Ebook

Archive for May, 2012

Apakah strategi pelaburan emas anda? Panduan membeli emas menggunakan kemahiran analisis teknikal.

Monday, May 28th, 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Apa khabar pembaca sekalian? Saya doakan anda semua sentiasa sihat, ceria dan bahagia adanya.

Sekarang cuti sekolah. Apa perancangan anda? pergi bercuti bersama keluarga? Menghadiri kursus bagi menambah ilmu di dada? Ataupun masih belum merancang apa-apa?

Walau apa pun perancangan anda, saya harap ia akan memberikan manfaat kepada anda.

Seminggu dua yang lepas saya menerima beberapa emel dari pembaca bertanya tentang bagaimana memulakan pelaburan emas. hehehehe.. dah lama saya tulis blog nie.. dari tahun 2008 lagi.

Macam-macam info saya dah tulis pasal pelaburan emas di Malaysia. Anda kena pandai cari ajer.

Jika anda baru sampai ke blog ini, anda boleh baca artikel terdahulu (klik sini) dan membeli ebook saya “Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas” (klik sini). Saya gerenti 100% anda akan pandai tentang pelaburan emas.

Strategi pelaburan emas.

Saya ada satu soalan cepu emas.

Soalan saya “Apakah strategi pelaburan emas anda?”

Kalau ikut kamus, Definisi strategi ialah “rancangan yg teratur (yg memperhitungkan pelbagai faktor) utk mencapai matlamat atau kejayaan”

Dengan strategi yang jelas. Anda boleh mencapai matlamat pelaburan anda dengan mudah.


Gambar: How Can You Achieve Success Without Good Strategy?

Untuk pengetahuan anda, di dalam semua pelaburan, tak kiralah pelaburan apa pun. Yang paling mustahak ialah faktor pelabur itu sendiri.

Contohnya di dalam pelaburan emas:

1. Anda sendiri yang menentukan apakah bentuk emas yang anda labur.
2. Anda yang menentukan bilakan masa anda membeli
3.  Anda menentukan berapa lama anda akan menyimpan emas tersebut
4. Anda yang menentukan bila anda ingin menjual kembali emas tersebut
5. Anda yang memilih posisi pelabur emas yang terbaik
6.  Anda menentukan berapa banyak keuntungan yang anda nak dapat.

Banyak persoalan yang ANDA sendiri kena tahu jawapannya 🙂

Ingat pesanan saya “Jika anda tidak tahu, anda mudah kena tipu”


Di dalam apa jua pelaburan, yang penting ialah anda dan ilmu anda!

Dengan kata lain. Apa yang saya ingin kongsikan dengan anda ialah, di dalam apa-apa juga pelaburan, yang terpenting ialah anda. Produk pelaburan jatuh tempat kedua.

Jadi, jika anda sedar bahawa perkara terpenting di dalam apa jua pelaburan ialah anda dan ilmu anda, tentu anda akan berasa seronok untuk membuat pelaburan terhadap diri anda.

Sebagai contoh, ramai orang yang selalu bertanya saya, bilakah masa yang terbaik untuk membeli emas? Harga emas sekarang jatuh ke? naik ke?

Bergantung kepada situasi pertanyaan, ada 2 jenis jawapan yang akan saya berikan:

1. Beli emas bila ada duit. Kemudian beli emas secara konsisten. Anda akan untung dari segi pemurataan harga (cost averaging). Jawapan ini memudahkan orang biasa-biasa untuk faham. Ataupun jawapan di dalam emel @ jawapan sewaktu berjumpa di kedai kopi. Saya senang nak cerita, orang senang nak faham.

2. Namun apabila soalan ini ditanya di dalam seminar saya. Maka jawapannya adalah lebih complicated sebab anda akan diajar bagaimana teknik-teknik mengenalpasti peluang memborong emas dan bila nak jual dengan kaedah analisis teknikal. Lagipun waktu tu saya ada komputer dan projector.

Jadi anda akan belajar bagaimana membeli emas berdasarkan kepada trendline, price action dan fibonacci retracement. Jadi ilmu analisis teknikal membolehkan anda merangka strategi pelaburan emas dengan lebih mantap.

Sebagai contoh, penggunaan perisian Meta Trader 4 untuk mengenalpasti peluang membeli/memborong dengan mudah.

Sebagai contoh, kita boleh gunakan garisan trendline

Ini pula panduan membeli dan menjual emas menggunakan Price Action study…

Ini adalah panduan menbeli dan menjual emas menggunakan Fibonacci retracement.

Bila anda mempelajari teknik-teknik ini. Anda akan nampak dengan jelas bilakah masa yang sesuai untuk membeli emas.

Anda juga boleh mengelakkan diri dari kerugian apabila membeli emas ketika harga sedang tinggi,

Anda TAK PERLU tanya orang lain soalan “sesuai ke saya beli emas sekarang”

Jadi, sekarang anda berminat untuk melabur di dalam ilmu? di dalam diri anda?

Ok bagus. Mari join saya dan Shufaad.

Seminar pelaburan emas dan analisis teknikal harga emas bulan 6.

Baiklah, saya dan Shufaad akan mengadakan seminar pelaburan emas dan analisis teknikal harga emas di Kuala Lumpur pada bulan 23/6/2012 nanti.

Juga di Kuala terengganu pada 9/6/2012.

Bagi mereka yang pernah menyertai seminar Analisis Teknikal yang terdahulu dan masih memerlukan bimbingan, anda amat digalakkan untuk menyertai seminar ini.

Sila berhubung dengan En. Shufaad untuk harga special.

Maklumat lanjut adalah seperti berikut:

Tajuk : Seminar Pelaburan Emas & Analisis Teknikal Harga Emas
Tarikh/Tempat : 23 Jun 2012 (sabtu) di Hotel Citrus
Masa: 9.00 pagi – 5 petang
Alamat: 51 Jalan Tiong Nam  50350 Off Jalan Raja Laut,  Kuala Lumpur
Nombor telefon hotel: 03-9195-9999
Lokasi bilik seminar: Seminar room, tingkat 5 (sebelah kolam renang)
Yuran pendaftaran: RM300 seorang
Perhubungan: En. Shufaad, hp: 016-6447174
Special gift:Indicator Meta Trader 4 bernilai RM176 untuk setiap peserta.
Bilangan tempat kosong: 40 tempat

Untuk Kuala terengganu:

Tarikh: 9/6/2012 (Sabtu)
Tempat: Anjung Emas 8kilo,
No. 27 Taman Dato Wan Salleh,
Jln Pusara Kuala Terengganu
(belakang KTS/ Bangunan Etiqa Takaful)
Masa: 9.00 pagi – 5 petang
Bayaran seminar: RM250 untuk seorang
Perhubungan: En Azman 016-9864800
Special gift:Indicator Meta Trader 4 bernilai RM176 untuk setiap peserta.
Bilangan tempat: 20 sahaja lagi

Pelan lokasi (seminar KL):

Hotel ini di tengah-tengah Kuala Lumpur. Dekat area Chow Kit. Mudah ajer nak datang.

Ini gambar hotelnya..

Gambaran: Seminar yang diadakan sebelum ini:

Siapa yang patut hadir ke seminar ini?

1. Mereka yang ingin mengetahui apakah itu pelaburan emas?
2. Mereka yang ingin tahu emas yang paling sesuai untuk pelaburan
2. Mereka yang tahu sikit-sikit pasal emas dan nak tahu dengan lebih banyak
3. Mereka yang ingin tahu bagaimana menjana keuntungan dengan emas.
4. Mereka yang ingin tahu mengenai teknik-teknik menganalisa harga emas dunia
5. Mereka yang ingin tahu faktor-faktor yang mempengaruhi harga emas dunia.

Pendek kata, kalau anda meminati emas, anda disarankan hadir ke seminar ini.

Best nie :)

Isi kandungan seminar ini:

Penceramah: Syukor Hashim

1. Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas.
2. Bagaimana Membuat Pelaburan Emas Di Malaysia
3. Bagaimana Membuat Keuntungan Dengan Emas.
4. Bagaimana mengelak daripada terjerumus dengan skim pelaburan emas.

Penceramah: Noor Shufaad b. Md. Norani

1. Analisis Teknikal harga emas menggunakan Meta Trader 4.
2. Memulakan Program Meta Trader 4
3. Analisis pergerakan harga emas menggunakan tools dan indikator asas MT4

Pecahan topik kecil analisis teknikal:

  • Faktor-faktor yang mempengaruhi kenaikan dan penurunan harga emas.
  • Candlestick pattern dan formation.
  • Mencari Support dan Resistance menggunakan Fibonacci dan Price Action.
  • Membaca laporan pakar analisis teknikal harga emas.

Anda boleh membaca maklumat lanjut di dalam blog saudara shufaad di www.melakafx.com

Special requirement untuk peserta seminar:

1. Sila bawa laptop/notebook sendiri untuk topik analisis teknikal.
2. Sila bawa plug extension – in case anda perlukan kuasa elektrik untuk  notebook anda.
3. Internet disediakan, tapi kalau anda ada mobile broadband sendiri lagi bagus.
4. Sila download dan baca nota persediaan sebelum seminar (klik sini)
5. Sila install perisian Meta Trader 4 (refer topik 2 nota persediaan sebelum seminar)

Pembayaran yuran penyertaan.

Untuk hadir ke seminar ini, anda boleh bank in ke dalam akaun bank berikut:

1. Maybank 554110103311 Jutawanemas Consulting
2. CIMB 04050000216101 Jutawanemas Consulting
3. Public Bank 4500959623 Syukor bin Hashim

p/s: Sila bawa dan serahkan bukti pembayaran kepada staff kaunter pendaftaran pada hari seminar ie. slip bank in, ATM transfer, Cash deposit slip atau internet banking slip

Selepas bank in, apakah tindakan anda?

Selepas anda bank in, sila klik ikon online contact form dibawah dan masukkan butiran-butiran peserta dan bayaran:

Contohnya:

Selepas itu anda akan mendapat balasan email daripada saya mengatakan pendaftaran seminar anda berjaya.

Selepas itu, kita jumpa di seminar 🙂

—————————————————————————————————-

p.s: Jika anda ingin mendapat maklumat mengenai pelaburan emas atau seminar, anda boleh melanggan newsletter blog jutawanemas.com. Ianya PERCUMA. Masukkan email anda di dalam kota di penjuru kanan blog ini.

p.p.s: Jika anda ingin mendapat mendapat ilmu pelaburan emas dengan cara terpantas, anda boleh mendapatkan ebook saya yang bertajuk “Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas” .

Lepas baca saya gerenti anda akan celik pelaburan emas 🙂

Klik sini untuk mendapatkannya (klik)

 

 

p.p.p.s: Kongsikan maklumat ini dengan rakan-rakan Facebook anda. Klik ikon Recommed di bawah ini.

Rakan-rakan adan pasti berterima kasih kepada anda.

 

 

 

 

 

 

Jadual Bulan Mei: Seminar Peluang Perniagaan Emas Bersama Public Gold di Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak serta Brunei dan Seminar Pendidikan PERCUMA tentang Pelaburan Emas di Malaysia di MHP 1 Utama, Petaling Jaya, KL

Friday, May 4th, 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Apa khabar semua pembaca?

Saya doakan anda semua sihat, ceria dan bahagia kesemuanya 🙂

Baiklah pada bulan ini saya dan Saudara Shufaad akan membuat seminar di seluruh Malaysia.

Kami akan mengadakan seminar secara berasingan di beberapa lokasi.

Ini kerana aktiviti bulan Mei saya sangat padat. Jadi saudara Shufaad akan ambil alih sebahagian daripada seminar ini.

Untuk bulan Mei saya akan mengadakan 3 jenis seminar iaitu:

1. Seminar Peluang Perniagaan Emas Bersama Public Gold.
2. Seminar Kenapa Kita Perlu Menyimpan Emas ? di Brunei Darussalam
3. Seminar Ilmu “Bagaimana Membuat Pelaburan Emas di Malaysia?
di MPH Bookstore 1 Utama, KL.

Untuk bulan Mei saudara Shufaad akan membuat seminar berikut:

Tajuk ” Masa Yang Terbaik Untuk Membeli Emas Ialah…”

Lokasi seminar saudara Shufaad ialah di Ipoh, Sungai Petani, Alor Setar, Seremban dan Kuantan.

Jadual Lengkap Seminar Peluang Perniagaan Emas Bersama Public Gold (penceramah: Syukor Hashim)

Nota:

1. Seminar di Ampang ialah pada 5 Mei jam 2.00 petang dan Sunway 8.30 malam
2. Seminar di Kota Kinabalu akan dibuat di Courtyard Hotel @ 1Borneo
3. Seminar di Brunei akan diadakan pada 11 Mei di Orchid Garden Hotel. 

Bagaimana cara untuk menghadirkan diri ke seminar ini?

Pertama sekali seminar ini adalah PERCUMA. Anda tidak perlu membayar.

Anda boleh datang terus ke seminar ini dan mendaftar di pintu masuk dewan seminar.

Itu sahaja. Sangat mudah 🙂

Seminar Pendidikan di MPH Bookstore 1 Utama, 1 Utama Shopping Centre.

Saya juga akan mengadakan  seminar pendidikan “Pelaburan Emas di Malaysia – Bagaimana cara membuat pelaburan emas Dengan Tepat, Selamat dan Menguntungkan”

Ok. Ini special seminar. Jika anda berminat dengan pelanuran emas dan ingin mengetahui dengan lebih lanjut tips-tips pelaburan emas maka seminar ini untuk anda!

Di dalam seminar ini anda akan didedahkan dengan cara-cara membuat pelaburan emas dengan tepat, selamat dan menguntungkan.

Seminar ini dibuat atas jemputan daripada MPH Bookstore 1 Utama.

Seminar ini adalah PERCUMA dan terhad kepada 30 tempat sahaja.

Maklumat lanjut seminar ini adalah seperti berikut:

Tarikh: 19 Mei 2012 (Sabtu)
Masa: 2 petang sehingga 4 petang>
Bayaran: PERCUMA
Tempat: MPH Bookstores, F319 & S319, 1st & 2nd Floor,
1 Utama Shopping Centre,
No 1 Lebuh Bandar Utama,
Bandar Utama, Petaling Jaya
Bilangan tempat: 30 tempat sahaja.

Untuk menempah tempat , sila hubungi  pegawai MPH dibawah:
Nornatasha bt Mohd Noor,  Tel: 03-7955 1090 Ext 139 atau emelkan kepada mphkidz@mph.com.my

Seminar saudara Shufaad @ Paad.

Sahabat saya, saudara Noor Shufaad @ paad akan mengadakan seminar yang bertajuk ” Masa Yang Terbaik Untuk Membeli Emas Ialah…”

Seminar ini adalah PERCUMA.

Lokasi seminar saudara Shufaad ialah di Ipoh, Sungai Petani, Alor Setar, Seremban dan Kuantan.

 Jadual seminar beliau adalah seperti berikut:

Tempat: Public Gold cawangan Ipoh, 
Tarikh : 12th Mei 2012 (Sabtu)
No.45, 45A&45B, Jalan Yang Kalsom, 30250 Ipoh,
Masa: 2:00 petang – 4:00 petang

 

 

Tempat : Public Gold Sungai Petani,
No.86B, 1st Floor, Jalan Pengkalan Taman Pekan Baru (sebelah Public Bank)
Tarikh: 13 Mei 2012 (Ahad)
Masa: 8:30 malam – 10:30 malam

Tempat: Public Gold Alor Setar ,
No.1577, 1st & 2nd Floor, Jalan Kota, Alor Setar (sebelah Pusat Dakwah)
Tarikh: 14 Mei 2012 (Isnin)
Masa: 8:30 Malam – 10:30 Malam

Tempat : Public Gold Seremban, 152-1&152-2, Block M, Taipan Senawang, Jalan Taman Komersil Senawang 1, Taman Komersil Senawang, 70450 Seremban, Negeri Sembilan.
Tarikh : 24 Mei 2012 (Khamis)
Masa : 08:30 malam – 10:30 malam

Tempat : Public Gold Kuantan , Pahang, A-6624 1st&2nd Floor, Jalan Beserah, 25250 Kuantan, Pahang.
Tarikh : 25 Mei 2012 (Jumaat)
Masa : 8:30 malam – 10:30 malam

Bagaimana cara menyertai seminar ini?

Untuk menyertai seminar ini, anda boleh terus datang. Kemudian daftarkan diri anda di kaunter pendaftaran di hadapan bilik seminar. Jika ada pertanyaan, anda boleh menghubungi saudara Shufaad di talian 016-6447174.

Itu sahaja.

—————————————————————————————————-

pesanan: Jika anda ingin mendapat maklumat mengenai pelaburan emas atau seminar, anda boleh melanggan newsletter blog jutawanemas.com. Ianya PERCUMA. Masukkan email anda di dalam kota di penjuru kanan blog ini.

p.p.s: Jika anda ingin mendapat mendapat ilmu pelaburan emas dengan cara terpantas, anda boleh mendapatkan ebook saya yang bertajuk “Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas” .

Lepas baca saya gerenti anda akan celik pelaburan emas 🙂

Klik sini untuk mendapatkannya (klik)

 

 

p.p.p.s: Kongsikan maklumat ini dengan rakan-rakan Facebook anda. Klik ikon Recommed di bawah ini.

Rakan-rakan adan pasti berterima kasih kepada anda.

syukorBlog ini bertujuan memberikan anda panduan dan teknik-teknik membuat pelaburan emas yang tepat, selamat dan menguntungkan.

Dengan mengetahui rahsia pelaburan emas, anda akan mempunyai portfolio pelaburan yang selamat dan menguntungkan.(Penulis)

Jika anda pembaca yang baru, sila baca kesemua artikel terdahulu blog ini untuk mengetahui rahsia pelaburan emas (klik sini)

Dari: Syukor Hashim (PG000012)
Public Gold Official Speaker
PG Dealers trainer and Gold consultant.
Anda boleh WhatsApp saya di 013-2126999

**Laporan percuma. Klik gambar untuk download**


Follow FB saya...


Langgan newsletter PERCUMA di sini.

Langgan RSS


Saya@TV9 interview: Pelaburan Emas

Saya@TV1 Interview: Potensi Pelaburan Emas



Public Gold free report Ebook teknikal analisis Peluang berniaga emas