Ebook

Ebook Analisis Teknikal Harga Emas Versi 2012 – Teknik dan Strategi Dibongkarkan (versi terbaru)

Ditulis pada 17 February 2012 – 2:43 pm | by syukor |


Nota admin: Seminar Pelaburan Emas dan Analisis Teknikal Harga Emas
yang terdekat akan diadakan pada tarikh dan masa berikut:
Tarikh/tempat: 4/3/2012 (Ahad) di Hotel Seri Malaysia, Johor Bahru
Masa: 9 pagi - 5.30 petang. Bayaran: RM300 seorang
Pendaftaran: Mohd Faeez Mazlan hp 019-7505731 @ Shufaad hp 016-6447174
(klik sini utk contoh isi kandungan seminar)
________________________________________________________________________

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Apa khabar pembaca sekalian?

Saya doakan anda semua sihat, ceria dan gembira adanya.

Baiklah, saya ada berita baik untuk anda semua.

Di sini saya ingin memaklumkan kepada anda semua bahawa saya dan shufaat telah selesai menulis ebook.

“Analisis Teknikal Harga Emas versi 2012 – Teknik dan Strategi Dibongkar”.

Sekarang kami ingin berkongsi ilmu ini dengan anda semua semua.

Ebook terkini ini lebih fresh dan mantap.

Ia dikemas kini dengan informasi-informasi terbaru, lebih banyak contoh dan teknik-teknik terbaru untuk pembaca.

Ia adalah update daripada ebook terdahulu iaitu “Teknik-teknik Hebat Analisis Teknikal Untuk Pasaran Emas – Panduan Lengkap Menggunakan Perisian MetaTrader 4.

Kami berharap dengan ebook ini anda dapat mempelajari kemahiran analisis teknikal harga emas menggunakan perisian terkemuka dunia iaitu MetaTrader4.

Kenapa anda perlu belajar ilmu analisis teknikal harga emas?

Jawapannya ialah Ia akan membantu anda mengenalpasti harga yang terbaik untuk membeli, memborong dan menjual emas anda.

Tokey-tokey emas yang hebat kebanyakan tahu skill ini.

Hadiah untuk anda.

Baiklah, ada hadiah untuk pembaca semua :)

Saya menjemput anda untuk download 2 chapter penuh ebook ini secara PERCUMA dan menilai sendiri kemantapan ebook versi terbaru 2012 ini :)

Selepas membaca 2 topik percuma ini anda akan tahu cara-cara untuk download dan install perisian MetaTrader 4 di dalam komputer anda. Anda juga boleh customize carta dan warna antaramuka MetaTrader 4 ini menjadi lebih informatif.

Ok mari download sekarang. Klik gambar “Download Now”. FREE ajer.

Selepas download chapter percuma ini, sila baca, fahamkan dan buat sket kerja rumah.

Cuba download dan install MetaTrader4 ke komputer anda, install dan customizekan MT4 anda seperti di dalam tajuk 2.

Siapa berjaya buat, angkat tangan.

Lepas tu ketakkan kat ruangan komen dan tulis “Saya dah berjaya buat!”

Saya nak tengok berapa orang berjaya :)


Gambar: Baca ebook dan cuba buat sampai dapat screen macam nie. 

 

Isi kandungan ebook ini.

TAJUK 1: ANALISIS FUNDAMENTAL SEBAGAI PENGGERAK HARGA

1.1             Lonjakan Harga Emas
1.1.1          Statistik Pergerakan Harga Emas Tahun 2011
1.1.2          Harga Emas Sepanjang Tahun 2011
1.2             Faktor-faktor yang mempengaruhi harga emas
1.2.1          China – Pengeluar emas terbesar dunia
1.2.2          Minyak – Emas hitam yang diburu
1.2.3          Ekonomi dan Inflasi
1.2.4          Pengaruh Amerika Syarikat dan USD
1.2.5          India – Pengguna emas terbesar dunia
1.2.6          EuroZone – The Domino Effect

TAJUK 2: META TRADER 4

2.1          Memperkenalkan, MetaTrader 4
2.1.1       Memuat turun MetaTrader 4
2.1.2       Mencipta akaun di MetaTrader 4
2.1.3       Bereksperimen dengan tools di MetaTrader 4

TAJUK 3: ANALISIS TEKNIKAL – SENI MENGANALISA CARTA

3.1          Candlestick Sebagai Asas Analisis Teknikal
3.1.1       Mengenali Candlestick
3.1.2      Candlestick Pattern
3.1.3      Candlestick Formation
3.2         Memahami Konsep Support Dan Resistance (S&R)
3.2.1      Menggunakan Price Action Study sebagai S&R
3.2.2      Menggunakan Fibonacci Retracement dan Expansion sebagai S&R
3.3         Menggunakan Tools dan Indikator MT4
3.3.1      Trendline
3.3.2      Equidistant Channel
3.3.3      Moving Average
3.3.4      Relative Strength Index
3.3.5      Stochastic
3.3.6      Bollinger Band (BB)

TAJUK 4: ANALISIS PERGERAKAN HARGA EMAS UNTUK TAHUN 2012

LAMPIRAN
 

Berapakah harga ebook ini?

Ebook ini dijual pada harga RM70 sahaja.

Ini kerana sekali anda membeli ebook ini, anda akan mendapat FREE update untuk selama-lamanya

Apakah kelebihan yang akan anda perolehi apabila membeli ebook ini?

Sebagai pembeli ebook ini, anda akan memperolehi kelebihan-kelebihan berikut:

1. FREE update  - Setiap kali saudara Shufaad mengemaskinikan ebook ini.
Anda akan mendapat versi terbaru secara PERCUMA.

2. Perbincangan di forum http://blog.melakafx.com/forum/gold/
Jika ingin bertanya, anda boleh bertanya soalan di forum kat blog
cikgu Shufaad.

Bagaimana cara membeli ebook ini?

 

Untuk membeli ebook ini anda boleh bank in ke dalam akaun saya samada:

1. Maybank 554110103311 Jutawanemas Consulting
2. CIMB 04050000216101 Jutawanemas Consulting
3. Public Bank 4500959623 Syukor bin Hashim

Setelah membuat pembayaran, anda boleh sms saya 013-2126999 atau menggunakan contact form (klik sini)

Untuk SMS taipkan seperti ini:

Ebook Teknikal – nama anda, email, bank yang anda bank in dan masa bank in, kemudian hantarkan ke hp saya 013-2126999.

contoh SMS:

 Ebook teknikal – Ahmad Amin, ahmad@yahoo.com, RM70, Maybank, 9 pagi.


Pesanan: Bagi mereka yang telah membeli ebook versi terdahulu, anda akan mendapat ebook ini secara percuma, sila email ke shufaad@gmail.com atau sms en Shufaat di 016-6447174 untuk mendapatkannya.

 

Kesimpulannya.

1. Dapatkan ebook ini. Ia dijamin membantu anda.

2. Kemudian anda perlu praktikkan segala ilmu yang ada di dalam e-book ini.

3. Kemudian anda sentiasa perlu menambah ilmu di dada.  Kerana semakin banyak
ilmu anda… semakin hebat diri anda.

Jika anda ingin mempelajari ilmu ini dengan lebih pantas, anda boleh menyertai seminar pelaburan emas dan analisis teknikal harga emas yang diadakan dari masa semasa.

Yang terdekat ialah pada 4 Mac 2012 di JB. Tengok info kat atas sekali. Anda boleh register sekarang.

Ok then, selamat belajar.

 

 


Dari saya dan Noor Shufaad.

 

1. Kongsikan maklumat ini dengan rakan-rakan FB anda. Sila klik ikon recommend dibawah. rakan-rakan anda akan berterima kasih kepada anda.

2. Jika anda ingin mendapatkan info mengenai pelaburan emas, sila subscribe newsletter blog ini. ianya FREE . Masukkan emel anda kedalam kotak di penjuru kanan blog ini.

.

 

 

Hadiah dari blog Jutawanemas PERCUMA!

Nak hadiah FREE preview ebook "Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas" sebanyak 94 mukasurat untuk anda?

Juga tips-tips pelaburan emas yang menguntungkan terus ke-email anda.

Anda cuma masukkan nama dan email anda ke dalam kotak di bawah.

Nanti hadiah anda akan sampai kat dalam email :)

Related Posts

Put your related posts code here
  1. 2 Responses to “Ebook Analisis Teknikal Harga Emas Versi 2012 – Teknik dan Strategi Dibongkarkan (versi terbaru)”

  2. By Admin (jangan ubah) on Feb 21, 2012 | Reply

    En Syukor, when is the next Seminar Technical Analysis scheduled to be held in KL?

  3. By ebookemaspromo . on Mar 7, 2012 | Reply

    thanks to en shukor sbb sudi meluangkan masa @ oldtown bkt beruang mlm ni…jasamu dikenang

Post a Comment

*
syukorBlog ini bertujuan memberikan anda panduan dan teknik-teknik membuat pelaburan emas yang tepat, selamat dan menguntungkan.

Dengan mengetahui rahsia pelaburan emas, anda akan mempunyai portfolio pelaburan yang selamat dan menguntungkan.(Penulis)

Jika anda pembaca yang baru, sila baca kesemua artikel terdahulu blog ini untuk mengetahui rahsia pelaburan emas (klik sini)

Dari: Syukor Hashim, Admin Jutawanemas.com
SMS/Whatsapp me@ 013-2126999

Pesanan: Untuk mendapat artikel terbaru, anda boleh melanggan newsletter blog ini. ianya FREE! Masukkan e-mail anda di dalam kotak di bawah:

Langgan Newsletter blog Jutawanemas.com PERCUMA!

Saya@TV9 interview


Public Gold free report Ebook teknikal analisis Peluang berniaga emas


Jutawanemas FB Page

Be MyFriend@Google+




Komen Pembaca