Ebook

Archive for November, 2010

Seminar Dinar dan Emas sebagai Pelindung Kewangan 4 Disember 2010 (dan hadiah untuk anda yang hadir)

Monday, November 29th, 2010

Seminar ini telah selamat disempurnakan.
Terima kasih kepada semua peserta ūüôā

Jika anda berminat mendapatkan slide presentation saya (powerpoint)
Tajuk: Mengapa Anda Perlu Menyimpan Emas.
Sila klik sini untuk download  (download slide)
_______________________________________________________________

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Apa khabar pembaca sekalian?

Saya doakan anda semua sihat ceria selalu ūüôā

Baiklah, di sini ada satu pengumuman menarik.

Ia sangat bermanfat untuk mereka yang ingin mengetahui rahsia emas dan baru hendak mengenali emas. Ini adalah peluang yang datang setahun sekali.

Untuk pengetahuan anda pada 4 Disember 2010 nanti (Hari Sabtu) Public Gold akan menganjurkan satu seminar akademik:

Tajuk: Dinar dan Emas sebagai Pelindung Kewangan.

Di dalam seminar ini anda dapat mempelajari banyak maklumat berkenaan emas, sistem kewangan, peranan dinar emas dan banyak lagi ilmu-ilmu menarik yang sewaktu dengannya.

Pada awal tahun ini, Public Gold juga telah berjaya menganjurkan seminar seumpama ini yang bertajuk Seminar Krisis Kewangan dan Peranan Emas.

Anda boleh baca mengenainya di sini (klik sini). Memang sangat berilmu dan bermanfaat.

Maklumat lanjut berkenaan seminar ini adalah seperti berikut:

Tempat: Kompleks Tabung Haji, Kelana Jaya, Selangor
Tarikh: 4 Disember 2010 (Sabtu)
Masa: 10 pagi – 5 petang
Yuran pendaftaran: RM60 seorang.

Siapakah penceramah-penceramah seminar ini?

Untuk seminar ini, terdapat 5 penceramah yang diundang khas untuk berkongsi ilmu dengan anda.

Mereka adalah:

1. Dr. Umar Ibrahim Vadillo
2. Assoc. Prof. Dr. Mahamad Hakimi Ibrahim
3. Prof. Dr. Zuhaimy Ismail
4. Assoc. Prof. Ahamed Kameel Mydin Meera
5. En. Syukor Hashim

Apakah kelebihan datang ke seminar ini?

Untuk pengetahuan anda, majlis ilmu seperti ini sangat jarang-jarang ditemui. Ia akan memberikan anda ilmu yang tidak ternilai harganya. Mungkin ia akan memberikan anda satu perubahan paradigma mengenai keistimewaan emas, peranan emas dan apa yang berlaku di dunia pada hari ini.




Senarai barisan penceramah

.

Tajuk pilihan saya:

Sebagai salah seorang penceramah seminar ini, saya akan berkongsi satu topik yang bertajuk:

Mengapa anda perlu menyimpan emas?

Di dalam topik ini, saya akan berkongsi ilmu dengan anda mengenai sejarah emas, peranan emas daripada dahulu kini dan akan datang serta sebab-sebab mengapa anda perlu menyimpan emas.

Bagaimana cara mendaftar ke seminar ini?

Untuk hadir ke seminar ini anda perlu membeli tiket penyertaan.

Harganya ialah RM60 untuk seorang (termasuk makan dan minum).

Untuk membeli tiket anda boleh membuat bayaran ke akaun bank berikut:

1. Maybank 554110103311 Jutawanemas Consulting
2. CIMB 04050000216101 Jutawanemas Consulting
3. Public Bank 4500959623 Syukor bin Hashim

Setelah membuat pembayaran, anda boleh sms saya 013-3819901 atau menggunakan contact form (klik sini)

Untuk SMS taipkan format seperti ini:

Daftar seminar (nama anda) (IC anda) (email anda) (jumlah bayaran) (nama bank) dan (waktu pembayaran)

Contoh SMS:

Dafftar seminar¬†‚Äď Ahmad Amin, 781023-02-5693, ahmad@yahoo.com, RM60, Maybank, 12 tengahari.

 

Kemudian sila tunggu SMS jawapan daripada saya mengenai penerimaan pendaftaran anda.

So, mudah sahaja.

p/s: Sila bawa bukti pembayaran (slip bank in, internet transfer, cash deposit etc. ) semasa sewaktu pendaftaran masuk seminar pada 4/12/2010.

Hadiah bonus dari saya kepada peserta seminar.

Kepada mereka yang membeli tiket seminar ini daripada saya, saya akan memberikan hadiah yang istimewa kepada anda.

Apa hadiahnya?

1.  Tiga orang pembeli tiket terpantas ini akan mendapat tiket VIP seat daripada saya
     (anda akan duduk di antara barisan hadapan.
      p/s: setiap penceramah dapat 5 tiket VIP seats,
      jadi saya offer 3 tiket kat sini untuk mereka yang pantas mengambil tindakan.

2. Saya akan menghadiahkan anda ebook yang bertajuk:
     Menyingkap Rahsia Celik Emas.  (FREE)

Di dalam ebook Menyingkap Rahsia Celik Emas saya akan berkongsi maklumat dengan anda tentang cara-cara dan kaedah yang boleh membantu anda menjadi lebih arif mengenai emas dan cara-cara membuat keuntungan dengan emas.

Ebook ini masih lagi dalam proses penulisan dan dijangka selesai ditulis pada penghujung bulan Disember.

Ia akan dijual bersama-sama ebook saya yang lain. Tetapi bagi mereka yang membeli tiket seminar ini daripada saya. Anda akan dapat ebook ini secara PERCUMA ūüôā

Memang best.

Sesiapa yang membeli tiket seminar ini daripada saya, sila sertakan emel anda semasa membuat pembelian.

Ini akan memudahkan saya menghantar hadiah ini kepada anda setelah siap menulisnya.

Jumpa disana.

Saya pasti seminar yang bakal berlangsung pada 4 Disember 2010 ini akan memberikan manfaat kepada anda. Anda akan mendapat banyak ilmu-ilmu menarik mengenai emas, peranan emas, dinar emas dan sistem kewangan dunia.

Ambillah peluang ini kerana seminar seumpama ini hanya diadakan setahun sekali.

Sekali terlepas peluang ini, susah nak jumpa lagi seminar seperti ini.

Ok then, jumpa anda di seminar ūüôā

Syukor Hashim
Admin Jutawanemas.com

.

Buku Analisis Teknikal Harga Emas – Strategi Membeli dan Menjual Emas Fizikal Pada Harga Terbaik

Monday, November 8th, 2010

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Apa khabar pembaca sekalian? Saya doakan anda semua sihat, ceria dan gembira.

Baiklah, seperti yang dijanjikan,¬†hari ini adalah hari¬†pelancaran buku¬†“Analisis Teknikal Harga Emas – ¬†Strategi Membeli dan Menjual Emas Fizikal Pada Harga Terbaik”.

Buku ini adalah akan menjawap persoalan-persoalan berikut:

1. Bilakah masa terbaik untuk membeli emas?
2. Bilakah masa terbaik untuk menjual emas?

Di dalam buku ini, anda akan menggunakan Meta Trader 4  sebagai platform untuk memantau pergerakan harga emas semasa.

cover-analisis-teknikal

________________________________________________________________________
Dapatkan laporan percuma daripada ebook ini  (bentuk pdf) . Klik disini untuk mendapatkannya (klik sini)
p/s: Setelah membaca laporan ini, anda sudah boleh memasang platform MT4.

________________________________________________________________________

Pengenalan.

Untuk pengetahuan anda semua, salah satu senjata yang saya gunakan bagi memaksimakan keuntungan pelaburan emas ialah pengetahuan membuat analisis teknikal terhadap harga emas.

Saya telah mula belajar kemahiran analisis teknikal sejak tahun 2006 (menggunakan Meta Trader4) .

mt4

Memang best dan sangat membantu ūüôā

Ini kerana saya boleh melihat dengan jelas pergerakan harga emas dan menetapkan target harga belian.

Cara termudah membuat analisis teknikal terhadap pasaran emas ialah dengan menggunakan perisian Meta Trader 4. Perisian ini sangat hebat dan begitu mudah digunakan. Apa yang menarik ialah perisian ini mengandungi indikator-indikator (petunjuk) yang telah tersedia.

Anda perlu tahu bagaimana mencari dan memanipulasikan petunjuk-petunjuk ini. Selepas itu anda boleh melihat trend harga emas dengan sangat jelas.


Gambar: Antaramuka Perisian Meta Trader 4.

Dengan menguasai kemahiran analisis teknikal menggunakan Meta Trader 4, anda mempunyai kelebihan yang lebih tinggi untuk membuat keuntungan berbanding mereka yang tidak menggunakan kemahiran analisis teknikal.

Anda boleh melihat dengan jelas trend harga emas, support dan resistance harga emas momentum harga emas dan banyak lagi.

Anda boleh membuat jangkaan yang lebih tepat tentang buying opportunity (bila nak memborong emas).

Memandangkan ilmu analisa teknikal ini agak  teknikal (dah nama pun analisis teknikal), saya telah meminta mentor saya, saudara Noor Shufaad untuk menulis bukuini.

Beliau adalah seorang forex trader, pengajar kelas forex, pencinta emas dan sahabat baik saya.

Beliau bukan sekadar menulis buku, tetapi akan membuat seminar berkenaan analisis teknikal supaya pembeli buku boleh hadir ke kelas praktikal dan mendapat kefahaman yang lebih jelas.

Siapa yang patut membeli buku ini?

Ebook ini patut dibeli oleh:

1. Mereka yang ingin memaksimakan keuntungan daripada pelaburan emas
2. Mereka yang inginkan panduan mengenalpasti buying opportunity
3. Mereka yang ingin mengetahui indikator-indikator yang boleh membantu
4. Mereka yag berminat dengan ilmu-ilmu berkenaan analisis teknikal
5. Mereka yang inginkan mendapat bimbingan daripada pakar analisis teknikal.

Isi kandungan buku.

Isi kandungan buku ini adalah:

FAKTOR-FAKTOR FUNDAMENTAL YANG MEMPENGARUHI HARGA EMAS

1.1        Pengaruh China sebagai pengeluar dan pengguna emas utama dunia.
1.2        Pengaruh minyak (dan politik) di dalam permintaan emas.
1.3        Pengaruh USD, sebagai mata wang utama dan kaitannya dengan emas
1.4        India sebagai kuasa pengguna emas terbesar dunia.

ANALISIS TEKNIKAL

2.1    Memuat turun Program MetaTrader 4
2.2    Memulakan Program Meta Trader 4
2.3    Customizing Meta Trader 4
2.4    Menggunakan History Price Sebagai Panduan

MERAMAL PERGERAKAN HARGA EMAS.

2.5    Menggunakan Tools dan Indicator Asas
2.5.1 Candlesticks
2.5.2 Support dan Resistance (S&R)
2.5.3 Trendline
2.5.4 Channel
2.5.5 Moving Average
2.5.6 Fibonacci
2.5.7 Relative Strenght Index (RSI)
2.5.8 Stochastic (Stoch)

RAMALAN PAKAR EKONOMI TENTANG HARGA EMAS

 

Apakah kelebihan yang akan anda perolehi apabila membeli ebook ini?

Sebagai pembeli ebook ini, anda akan memperolehi kelebihan-kelebihan berikut:

1. FREE update  РSetiap kali saudara Shufaad mengemaskinikan buku ini.
Anda akan mendapat versi ebook terbaru secara PERCUMA.

2. Anda mendapat buku fizikal dan juga versi ebook.

Berapakah harga buku ini?

Buku dan ebook ini dijual pada harga RM70 sahaja (termasuk pos).

Ini kerana sekali anda membeli ebook ini, anda akan mendapat FREE update untuk selama-lamanya

Bagaimana cara membeli ebook ini?

Untuk membeli buku ini anda boleh bank in ke dalam akaun saya samada:

1. Maybank 554138007551 Buku Emas Resources
2. CIMB 8602017363 Buku Emas Resources

Setelah membuat pembayaran, anda mesti whatsapp atau sms saya 013-2126999 atau menggunakan contact form (klik sini)

Untuk Whatsapp @ SMS taipkan seperti ini:

Buku Teknikal – nama anda, email, bank yang anda bank in dan masa bank in, kemudian hantarkan ke hp saya 013-2126999.

contoh SMS:

 Buku teknikal РAhmad Amin, ahmad@yahoo.com, Maybank, 26 November 2013, 11.30am


Kesimpulannya.

1. Dapatkan buku ini. Ia dijamin membantu anda.

2. Kemudian anda perlu praktikkan segala ilmu yang ada di dalam buku ini.

3. Kemudian anda sentiasa perlu menambah ilmu di dada.  Kerana semakin banyak
ilmu anda… semakin hebat diri anda.

Ok then, selamat belajar ūüôā


Dari saya dan Noor Shufaad.

 

1. Kongsikan maklumat ini dengan rakan-rakan FB anda. Sila klik ikon recommend dibawah. rakan-rakan anda akan berterima kasih kepada anda.

2. Jika anda ingin mendapatkan info mengenai pelaburan emas, sila subscribe newsletter blog ini. ianya FREE . Masukkan emel anda kedalam kotak di penjuru kanan blog ini.

.

 

Jadual Seminar Bulan November 2010 dan Pelancaran Ebook Teknik-teknik Hebat Analisis Teknikal Untuk Pasaran Emas

Wednesday, November 3rd, 2010

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Apa khabar semua pembaca? Saya doakan anda semua sihat ceria dan bahagia adanya.

First sekali saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada mereka yang menghadiri seminar Peluang Perniagaan Emas bersama Public Gold.

Sambutan yang diberikan amat menggalakkan.

Ramai sungguh orang yang minat emas sekarang nie.

Anda boleh tengok gambar-gambar sepanjang seminar saya di KL, Sungai Petani, Ipoh, Penang, Kl, Johor Bahru dan Kelantan di bawah sana.

Bagi mereka yang terlepas seminar bulan Oktober,  anda masih berpeluang menyertai seminar pada bulan ini. Kali ini saya akan membuat seminar di KL, Sungai Petani, Ipoh, Penang, Kuantan dan Bentong, Kota Bharu, Kuala Terengganu dan JB. 

Untuk pengetahuan anda seminar ini memang best. Ini kerana saya lebih menumpukan kepada educational knowledge. Saya mahu setiap orang yang hadir ke seminar ini menjadi celik emas.

Selepas celik emas barulah boleh belajar cara buat duit banyak dengan emas ūüôā


Best tak datang seminar? Best!!!

Jadual seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold.

Ok, ini jadual seminar saya untuk bulan November 2010.

Hari Masa Tajuk Negeri Tempat
Sabtu
.
06/11/2010
10.30 pagi Р12.30 tghp/s: Malam takde seminar Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold. Bandar Sunway Public Gold Office 
42A, Jalan PJS 8/6 (tingkat 3),
Mentari Business Park,
Bandar Sunway, 
Isnin
.
08/11/2010
8.30 malam – 10.30 malam Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold Kedah (SP) Public Gold Office
Sungai Petani
86B, First Floor
Jalan Pengkalan, 
08000 Sungai Petani
Selasa
.
09/11/2010
8.30 malam – 10.30 malam Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold Perak (Ipoh) Public Gold Office (Ipoh, Perak)
No. 45, 45A & 45B,
Jalan Yang Kalsom, 30250 Ipoh, Perak
Rabu
.
10/11/2010
8.30 malam – 10.30 malam Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold Penang Public Gold Bishop Street Branch No.84, Lebuh Bishop,
10200 Penang, Malaysia.
Khamis
.
11/11/2010
8.30 malam – 10.30 malam Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold Bentong,Pahang Restoran TMK,
P32, Pusat Perniagaan Bentong Maju
Jumaat
.
12/11/2010
8.30 malam – 10.30 malam Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold Kuantan,Pahang Hotel Vistana Kuantan, Jalan Teluk Sisek
tel: 09-5178000
Sabtu
.
13/11/2010
3.00 petang ‚Äď5.00 petang Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold. Bandar Sunway Public Gold Office¬†
42A, Jalan PJS 8/6 (tingkat 3),
Mentari Business Park,
Bandar Sunway, 
Ahad
.
14/11/2010
.
(ada 2 sesi) 
.p/s: pilih salah satu sesi ajer sebab seminar yang sama.
Sesi I
.
3.00 petang ¬†‚Äď 5.00 petang
.
Sesi II
.
8.30 ¬†malam¬† ‚Äď 10.30 malam
Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold. Johor Bahru Public Gold Taman Perling Branch
45A & B, Jalan Persisiran Perling, Taman Perling, 81200 Johor Bahru, Johor.
Ahad
.
21/11/2010
8.30 malam – 10.30 malam Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold Kelantan Public Gold Kelantan Branch,
Tingkat 1, Lot 257
Jalan Kebun Sultan
Kota Bharu (sebelah Public Bank)
Isnin
.
22/11/2010
8.30 malam – 10.30 malam Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold Kuala Terengganu Ming Star Hotel,
Jalan Sultan Zainal Abidin
Kuala Terengganu

Bagaimana cara untuk hadir ke seminar ini:

Seminar ini adalah PERCUMA.

Tetapi sebelum datang kena register tempat terlebih dahulu.

Untuk hadir, anda perlu sms ke h/p saya: 013-3819901  butiran-butiran berikut:

1. Nama penuh
2. Email
3. Tarikh dan lokasi seminar pilihan anda

Kemudian, saya akan memberikan maklumbalas samada masih ada kekosongan tempat atau tidak.

Apa faedah datang ke seminar ini?

First sekali,¬†seminar ini adalah lebih kepada education mengenai pelaburan emas. Saya lebih¬†menumpukan kepada topik¬†“Bagaimana Emas Boleh Menguntungkan Anda?”¬†

Kebanyakan peserta seminar ini mengakui bahawa mereka tidak pernah terfikir tentang keuntungan lumayan apabila menyimpan emas, apatah lagi melihat teknik-teknik manipulasi harga emas bagi mendapat lebih keuntungan.

Kemudian baru saya bercerita tentang keuntungan berniaga emas. Jadi, kalau anda nak tahu selok belok pelaburan emas maka anda kena hadir seminar ini.

FREE pulak tu ūüôā

Gambar seminar bulan Oktober 2010.

Saya ingin berkongsi gambar-gambar seminar bulan Oktober lepas. Memang best dan mendapat sambutan yang hangat.

Terima kasih kepada mereka yang hadir. Semoga ilmu emas yang anda perolehi akan menguntungkan anda pada masa hadapan.


Seminar di Ipoh, Perak


Sunway, KL – Ramai betul orang


Seminar kat Penang


Seminar kat Johor Bahru


Seminar kat Sungai Petani


Seminar kat Kota Bharu, Kelantan


Mengajar matematik Ar-Rahnu ūüôā


Pelancaran Ebook Teknik-Teknik Hebat Analisis Teknikal Untuk Harga Emas Рpada 8 November 2010.

Baiklah, ada berita baik bagi mereka yang berminat mengetahui rahsia analisis teknikal harga emas.

Adakah anda ingin mengetahui selok-belok teknik-teknik membuat analisis harga emas?

Jika ya, maka saya ada berita baik untuk anda.

Saya telah meminta kawan dan mentor analisis teknikal¬†saya, saudara Noor Shufaad¬†untuk menulis ebook bertajuk ”¬†Teknik-teknik Hebat Analisis Teknikal Untuk Pasaran Emas – Panduan Lengkap Menggunakan Platform Meta Trader4″

Beliau merupakan admin www.melakafx.com dan www.shufaad.com

Beliau seorang usahawan dan cikgu forex di Melaka.

Di dalam ebook ini beliau mengajar anda teknik-teknik membuat analisa teknikal menggunakan platform perdagangan yang paling popular iaitu Meta Trader4.

Bukan setakat tulis ebook, saya minta beliau untuk membuat seminar/kelas praktikal untuk analisis teknikal harga emas kepada mereka yang berminat. Jadi, teori pun belajar, praktikal pun belajar.

Kalau takder aral melintang, pembeli ebook beliau boleh menghadiri kelas praktikal ini kat KL pada 4 Disember 2010 (tentatif).

So semua orang bersedia ye.. pengumuman rasmi akan diberitahu 2-3 hari dari sekarang ūüôā


Saudara Shufaad – Forex pun dia buat, gold pun dia buat ūüôā

InsyaAllah selepas membaca ebook ini anda boleh membuat analisis teknikal sendiri dan mengenalpasti trend, support, resistance dan buying opportunity untuk pasaran emas.

Bila boleh beli ebook ini?

hehehe.. kalau ada yang nak beli sekarang.. harap bersabar sebab ebook ini akan dilancarkan untuk jualan pada:

Hari Isnin: 8/11/2010
jam 9.30 pagi.

So sila ready pada tarikh tersebut.

Kalau ada sebarang soalan atau komen, sila letakkan di ruangan komen. Nanti saya atau Shufaad boleh tolong jawabkan ūüôā

Ok then, jumpa anda di seminar saya dan seminar saudara Shufaad.

.

syukorBlog ini bertujuan memberikan anda panduan dan teknik-teknik membuat pelaburan emas yang tepat, selamat dan menguntungkan.

Dengan mengetahui rahsia pelaburan emas, anda akan mempunyai portfolio pelaburan yang selamat dan menguntungkan.(Penulis)

Jika anda pembaca yang baru, sila baca kesemua artikel terdahulu blog ini untuk mengetahui rahsia pelaburan emas (klik sini)

Dari: Syukor Hashim (PG000012)
Public Gold Official Speaker
PG Dealers trainer and Gold consultant.
Anda boleh WhatsApp saya di 013-2126999

**Laporan percuma. Klik gambar untuk download**


Follow FB saya...


Langgan newsletter PERCUMA di sini.

Langgan RSS


Saya@TV9 interview: Pelaburan Emas

Saya@TV1 Interview: Potensi Pelaburan Emas



Public Gold free report Ebook teknikal analisis Peluang berniaga emas