Ebook

Archive for October, 2015

Anda Ingin Mengumpulkan Jongkong Emas 0.5 gram emas 999.9? Harga murah ajer..

Thursday, October 8th, 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Public Gold kini mengeluarkan jongkong emas 0.5 gram emas 999.9 sebagai koleksi.

Jika anda seorang pengumpul emas, terdapat 3 design yang anda boleh pilih iaitu:

1. Public Gold Museum
2. Penang Street Art – Kids on Bicycle
3. Penang Street Art – Skippy the cat

Untuk gambaran lanjut, sila lihat gambar di bawah:

Harga

Harga jongkong emas 0.5 gram boleh dilihat di http://publicgold.com.my/v1/

harga

Buat masa ini, harganya adalah RM110 sekeping.

Anda boleh terus order, bayar dan collect di mana-mana cawangan Public Gold.

 

pg_gold_museum

Gambar: Gold Bar Public Gold Museum 0.5 gram

 

kids_on_bicycle

Gambar: Penang Street Art – Kids on Bicycle 0.5 gram

skippy_cat

Gambar: Penang Street Art – Kids on Bicycle 0.5 gram

Kaedah membeli.

1. Anda boleh menelefon mana-mana cawangan Public Gold yang berhampiran dengan tempat anda.

2. Anda boleh booking stock dengan office Public Gold. Beritahu mereka introducer anda ialah en Syukor Hashim PG000012

3. Public Gold akan emalkan sales order ke email anda (sila check email)

4. Anda buat pembayaran ke dalam akaun Public Gold

5. Bawa slip bayaran dan ambil emas tersebut di cawangan Pilihan Anda.

Cawangan Public Gold di seluruh negara.

Ini adalah alamat lokasi, nombor telefon dan alamat pejabat Public Gold di seluruh Malaysia.

Untukbooking emas 0.5 gram ini, anda boleh call cawangan yang berhampiran dengan tempat anda dan buat booking.

Cawangan Nombor Telefon Alamat
Ampang, KL 03-42579916 98A & 98B, Lorong Mamanda 2,
Ampang Point Batu 41/2, Jalan
Ampang, 68000 Ampang
(Sebelah Cash Converter)
Alor Setar, Kedah 04-7344916 No.1577, tingkat 1 dan 2, Jalan Kota,
Alor Setar, Kedah (bertentangan
Etiqa Takaful).
Sungai Petani, Kedah 04-4232999 No.86B, 1st Floor, Jalan Pengkalan
Taman Pekan Baru, 08000 Sungai
Petani, Kedah.(bersebelahan
Public Bank Jalan Kota)
Relau, Penang 04-6449999 88E, tingkat 1&2,
Jln Tun Dr. Awang
11900 Bayan Lepas, Penang
Bishop street, Penang 04-261999 No.95, Lebuh Bishop,
10200 Penang.
Ipoh, Perak 05-242 8916 No. 26, 28 & 30, Jln yang kalsom
30250 Ipoh, Perak
Bandar Sunway,
Petaling Jaya, Selangor
03-56348999 42A, Jln PJS 8/6 (Tingkat 3)
Mentari Business Park,
Bandar Sunway,
46150 Petaling Jaya,
(di atas Royal Safe Deposit Box)
Kajang, Selangor 03-87349916 No.19B, 19C, Jalan M/J1,
Taman Majlis Jaya,
Sungai Chua,
43000 Kajang,
Selangor Darul Ehsan.
(sebelah Hong Leong Bank)
Senawang, N.Sembilan 06-6782916 152-1, Block M,
Taipan Senawang,
Jln Taman Komersil
Senawang 1,
Tmn Komersil Senawang,
(Sebelah Bank Rakyat)
Melaka 06-3175499 No.9-A, Jalan Melaka Baru 22,
Taman Melaka Baru,
Batu Berendam,
75350 Melaka.
(sebelah perodua)
Taman Perling, JB 07-2358999 No.45 A&B, Jln Persisiran Perling,
Taman Perling,
81200 Johor Bahru,
(Bersebelahan 7 Eleven)
Kota Bharu, Kelantan 09-7462999 Tingkat 1, Lot 257,
Jalan Kebun Sultan,
15000 Kota Bharu,
(sebelah Public Bank)
Kuala Terengganu 09-6263999 16A, 1st &2nd Floor,
Jalan Sultan Ismail,
20200 Kuala Terengganu.
(Sebelah KFC )
Kuantan, Pahang 09-5678916 A-6624 1st &2nd Floor,
Jalan Beserah,
25250 Kuantan, Pahang.
(Sebelah Maybank Jalan Beserah)
Kuching, Sarawak 082-259916 Lot 456 & 457, tingkat 3,
Al-Idrus Commercial Centre,
Jalan Satok, 93400 Kuching,
(Sebelah Maybank Jalan Satok)
Kota Kinabalu, Sabah 088-447916 Lot No. 19, Block B-10,
Lorong Plaza Permai 1,
Along Jalan Sulaman,
Kota Kinabalu, Sabah
(sebelah Maybank Alam Mesra,
1 Borneo)

Kat bawah nie adalah gambar saya dan 0.5 gram Public Gold Museum 0.5 gram.

Jika ada soalan, boleh call/whatsapp saya di 013-2126999

Saya akan bantu anda.

Selamat mengumpulkan emas.

me_and_gold

Gambar: Saya sendiri beli 0.5 gram PG Museum sebagai koleksi.

Kisah Benar: Ilmu emas dari Tanah Suci Mekah.

Friday, October 2nd, 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Pembaca sekalian, saya ingin kongsikan dengan anda, bagaimana pembelian emas menguntungkan di dalam jangka masa panjang.

Jika anda ingin membeli sesuatu sebagai hadiah, kenang-kenangan, cenderahati atau ole-oleh, maka belilah emas.

Ia akan menjadi pembelian yang mengembirakan untuk jangkamasa panjang.

Ini kisah benar 25 tahun lepas di mana mak dan abah saya pergi menunaikan haji.

Pada tahun 1990, mak dan abah saya berangkat ke Mekah untuk menunaikan haji.

mekah

Selepas selesai menunaikan ibadah haji, mereka pergi shopping di sekitar kota Mekah.

Waktu tu abah ada budget RM1000 seorang untuk shopping.

shopping

Apa yang mereka beli dengan RM1000 tu?

Abah saya peminat jam.

Dengan RM1000, Abah beli seutas jam Rado.

rado

Mak saya tak mahu beli jam. Dia lebih berminat dengan emas.

Jadi mak saya buat keputusan untuk menggunakan RM1000 duit shopping tersebut untuk membeli emas.

Lalu mak saya pun carilah kedai emas kat kota Mekah.

gold_shop_mekah

Sampai ajer kat kedai emas emas, emak saya terus tanya tokey kedai emas tu.

“Kalau RM1000, boleh beli emas apa?” tanya mak saya.

“Tokey kedai tu cakap, Hajjah boleh beli syiling emas ini” kata beliau sambil menunjukkan sekeping syiling dinar emas 10 dinar (42.5 gram)

1923dinar

“Berapa harga?” Tanya mak saya

“Dalam RM900++  sahaja, tak sampai seribu ringgit”

Jadi, mak saya pun beli syiling dinar emas tersebut sebagai ole-ole dari Mekah.

Dinar emas tu mak bawa balik ke Malaysia dan buat buah rantai.

buah rantai mak

dinar mak2

Mak pakai rantai tu sampai sekarang.

rantai_mak
25 tahun berlalu……. apa yang terjadi sekarang?

Jam Rado 25 tahun.

Selepas 25 tahun, jam Rado dah rosak.

Enjin jam dah rosak, tali pun dah rosak, cermin retak sikit.
Tengok gambar.

Dari segi nilai, saya pun tak tahu.. sebab jam nie rosak.

Jam ini abah saya berikan kat saya sebagai hadiah. Tapi sebab ia dah rosak, maka saya simpan ajer dalam kotak.

Bagaimana dengan syiling emas mak?

Setelah 25 tahun berlalu..mak senyum dan bangga sebab, masa beli dulu, nilai emas tu kurang dari RM1000, sekarang nilainya RM6500 ++

Nilai emas mak meningkat sebanyak 550%.

Kalau dibahagi dengan 25 tahun, purata naik setahun 22% Pheww!!!!!

25y

Terbukti, dalam jangkasama yang panjang, emas akan menguntungkan pembelinya.

Bukan sekadar pakai, emak saya juga pernah menggadaikan rantai ini untuk membeli tanah kat Langkawi.

Dengan kata lain, aset emas boleh digunakan untuk mendapat aset tanah!

Sebab itu saya percaya dengan kehebatan emas

Cuba bayangkan kalau RM1000 itu mak dan ayah saya beli pakaian, minyak wangi atau beg. Rasanya kisah nie tak wujud… tak ada apa yang nak diceritakan.

Sebab setelah 25 tahun… semua benda-benda tu dah expired. Tak nampak rupa.

Nasib baik mak dan abah beli emas dan jam Rado. At least setelah 25 tahun, kita boleh lihat apa yang terjadi 🙂

Yakinlah dengan simpanan emas.

Saya yakin dengan simpanan emas untuk jangkkamasa panjang. Sebab cerita ini terjadi kat mak saya!

Jika anda hendak membeli sesuatu dan anda akan merasa gembira selepas 25 tahun, saya percaya emas adalah pilihan yang bijak.

Simpanan emas nie mudah ajer.

Senang ajer nak simpan emas. 1 gram dah boleh start.

Baca caranya kat sini http://bit.ly/SimpanEmas1Gram

Sekian, kisah benar dari Tanah Suci.

Oleh Syukor Hashim
www.jutawanemas.com

syukorBlog ini bertujuan memberikan anda panduan dan teknik-teknik membuat pelaburan emas yang tepat, selamat dan menguntungkan.

Dengan mengetahui rahsia pelaburan emas, anda akan mempunyai portfolio pelaburan yang selamat dan menguntungkan.(Penulis)

Jika anda pembaca yang baru, sila baca kesemua artikel terdahulu blog ini untuk mengetahui rahsia pelaburan emas (klik sini)

Dari: Syukor Hashim (PG000012)
Public Gold Official Speaker
PG Dealers trainer and Gold consultant.
Anda boleh WhatsApp saya di 013-2126999

**Laporan percuma. Klik gambar untuk download**


Follow FB saya...


Langgan newsletter PERCUMA di sini.

Langgan RSS


Saya@TV9 interview: Pelaburan Emas

Saya@TV1 Interview: Potensi Pelaburan Emas



Public Gold free report Ebook teknikal analisis Peluang berniaga emas