Ebook

Archive for October, 2009

Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold updated: bandar Sunway dan Utara Malaysia

Wednesday, October 28th, 2009

seminar_emas

ps: Terlalu banyak sambutan yang diterima untuk seminar di Bandar Sunway pada 28/10/09, jadi saya akan letakkan banyak tarikh untuk seminar disana.

Saya harap anda yang mendaftar untuk seminar di Bandar Sunway untuk memilih tarikh alternatif ini:

Jumaat 30/10/2009 Jam 8.00 Malam di Bandar Sunway, Public Gold outlet
– Rabu 4/11/09 Jam 8 Malam, di Bandar Sunway, Public Gold outlet
– Ahad 8/11/09 jam 4 petang, di Bandar Sunway, Public Gold outlet
– Ahad 15/11/09 jam 4 petang, di Bandar Sunway, Public Gold outlet
– Sabtu 28/11/2009, 10 pagi, 2 petang, 8 petang di Bandar Sunway, Public Gold outlet

Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold di Kawasan Utara

Day

Date

Time

Town

Venue

Fri

30.10.09

8pm-10.30pm

Bandar Sunway

PG Outlet (PJ)

Wed

4.11.09

8pm-10.30pm

Georgetown

PG Outlet (Bishop)

8pm-10.30pm

Bandar Sunway

PG Outlet (PJ)

Sat

07.11.09

8pm-10.30pm

Ipoh

Excelsior Hotel

Sun

08.11.09

4pm-6pm

Bandar Sunway

PG Outlet (PJ)

Sat

14.11.09

8pm-10.30pm

Paka

Residence Resort

Sun

15.11.09

4pm-6pm

Bandar Sunway

PG Outlet (PJ)

Sat

21.11.09

8pm-10.30pm

Alor Setar

Grand Crystal Hotel

Sun

22.11.09

10am-12pm

Georgetown

PG Outlet(Bishop)

 

 

2pm-4pm

Georgetown

PG Outlet(Bishop)

Sat

28.11.09

10am-12pm

Bandar Sunway

PG Outlet (PJ)

2pm-4pm

Bandar Sunway

PG Outlet (PJ)

8pm-10pm

Bandar Sunway

PG Outlet (PJ)

_______________________________________________________________________

 
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Apa khabar pembaca sekalian? Saya doakan anda sihat sejahtera adanya.

Saya kat sini Alhamdulillah, sihat sahaja… banyak idea-idea yang mencurah-curah datang nie… tentang buku yang ditulis, seminar yang nak dibuat dalam jangkamasa terdekat dan juga nak update ebook.

Bila banyak idea nie, maka banyaklah ilmu yang boleh saya kongsikan dengan anda dalam jangkamasa terdekat nie. Acara paling dekat nie ialah seminar peluang perniagaan emas Public Gold.

Baiklah, Sekarang saya nak share mengenai perancangan seminar pelaburan emas yang akan diadakan bermula minggu depan 🙂

hehehe.. best nie.. baca sampai abis artikel nie..

Perancangan seminar pelaburan emas.

Untuk pengetahuan anda semua, saya telah merancang 3 jenis seminar pelaburan emas. Setiap satunya disasarkan kepada individu yang berbeza. Antaranya ialah:

1. Seminar perniagaan emas kepada agen-agen Public Gold.
Huraian: Seminar ini adalah khusus untuk agen-agen Public Gold sahaja. Ia lebih
kepada cara-cara berniaga emas, teknik-teknik pemasaran dan kaedah
memaksimakan keuntungan dengan perniagaan emas Public Gold.
Kos FREE untuk agen Public Gold Sahaja.

2. Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold
Huraian: Seminar ini dikhususkan kepada mereka yang berminat untuk menceburi
bidang perniagaan emas melalui platform Public Gold. Ia menjurus kepada
pengenalan terhadap emas, kenapa menyimpan emas? Kenapa berniaga emas?
Kebaikan perniagaan emas, bagaimana memaksimakan keuntungan berniaga emas
dan peluang yang ditawarkan oleh Public Gold kepada anda.
Kos – FREE – terbuka kepada semua orang yang berminat.

3. Seminar pelaburan emas – Kaedah menjana keuntungan daripada emas.
Huraian: Seminar ini adalah untuk memberikan pendedahan mengenai kepentingan
menyimpan emas, apakah keuntungan daripada menyimpan emas, bagaimana
membuat pelaburan emas, memilih emas pelaburan terbaik, kaedah-kaedah
menjana keuntungan dengan emas dan banyak lagi.
Kos – Berbayar, tapi jumlah tak tentu lagi.

Ia ditujukan kepada mereka yang ingin mendapatkan ilmu pengetahuan mengenai emas. Yang ini seminar berbayar , tapi kosnya akan dimaklumkan kelak.

Saya jamin ilmu yang anda perolehi daripada seminar ini akan membuka minda anda mengenai kepentingan emas, kepentingan berniaga dan teknik-teknik menjana keuntungan dengan emas.


Gambar: Semasa membentangkan kertas kerja seminar di ILIM

Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold.

Untuk pengetahuan anda saya akan membuat seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold di seluruh Malaysia bermula minggu hadapan.

Kali ini bersama-sama Public Gold dan pokli.

Tarikhnya bermula pada 19/10/2009 – Isnin dengan destinasi pertama: Kota Bahru, Kelantan.

So, bagi mereka yang berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai peluang perniagaan emas Public Gold, anda dijemput hadir.

Day

Date

Time

Town

Venue

Mon

19.10.09

8pm-10.30pm

Kota Bahru

Juita Inn

Tue

20.10.09

8pm-10.30pm

K.Terengganu

Ming Star Hotel

Wed

21.10.09

8pm-10.30pm

Kuantan

Seri Malaysia Hotel

Sat

24.10.09

8pm-10.30pm

Melaka

MITC Ancasa Hotel

Sun

25.10.09

8pm-10.30pm

Seremban

Carlton Star Hotel

Wed

28.10.09

8pm-10.30pm

Bandar Sunway

PFGI Outlet

Sat

31.10.09

8pm-10.30pm

Batu Pahat

The Landmark Hotel

Sun

01.11.09

8pm-10.30pm

Johor Bahru

Grand Paradise Hotel@ Causeway Hotel

Wed

04.11.09

8pm-10.30pm

Bandar Sunway

Public Gold Outlet

Bagaimana menyertai seminar ini?

Jika berminat, anda kena booking seat dulu. Tempat adalah sangat terhad. Dalam 40-50 seats sahaja. So, siapa cepat dia dapat. Jadi, kalau anda berminat menyertai seminar ini anda perlu mengambil langkah-langkah berikut:

1. SMS nama penuh, nombor telefon dan lokasi pilihan seminar anda kepada saya
di talian 013-3819901. Anda juga boleh menggunakan contact form ini untuk
menghubungi saya (klik sini)

2. Jika anda bercadang membawa rakan, SMS nama rakan dan nombor telefon rakan
supaya saya boleh reserved tempat.

3. Selepas menerima pendaftaran anda, saya akan confirmkan tempat anda.

4. Itu sahaja.

Alamat penuh tempat seminar:

6. Batu Pahat: The Landmark Hotel
No 1, Jalan Omar
83000 Batu Pahat, Johor Darul Takzim.
Tel: 07-4320001

7. Johor Bahru: Grand Paradise Hotel
No 6A-6F, Jalan Meldrum,
80000 Johor Bahru, Johor.
Tel: 07-2248811

8. Public Gold Outlet
Public Fine Gold Int. Sdn Bhd
42A, Jalan PJS 8/6 (Third Floor)
Mentari Business Park,
Bandar Sunway, 46150 Petaling Jaya,
Tel: 03-56348999

Kesimpulan:

1. Bagi mereka yang berminat mengetahui peluang perniagaan emas yang ditawarkan
oleh Public Gold, ini adalah masa yang terbaik untuk mendapatkan maklumat.

2. Seminar seperti ini dijamin akan membuka minda anda terhadap emas
dan peluang-peluang yang diberikan di dalam perniagaan emas.

2. Untuk menempah tempat seminar, sila SMS saya di talian 013-3819901
dan beritahu nama, no. hp dan juga lokasi seminar pilihan anda.

2. Kalau anda ada soalan soalan lain pun boleh tanya jugak kat saya.
Alang-alang saya dah ada kat sana..

Ok then, itu ajer..

Roadshow: Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold

Thursday, October 15th, 2009

seminar_emas

ps: Terlalu banyak sambutan yang diterima untuk seminar di Bandar Sunway pada 28/10/09, jadi saya akan letakkan banyak tarikh untuk seminar disana. Saya harap anda yang mendaftar untuk seminar di Bandar Sunway untuk memilih tarikh alternatif ini:

Jumaat 30/10/2009  Jam 8.00 Malam di Bandar Sunway, Public Gold outlet
Rabu 4/11/09 Jam 8 Malam, di Bandar Sunway, Public Gold outlet
Ahad 8/11/09 jam 4 petang, di Bandar Sunway, Public Gold outlet
Ahad 15/11/09 jam 4 petang, di Bandar Sunway, Public Gold outlet
Sabtu 28/11/2009, 10 pagi, 2 petang, 8 petang di Bandar Sunway, Public Gold outlet

Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold di Kawasan Utara

Day

Date

Time

Town

Venue

Fri

30.10.09

8pm-10.30pm

Bandar Sunway

PFGI Outlet (PJ)

Wed

4.11.09

8pm-10.30pm

Georgetown

PFGI Outlet (Bishop)

8pm-10.30pm

Bandar Sunway

PFGI Outlet (PJ)

Sat

07.11.09

8pm-10.30pm

Ipoh

Excelsior Hotel

Sun

08.11.09

4pm-6pm

Bandar Sunway

PFGI Outlet (PJ)

Sat

14.11.09

8pm-10.30pm

Paka

Residence  Resort

Sun

15.11.09

4pm-6pm

Bandar Sunway

PFGI Outlet (PJ)

Sat

21.11.09

8pm-10.30pm

Alor Setar

Grand Crystal Hotel

Sun

22.11.09

10am-12pm

Georgetown

PFGI Outlet (Bishop)

 

 

2pm-4pm

Georgetown

PFGI Outlet (Bishop)

Sat

28.11.09

10am-12pm

Bandar Sunway

PFGI Outlet (PJ)

2pm-4pm

Bandar Sunway

PFGI Outlet (PJ)

8pm-10pm

Bandar Sunway

PFGI Outlet (PJ)

_______________________________________________________________________

 
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Apa khabar pembaca sekalian? Saya doakan anda sihat sejahtera adanya.

Saya kat sini Alhamdulillah, sihat sahaja… banyak idea-idea yang mencurah-curah datang nie… tentang buku yang ditulis, seminar yang nak dibuat dalam jangkamasa terdekat dan juga nak update ebook.

Bila banyak idea nie, maka banyaklah ilmu yang boleh saya kongsikan dengan anda dalam jangkamasa terdekat nie. Acara paling dekat nie ialah seminar peluang perniagaan emas Public Gold.

Baiklah, Sekarang saya nak share mengenai perancangan seminar pelaburan emas yang akan diadakan bermula minggu depan 🙂

hehehe.. best nie.. baca sampai abis artikel nie..

Perancangan seminar pelaburan emas.

Untuk pengetahuan anda semua, saya telah merancang 3 jenis seminar pelaburan emas. Setiap satunya disasarkan kepada individu yang berbeza.  Antaranya ialah:

1. Seminar perniagaan emas kepada agen-agen Public Gold.
    Huraian: Seminar ini adalah khusus untuk agen-agen Public Gold sahaja. Ia lebih
    kepada cara-cara berniaga emas, teknik-teknik pemasaran dan kaedah
   memaksimakan keuntungan dengan perniagaan emas Public Gold.
   Kos FREE untuk agen Public Gold Sahaja.

2. Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold
   Huraian: Seminar ini dikhususkan kepada mereka yang berminat untuk menceburi
   bidang perniagaan emas melalui platform Public Gold. Ia menjurus kepada
   pengenalan terhadap emas, kenapa menyimpan emas? Kenapa berniaga emas?
   Kebaikan perniagaan emas, bagaimana memaksimakan keuntungan berniaga emas
   dan peluang yang ditawarkan oleh Public Gold kepada anda.
   Kos – FREE – terbuka kepada semua orang yang berminat.

3. Seminar pelaburan emas – Kaedah menjana keuntungan daripada emas.
    Huraian:  Seminar ini adalah untuk memberikan pendedahan mengenai kepentingan
    menyimpan emas, apakah keuntungan daripada menyimpan emas, bagaimana
    membuat pelaburan emas, memilih emas pelaburan terbaik, kaedah-kaedah
    menjana keuntungan dengan emas dan  banyak lagi.
    Kos – Berbayar, tapi jumlah tak tentu lagi.

Ia ditujukan kepada mereka yang ingin mendapatkan ilmu pengetahuan mengenai emas. Yang ini seminar berbayar , tapi kosnya akan dimaklumkan kelak.

Saya jamin ilmu yang anda perolehi daripada seminar ini akan membuka minda anda mengenai kepentingan emas, kepentingan berniaga dan teknik-teknik menjana keuntungan dengan emas.


Gambar: Semasa membentangkan kertas kerja seminar di ILIM

 Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold.

Untuk pengetahuan anda saya akan membuat seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold di seluruh Malaysia bermula minggu hadapan.

Kali ini bersama-sama Public Gold dan pokli.

Tarikhnya bermula pada 19/10/2009 – Isnin dengan destinasi pertama: Kota Bahru, Kelantan.

So, bagi mereka yang berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai peluang perniagaan emas Public Gold, anda dijemput hadir.

  Day

Date

Time

Town

Venue

  Mon

19.10.09

8pm-10.30pm

Kota Bahru

Juita Inn

  Tue

20.10.09

8pm-10.30pm

K.Terengganu

Ming Star Hotel

  Wed

21.10.09

8pm-10.30pm

Kuantan

Seri Malaysia Hotel

  Sat

24.10.09

8pm-10.30pm

Melaka

MITC Ancasa Hotel

  Sun

25.10.09

8pm-10.30pm

Seremban

Carlton Star Hotel

  Wed

28.10.09

8pm-10.30pm

Bandar Sunway

PFGI Outlet

  Sat

31.10.09

8pm-10.30pm

Batu Pahat

The Landmark Hotel

  Sun

01.11.09

8pm-10.30pm

Johor Bahru

Grand Paradise Hotel@ Causeway Hotel

  Wed

04.11.09

8pm-10.30pm

Bandar Sunway

Public Gold Outlet

Bagaimana menyertai seminar ini?

Jika berminat, anda kena booking seat dulu. Tempat adalah sangat terhad. Dalam 40-50 seats sahaja. So, siapa cepat dia dapat. Jadi, kalau anda berminat menyertai seminar ini anda perlu mengambil langkah-langkah berikut:

1. SMS nama penuh, nombor telefon dan lokasi pilihan seminar anda kepada saya 
   di talian 013-3819901. Anda juga boleh menggunakan contact form ini untuk 
   menghubungi saya (klik sini)

2. Jika anda bercadang membawa rakan, SMS nama rakan dan nombor telefon rakan
   supaya saya boleh reserved tempat.

3. Selepas menerima pendaftaran anda, saya akan confirmkan tempat anda.

4. Itu sahaja.

Alamat penuh tempat seminar:

1. Kelantan: Juita Inn
PT60, Jalan Pintu Pong,
15000 Kota Bahru, Kelantan.
Tel: 09-7446888

2. Kuala Terengganu: Ming Star Hotel
217, Wisma Cemerlang, Jalan Sultan Abidin,
20000 Kuala Terengganu, Terengganu.
Tel: 09-6228666

3. Kuantan: Seri Malaysia Hotel
Jalan Telok  Sisek,
25000 Kuantan, Pahang Darul Makmur.
Tel: 09-5136666

4. Melaka MITC Ancasa Hotel
Jalan Food City Melaka International Trade Centre
75450 Ayer Keroh, Melaka.
Tel: 06-2317808

5. Seremban: Carlton Star Hotel
No 47, Jalan Dato’ Sheikh Ahmad
70000 Seremban, Negeri Seremban.
Tel: 06-7625336/06-7636663

6. Batu Pahat: The Landmark Hotel
No 1, Jalan Omar
83000 Batu Pahat, Johor Darul Takzim.
Tel: 07-4320001

7. Johor Bahru: Grand Paradise Hotel
No 6A-6F, Jalan Meldrum,
80000 Johor Bahru, Johor.    
Tel: 07-2248811

8. Public Gold Outlet
Public Fine Gold Int. Sdn Bhd
42A, Jalan PJS 8/6 (Third Floor)
Mentari Business Park,
Bandar Sunway, 46150 Petaling Jaya,
Tel: 03-56348999

Kesimpulan:

1. Bagi mereka yang berminat mengetahui peluang perniagaan emas yang ditawarkan
    oleh Public Gold, ini adalah masa yang terbaik untuk mendapatkan maklumat.

2. Seminar seperti ini dijamin akan membuka minda anda terhadap emas
     dan peluang-peluang yang diberikan di dalam perniagaan emas.

2. Untuk menempah tempat seminar, sila SMS saya di talian 013-3819901
     dan beritahu nama, no. hp dan juga lokasi seminar pilihan anda.

2. Kalau anda ada soalan soalan lain pun boleh tanya jugak kat saya.
     Alang-alang saya dah ada kat sana..

Ok then, itu ajer..

Bagaimana Menjana Keuntungan Dengan Pinjaman Ar-Rahnu?

Thursday, October 8th, 2009

ar_rahnu_bank_rakyatAssalamualaikum dan salam sejahtera.
Apa khabar pembaca sekalian? Saya doakan anda semua sihat ceria dan bahagia adanya. Saya kat sini Alhamdulillah sihat sahaja.

Saya kat sini erm.. memang sibuk sangat. Tengah menulis buku pasal pelaburan emas dan sedang merancang bahan-bahan untuk seminar pelaburan emas yang akan saya buat bulan ini. Walaupun sibuk tapi takper.. still survive lagi 🙂

Baiklah, untuk posting kali ini saya ingin berkongsi pengalaman saya menjana keuntungan dengan pinjaman Ar-Rahnu.

Saya berharap selepas membaca posting ini anda akan mendapat idea bagaimana membut keuntungan dengan menggunakan teknik Ar-Rahnu ini.

Teknik Ar-Rahnu memerlukan emas fizikal.

gold_bar_public_gold_100gram
Kita perlukan emas fizikal – Contohnya gold bar Public Gold.

Salah satu keistimewaan emas fizikal adalah ianya boleh di Ar-Rahnukan
(Ar-Rahnu ialah sistem gadaian Islam)

Ia membolehkan kita meminjam wang daripada institusi Ar-Rahn dengan menyandarkan emas milik kita. Nilai maksima pinjaman yang diberikan ialah 65% – 75% daripada nilai emas yang kita pajakkan.

Saya telah menceritakan pengalaman gadai emas di Ar-Rahnu didalam artikel sebelum ini.

Anda boleh baca kat sini:

1. Pengalaman memajak emas di Ar-Rahnu
2. Memajak Jongkong Emas Public Gold di Ar-Rahnu Bank Rakyat 

Jadi, sementara menunggu harga emas naik, kita boleh menggunakan teknik Ar-Rahnu untuk menjana keuntungan apabila ada peluang. 

Semua itu hanya memerlukan kreativiti dan kepintaran kewangan anda :).

Inilah ilmu yang ingin saya kongsikan bersama-sama anda.

Sebab itulah saya kurang gemar membuat pelaburan dengan akaun simpanan Public Bank GIA dan juga Maybank GSPA. Ini kerana akaun simpanan pelaburan emas tidak boleh dimanipulasikan dengan menggunakan teknik Ar-Rahnu ini bagi menjana lebih banyak untung.

Kita cuma beli dan berharap harga emas naik. Kalau harga emas lambat naik maka kita terpaksa menunggulah jawabnya….

Bagaimana saya menjana keuntungan dengan teknik Ar-Rahnu.

Untuk pengetahuan anda semua, setelah saya memajak gold bar Public Gold sebanyak 500 gram tu, saya mendapat pinjaman sebanyak RM41 300 (klik sini).  Saya cuma pajak selama 8 hari je ( daripada 18/8/2009 – 25/8/2009)

Jumlah upah simpan untuk 8 hari adalah RM235 sahaja.

RM235
Resit penebusan – RM235 untuk gadaian selama 8 hari (klik untuk besarkan)

Walaupun Ar-Rahnu Bank Rakyat memberikan tempoh selama 6 bulan untuk setiap gadaian, tak semestinya kita pergi gadai selama 6 bulan. Kalau kita nak pergi gadai sehari pun boleh juga.. takder masalah.

Di dalam masa 8 hari saya telah membuat beberapa transaksi yang telah mendatangkan keuntungan.

Antaranya:

1. Membeli 200 gram emas PAMP Suisse pelabur Etika Emas yang tersangkut di
    Ar-Rahnu dan menjual kembali kepada kawan saya.
   Jumlah keuntungan daripada transaksi ini = RM400

2. Membeli balik (buy back) 3 keping gold bar Public Gold 100 gram daripada orang
    persendirian yang nak pakai cash (dah untung kot). Ketiga-tiga gold bar ini telah
   saya jualkan semula kepada pembeli-pembeli baru.
   Anggaran keuntungan daripada transaksi ini = RM668.00

Jadi, jumlah keuntungan kasar = RM1068.00
tolak upah simpan = RM235.00
Jumlah untung bersih = RM833.00 🙂

Dengan kata lain, teknik gadaian Ar-Rahnu nie boleh digunakan untuk apa juga transaksi asalkan jumlah keuntungan yang diperolehi melebihi upah simpan.

Segalanya tertakluk kepada kreativiti dan peluang yang datang kepada anda.

Teknik Ar-Rahnu ketika harga emas rendah.

Selain daripada mendapat keuntungan dengan contoh diatas, saya ada ceritakan bagaimana menjana keuntungan dengan teknik menggadai emas ketika harga emas jatuh untuk mendapat modal, kemudian beli emas fizikal dan gadai kembali untuk dapat modal.. kemudian beli emas fizikal lagi.

Anda boleh baca perkara tersebut kat posting ini (klik sini).

Sedikit penjelasan kepada mereka yang tidak memahami teknik ini.

Kenapa gadai ketika harga emas rendah?

Jawapan: Tujuan gadai ialah mendapat modal sahaja.

Kemudian modal tersebut digunakan untuk membeli emas fizikal (ketika harga emas tengah jatuh).

Ini kerana apabila harga emas naik semula, maka kita akan dapat keuntungan (capital gain).

kenaikan_harga_emas
Penjelasan dalam bentuk graf: Kenapa gadai ketika harga rendah?

Kalau kita gadaikan emas ketika harga emas tengah tinggi, maka kemungkinan harga emas naik lebih tinggi adalah lebih kecil.

So untuk selamat, kita pajak gadaikan emas ketika harga emas jatuh. Ini kerana peluang mendapat keuntungan daripada kenaikan harga emas adalah lebih tinggi.

Kesimpulan:

1. Belilah emas fizikal. Ia jauh lebih baik dari akaun simpanan pelaburan emas kerana
    boleh dimanipulasikan dengan Ar-Rahnu untuk keuntungan lebih.

2. Walaupun kita boleh gadaikan emas selama 6 bulan, tak semestinya kita letak emas
    kita selama 6 bulan. Sehari pun takper. Kita cuma pinjam untuk jana untung ajer..
   dah untung tebus lah balik. Boleh save sikit upah simpan.

3. Memandangkan harga emas sentiasa naik dalam jangkamasa panjang, maka kita
    akan untung bila menggadaikan emas fizikal. Ini kerana nilai 65% yang diberikan
    oleh Ar-Rahn akan meningkat. So kita boleh pinjam lebih banyak wang.
    Lebih banyak wang maka lebih peluang.

4. Jenis peluang yang akan anda jumpa adalah berdasarkan ilmu, networking dan
     business opportunity anda. Semakin banyak ilmu dan networking anda,
     makin cerah peluang anda menjana keuntungan.

pesanan:

1.Jika anda ingin mengetahui rahsia pelaburan emas, dapatkan ebook
  saya yang bertajuk "Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas"
  Ilmu yang terkandung didalamnya dijamin membantu anda membuat
  pelaburan emas yang menguntungkan, selamat dan meyakinkan.
  Klik sini untuk maklumat lanjut (klik sini)
2.Jika anda ingin membeli emas fizikal Public Gold,
  anda boleh lihat senarai agen Public Gold disini (klik sini)
3. Jangan lupa melanggan newsletter blog jutawanemas.com
   Anda akan menjadi orang pertama mendapat update blog ini.

Ok then, selamat membuat pelaburan emas.

syukorBlog ini bertujuan memberikan anda panduan dan teknik-teknik membuat pelaburan emas yang tepat, selamat dan menguntungkan.

Dengan mengetahui rahsia pelaburan emas, anda akan mempunyai portfolio pelaburan yang selamat dan menguntungkan.(Penulis)

Jika anda pembaca yang baru, sila baca kesemua artikel terdahulu blog ini untuk mengetahui rahsia pelaburan emas (klik sini)

Dari: Syukor Hashim (PG000012)
Public Gold Official Speaker
PG Dealers trainer and Gold consultant.
Anda boleh WhatsApp saya di 013-2126999

**Laporan percuma. Klik gambar untuk download**


Follow FB saya...


Langgan newsletter PERCUMA di sini.

Langgan RSS


Saya@TV9 interview: Pelaburan Emas

Saya@TV1 Interview: Potensi Pelaburan Emas



Public Gold free report Ebook teknikal analisis Peluang berniaga emas