Ebook

Archive for the ‘analisis teknikal’ Category

Gold Investor! Mari Belajar Teknik Beli dan Jual Emas, Sabtu 8/11/2014. Jaminan 100% Anda Akan Pandai Atau Wang Anda Dikembalikan!

Tuesday, November 4th, 2014 |

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Saya doakan semua pembaca blog saya sihat, ceria dan bahagia selalu.

Saya ingin menjemput anda, yang ingin mengetahui cara-cara menjadi pelabur emas professional, untuk hadir ke seminar Pelaburan emas dan analisis teknikal harga emas pada 8/11/2014  nanti.

Kami ingin mendidik anda kemahiran membuat analisis teknikal harga emas menggunakan MetaTrader4.

syukor_shufaad

Pengenalan:

Untuk pengetahuan anda, sekarang ini saya dan sahabat saya Shufaad amat aktif mendidik peminat emas dengan ilmu analisis teknikal harga emas.

Ilmu ini membolehkan anda mengetahui strategi membeli dan menjual emas fizikal berpandukan kemahiran analisis teknikal.

Jadi, jika anda peminat pelaburan emas, kehadiran anda ke seminar ini mampu melonjakkan ilmu pelaburan emas anda ke tahap yang lebih tinggi. InshaAllah.

Jaminan dari saya dan Shufaad.

Saya memberikan jaminan peribadi bahawa ilmu ini amatlah menarik untuk dipelajari dan mudah diikuti.

Selepas mempelajari ilmu ini, anda boleh menggunakannya terus sebagai strategi membeli dan menjual emas.

Ribuan peserta telah menyertai seminar ini. Anda bila lagi?

Saya dan Shufaad telah menganjurkan seminar ini sejak tahun 2010 lagi.

Dengan kata lain, kami sudah mempunyai 4 tahun pengalaman membimbing mereka yang berminat mempelajari teknik-teknik pelaburan emas yang betul.

Selain itu, kami memberikan jaminan seperti berikut:

jaminan_wang

Kami jamin anda akan pandai membuat analisis teknikal harga emas.

Kami jamin anda akan tahu strategi membeli dan menjual emas.

Jika anda tidak pandai ilmu analisis teknikal harga emas selepas seminar ini maka kami akan memulangkan 100% wang anda tanpa soalan.

Ya, itulah janji kami. Kami mahu anda semua pandai ilmu pelaburan emas.

Tiada risiko di pihak anda.

Asalkan anda mahu belajar, kami sedia membantu.

Bila lagi seminar ini akan diadakan?

Maklumat seminar adalah seperti berikut:

Tarikh: 8/11/2014 (Sabtu)
Tempat: Malaysian Institute of Management, Tingkat 11, tower 1, Jaya33 Sdn Bhd, 3 Jalan Semangat, 46100 Petaling Jaya, Selangor.
Lokasi peta: http://bit.ly/mimjaya33
Jam: start 9.00 pagi – 5.30 petang.
Perhubungan:
1. Syukor Hashim sms/whatsapp 013-2126999
Yuran Penyertaan: RM250 seorang
Status tempat: 30 seat, Masih available.

Peta lokasi Jaya 33 (tempat seminar)

 jaya33

jaya33

Gambar: Bangunan Jaya33

Apakah topik yang akan diajar semasa seminar ini?

Seminar ini akan mengajar anda mengenai 2 topik penting di dalam pelaburan emas.

Topik pertama: Pelaburan emas di malaysia, Bagaimanakah cara memaksimakan keuntungan anda?

a. Kenapa anda perlu membuat pelaburan emas?
b. Jenis-jenis pelaburan emas yang terdapat di Malaysia
c. Bagaimana cara membuat pelaburan emas yang betul, tepat dan selamat?
d. Apakah soalan-soalan yang perlu ditanya sebelum membuat pelaburan emas.
e. Bagaimanakah cara memaksimakan keuntungan di dalam pelaburan emas.

Topik kedua: Analisis Teknikal harga Emas.

a. Pengenalan kepada analisis teknikal.
b. Pengenalan kepada MetaTrader4 sebagai tool analisis teknikal.
c. Cara untuk untuk Download dan setup program MetaTrader 4
d. Mencipta akaun demo
e. Bereksperimen dengan tools, menu dan ikon
f. Pengenalan kepada bar dan line chart
g. Mengenalpasti paras Support dan Resistance berdasarkan:

i.Historical price:
ii. Psycho level
iii.Fibonacci retracement

i. Menggunakan RSI sebagai petunjuk momentum.

art2
Gambar: Support dan resistance untuk gold

Menggunakan MetaTrader sebagai panduan.
a. Menggunakan Meta Trader sebagai panduan untuk membeli dan menjual emas fizikal pada harga terbaik.
b.  Bagaimana mendapatkan harga terbaik untuk membeli emas.
c. Bagaimana mendapatkan harga terbaik menjual emas fizikal.
d. Kaedah mudah mengira potensi keuntungan belian dan jualan emas anda.

Tips mengira keuntungan pelaburan emas fizikal.
 
Bagi pelabur emas Public Gold, Shufaad akan berkongsi dengan anda kaedah mengira untung rugi menggunakan teknik ART.
Amat berguna jika anda nak buat keuntungan dengan emas yang spreadnya rendah seperti 250 gram dan 500 gram.
Teknik ART membantu anda mengenalpasti harga terbaik untuk membeli emas fizikal Public Gold.
Anda boleh mengira potensi keuntungan emas anda pada beberapa level resistance.
Calculator ART – akan diberikan secara percuma pada peserta seminar.
Lihat gambar di bawah.
 
art

Gambar-gambar di sepanjang seminar pelaburan emas dan analisis teknikal harga emas yang lalu.

seminar_analisis_teknikal
Gambar: Seminar pelaburan emas dan analisis teknikal 5/10/2013 di KL.

seminar_analisis_teknikal2
Gambar: Peserta seminar di Cititel Midvalley KL 5/10/2013.

Seminar di Kota Kinabalu Sabah 9/2/2014

teknikal_sabah

Seminar di Malaysia Institut of Management 15/2/2014

photo 2

Seminar di Ipoh, Perak 15/3/2014

ipoh teknikal

Maklumbalas peserta.

Selepas seminar ini, kami mengedarkan borang maklumbalas bagi mendapatkan respon peserta.

Ini adalah sebahagian dari respon yang diberikan peserta selepas seminar:

Soalan: Adakah seminar ini membantu anda menjadi pelabur emas yang lebih baik?

Ini jawapan mereka:

1. Zawiyah Osman (zawiyahosman(@)gmail.com)
“Sudah tentu. Menyedarkan dan membuka mata kepada bagaimana dan bila masa untuk menjual dan membeli emas”

2. Mohamad Fadillah (mohdfadillah(@)gmail.com)
“Ya. Memahami graf, fundamental analysis. Understanding technical skills”

3. Faziah @ azie (faza341(2)yahoo.com)
“Ya. Untuk saya yang baru bermula, pembelajaran hari ini sebagai satu permulaan”

4. Abdul Hadi b. Ismail (hadiismail278(@)yahoo.com)
“Ya, sebab pengisiannya tepat seperti mana yang telah ditetapkan melalui objektif program”

5. Mohd Rashid bin Omar (goldenterritory24k(@)gmail.com)
“Ya. Kerana di seminar ini saya diajar tentang cara melabur yang betul”

6. Mohammad Effendy b. Illias (fendy_cang(@)yahoo.com.my)
“Sangat membantu saya kerana memberi ilmu emas yang baru. Mendidik/buka minda saya”

7. Nurul Yaqin Yaacob (qisya_qisrina(@)yahoo.com)
“Ya, sangat membantu untuk saya yang baru memulakan langkah dalam pelaburan emas. Penyampaian yang jelas dan padat”

8. Mohd Ridhwan bin Illias (ridhwan916(@)gmail.com)
“Memang sangat membantu saya dalam segi teknikal analisis emas. Membantu saya dalam menggunakan MT4”

9. Mohamed Helmi bin Mansor (mohamed_helmi84(@)yahoo.com)
“Ya, kerana ilmu analisis teknikal amat penting dalam pelaburan emas”

10. Hasril Hassan (arilputra(@)gmail.com)
“Ya, sebab analisis teknikal pasaran emas merupakan senjata utama dalam memaksimakan keuntungan dalam pelaburan emas”

11. Aishah bt. Daud (intura_mahligai(@)yahoo.com)
“Ya, sangat membantu sebab penjelasan pembelajaran setiap topik amat jelas”

12. Rosida bt. Hussin (rosidahussin(2)gmail.com)
“Ya. Saya pelajari asas sebelum memulakan pelaburan, cara memaksimumkan keuntungan sebenar”

13. Nur Hafizah bt. Ahmad (nur_hafizah05(2)yahoo.com)
“Ya. Ilmu yang saya dapat teras untuk pelaburan emas. Apabila mempelajari analisis tentang emas lebih banyak yang dapat kami tahu bila masa sesuai untuk membeli dan menjual emas”

14. Abdul Hadi bin Abdul Rahman (hadi.rahman54(@)yahoo.com)
“Ya, kerana mengajar saya masa yang sesuai untuk menjual dan membeli emas”

15. Kamarul Azhar bin Arifin (arul5682(@)hotmail.com)
“Alhamdulillah, yesss!!! Boleh nampak perjalanan market dengan lebih mudah faham”

Testimoni peserta (video) En. Mohd Zulkifli.

Testimoni peserta (video) En. Kamarul Azhar.

Testimoni peserta (video) En. Aryzz Rizahan


 Bagaimana cara menyertai seminar ini?

1. Mula-mula sekali, sila berhubung dengan En. Shufaad atau saya untuk mengetahui status kekosongan tempat
2. Jika ada kekosongan, anda bank-in RM250 kedalam akaun maybank : 554110105387 Candlestick consulting
3. E-mailkan bukti pembayaran kepada shufaad@gmail.com
4. Itu sahaja.

Apakah peralatan yang perlu dibawa ke seminar ini?

1. First sekali anda perlu membawa notebook + tetikus

notebook_dan_mouse

 

2. Extension cord
powercord
3. Broadband sendiri (jika ada) Kalau takde pun tak apa, kami sediakan.

broadband

Baiklah, itu sahaja update kali ini.

Jumpa anda di seminar! Mari kita sama-sama jadi bijak emas!

Terima kasih!

 

Mari Belajar Skill Beli dan Jual Emas Fizikal, Sabtu 20/9/2014. Jaminan 100% Anda Akan Pandai Atau Wang Anda Dikembalikan!

Wednesday, August 27th, 2014 |

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kepada pembaca blog jutawanemas.com.

Saya dan Shufaad ingin menjemput anda mempelajari skill membeli dan menjual emas fizikal.

syukor_shufaad

Caranya ialah dengan melihat graf MetaTrader4.

Macam ini rupanya graf MetaTrader:

teknikal

Skill ini akan membantu anda membuat pebelian dan penjualan emas fizikal pada harga terbaik.

Anda boleh melihat sendiri bagaimana mudahnya membuat pembelian dan penjualan emas dengan skill MetaTrader4.

Jadi saya ingin menjemput anda yang berminat untuk datang ke Seminar Pelaburan Emas dan Analisis Teknikal Harga Emas pada 20/9/2014 di Petaling Jaya.

jaminan_wang

Jaminan dari saya dan Shufaad.

Saya memberikan jaminan bahawa ilmu ini amatlah menarik untuk dipelajari dan mudah diikuti.

Selepas mempelajari ilmu ini, anda boleh menggunakannya terus sebagai strategi membeli dan menjual emas.

1. Kami jamin anda akan pandai membuat analisis teknikal harga emas.

2. Kami jamin anda akan tahu strategi membeli dan menjual emas.

3. Jika anda tidak pandai ilmu analisis teknikal harga emas selepas seminar ini maka kami akan memulangkan 100% wang anda tanpa soalan.

Ya, itulah janji kami. Kami mahu anda semua pandai ilmu pelaburan emas.

Tiada risiko di pihak anda.

Asalkan anda mahu belajar, kami sedia membantu.

Ribuan peserta telah menyertai seminar ini. Anda bila lagi?

Saya dan Shufaad telah menganjurkan seminar ini sejak tahun 2010 lagi.

Dengan kata lain, kami sudah mempunyai 4 tahun pengalaman membimbing mereka yang berminat mempelajari teknik-teknik pelaburan emas yang betul.

Maklumat seminar adalah seperti berikut:

Tarikh: 20/9/2014 (Sabtu)
Tempat: Malaysian Institute of Management, Tingkat 11, tower 1, Jaya33 Sdn Bhd, 3 Jalan Semangat, 46100 Petaling Jaya, Selangor.
Lokasi peta: http://bit.ly/mimjaya33
Jam: start 9.00 pagi – 5.30 petang.
Perhubungan:
1. Syukor Hashim sms/whatsapp 013-2126999
Yuran Penyertaan: RM250 seorang
Status tempat: 25 seat, Masih ada tempat sokong.
Download cara install MT4 kat sini: http://bit.ly/panduanmuatturunMT4

Peta lokasi Jaya 33 (tempat seminar)

 jaya33

jaya33

Gambar: Bangunan Jaya33

Apakah topik yang akan diajar semasa seminar ini?

Seminar ini akan mengajar anda mengenai 2 topik penting di dalam pelaburan emas.

Topik pertama: Pelaburan emas di malaysia, Bagaimanakah cara memaksimakan keuntungan anda?

a. Kenapa anda perlu membuat pelaburan emas?
b. Jenis-jenis pelaburan emas yang terdapat di Malaysia
c. Bagaimana cara membuat pelaburan emas yang betul, tepat dan selamat?
d. Apakah soalan-soalan yang perlu ditanya sebelum membuat pelaburan emas.
e. Bagaimanakah cara memaksimakan keuntungan di dalam pelaburan emas.

Topik kedua: Analisis Teknikal harga Emas.

a. Pengenalan kepada analisis teknikal.
b. Pengenalan kepada MetaTrader4 sebagai tool analisis teknikal.
c. Cara untuk untuk Download dan setup program MetaTrader 4
d. Mencipta akaun demo
e. Bereksperimen dengan tools, menu dan ikon
f. Pengenalan kepada bar dan line chart
g. Mengenalpasti paras Support dan Resistance berdasarkan:

i.Historical price:
ii. Psycho level
iii.Fibonacci retracement

i. Menggunakan RSI sebagai petunjuk momentum.

art2
Gambar: Support dan resistance untuk gold

Menggunakan MetaTrader sebagai panduan.
a. Menggunakan Meta Trader sebagai panduan untuk membeli dan menjual emas fizikal pada harga terbaik.
b.  Bagaimana mendapatkan harga terbaik untuk membeli emas.
c. Bagaimana mendapatkan harga terbaik menjual emas fizikal.
d. Kaedah mudah mengira potensi keuntungan belian dan jualan emas anda.

Tips mengira keuntungan pelaburan emas fizikal.
 
Bagi pelabur emas Public Gold, Shufaad akan berkongsi dengan anda kaedah mengira untung rugi menggunakan teknik ART.
Amat berguna jika anda nak buat keuntungan dengan emas yang spreadnya rendah seperti 250 gram dan 500 gram.
Teknik ART membantu anda mengenalpasti harga terbaik untuk membeli emas fizikal Public Gold.
Anda boleh mengira potensi keuntungan emas anda pada beberapa level resistance.
Calculator ART – akan diberikan secara percuma pada peserta seminar.
Lihat gambar di bawah.
 
art

Gambar-gambar di sepanjang seminar pelaburan emas dan analisis teknikal harga emas yang lalu.

seminar_analisis_teknikal
Gambar: Seminar pelaburan emas dan analisis teknikal 5/10/2013 di KL.

seminar_analisis_teknikal2
Gambar: Peserta seminar di Cititel Midvalley KL 5/10/2013.

Seminar di Kota Kinabalu Sabah 9/2/2014

teknikal_sabah

Seminar di Malaysia Institut of Management 15/2/2014

photo 2

Seminar di Ipoh, Perak 15/3/2014

ipoh teknikal

Maklumbalas peserta.

Selepas seminar ini, kami mengedarkan borang maklumbalas bagi mendapatkan respon peserta.

Ini adalah sebahagian dari respon yang diberikan peserta selepas seminar:

Soalan: Adakah seminar ini membantu anda menjadi pelabur emas yang lebih baik?

Ini jawapan mereka:

1. Zawiyah Osman (zawiyahosman(@)gmail.com)
“Sudah tentu. Menyedarkan dan membuka mata kepada bagaimana dan bila masa untuk menjual dan membeli emas”

2. Mohamad Fadillah (mohdfadillah(@)gmail.com)
“Ya. Memahami graf, fundamental analysis. Understanding technical skills”

3. Faziah @ azie (faza341(2)yahoo.com)
“Ya. Untuk saya yang baru bermula, pembelajaran hari ini sebagai satu permulaan”

4. Abdul Hadi b. Ismail (hadiismail278(@)yahoo.com)
“Ya, sebab pengisiannya tepat seperti mana yang telah ditetapkan melalui objektif program”

5. Mohd Rashid bin Omar (goldenterritory24k(@)gmail.com)
“Ya. Kerana di seminar ini saya diajar tentang cara melabur yang betul”

6. Mohammad Effendy b. Illias (fendy_cang(@)yahoo.com.my)
“Sangat membantu saya kerana memberi ilmu emas yang baru. Mendidik/buka minda saya”

7. Nurul Yaqin Yaacob (qisya_qisrina(@)yahoo.com)
“Ya, sangat membantu untuk saya yang baru memulakan langkah dalam pelaburan emas. Penyampaian yang jelas dan padat”

8. Mohd Ridhwan bin Illias (ridhwan916(@)gmail.com)
“Memang sangat membantu saya dalam segi teknikal analisis emas. Membantu saya dalam menggunakan MT4”

9. Mohamed Helmi bin Mansor (mohamed_helmi84(@)yahoo.com)
“Ya, kerana ilmu analisis teknikal amat penting dalam pelaburan emas”

10. Hasril Hassan (arilputra(@)gmail.com)
“Ya, sebab analisis teknikal pasaran emas merupakan senjata utama dalam memaksimakan keuntungan dalam pelaburan emas”

11. Aishah bt. Daud (intura_mahligai(@)yahoo.com)
“Ya, sangat membantu sebab penjelasan pembelajaran setiap topik amat jelas”

12. Rosida bt. Hussin (rosidahussin(2)gmail.com)
“Ya. Saya pelajari asas sebelum memulakan pelaburan, cara memaksimumkan keuntungan sebenar”

13. Nur Hafizah bt. Ahmad (nur_hafizah05(2)yahoo.com)
“Ya. Ilmu yang saya dapat teras untuk pelaburan emas. Apabila mempelajari analisis tentang emas lebih banyak yang dapat kami tahu bila masa sesuai untuk membeli dan menjual emas”

14. Abdul Hadi bin Abdul Rahman (hadi.rahman54(@)yahoo.com)
“Ya, kerana mengajar saya masa yang sesuai untuk menjual dan membeli emas”

15. Kamarul Azhar bin Arifin (arul5682(@)hotmail.com)
“Alhamdulillah, yesss!!! Boleh nampak perjalanan market dengan lebih mudah faham”

Testimoni peserta (video) En. Mohd Zulkifli.

Testimoni peserta (video) En. Kamarul Azhar.

Testimoni peserta (video) En. Aryzz Rizahan


 Bagaimana cara menyertai seminar ini?

1. Mula-mula sekali, sila berhubung dengan En. Shufaad atau saya untuk mengetahui status kekosongan tempat
2. Jika ada kekosongan, anda bank-in RM250 kedalam akaun maybank : 554110105387 Candlestick consulting
3. E-mailkan bukti pembayaran kepada shufaad@gmail.com
4. Itu sahaja.

Nota persediaan sebelum seminar.

Setiap peserta diminta untuk download dan baca Nota Persediaan Sebelum Seminar, kemudian anda boleh download dan install perisian MetaTrader 4 ke dalam notebook/laptop anda.

Download nota anda disini (klik )

nota_persediaan

 

Apakah peralatan yang perlu dibawa ke seminar ini?

1. First sekali anda perlu membawa notebook + tetikus

notebook_dan_mouse

 

2. Extension cord
powercord
3. Broadband sendiri (jika ada) Kalau takde pun tak apa.

broadband

Baiklah, itu sahaja update kali ini.

Jumpa anda di seminar! Mari kita sama-sama jadi bijak emas!

Terima kasih!

 

Mari Belajar Teknik Analisis Harga Emas di Petaling Jaya, Sabtu 26/4/2014. Jaminan 100% Anda Akan Pandai Atau Wang Anda Dikembalikan!

Friday, March 21st, 2014 |

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Saya doakan semua pembaca blog saya sihat, ceria dan bahagia selalu.

syukor_shufaad

Untuk pengetahuan anda, sekarang ini saya dan sahabat saya Shufaad amat aktif mendidik peminat emas dengan ilmu analisis teknikal harga emas.

Ilmu ini membolehkan anda mengetahui strategi membeli dan menjual emas fizikal berpandukan kemahiran analisis teknikal.

Jadi, jika anda peminat pelaburan emas, kehadiran anda ke seminar ini mampu melonjakkan ilmu pelaburan emas anda ke tahap yang lebih tinggi. InshaAllah.

Jaminan dari saya dan Shufaad.

Saya memberikan jaminan peribadi bahawa ilmu ini amatlah menarik untuk dipelajari dan mudah diikuti.

Selepas mempelajari ilmu ini, anda boleh menggunakannya terus sebagai strategi membeli dan menjual emas.

Ribuan peserta telah menyertai seminar ini. Anda bila lagi?

Saya dan Shufaad telah menganjurkan seminar ini sejak tahun 2010 lagi.

Dengan kata lain, kami sudah mempunyai 4 tahun pengalaman membimbing mereka yang berminat mempelajari teknik-teknik pelaburan emas yang betul.

Selain itu, kami memberikan jaminan seperti berikut:

jaminan_wang

Kami jamin anda akan pandai membuat analisis teknikal harga emas.

Kami jamin anda akan tahu strategi membeli dan menjual emas.

Jika anda tidak pandai ilmu analisis teknikal harga emas selepas seminar ini maka kami akan memulangkan 100% wang anda tanpa soalan.

Ya, itulah janji kami. Kami mahu anda semua pandai ilmu pelaburan emas.

Tiada risiko di pihak anda.

Asalkan anda mahu belajar, kami sedia membantu.

Bila lagi seminar ini akan diadakan?

Untuk pengetahuan anda, kami baru lepas mengadakan seminar ini di Petaling Jaya, Sabah dan Ipoh.

Kini tiba giliran Petaling Jaya semula. Anda boleh sertai seminar ini.

Maklumat seminar adalah seperti berikut:

Tarikh: 26/4/2014 (Sabtu)
Tempat: Malaysian Institute of Management, Tingkat 11, tower 1, Jaya33 Sdn Bhd, 3 Jalan Semangat, 46100 Petaling Jaya, Selangor.
Lokasi peta: http://bit.ly/mimjaya33
Jam: start 9.00 pagi – 5.30 petang.
Perhubungan:
1. Shufaad  hp/whatsapp: 012-9965946 (bermula 21/3/2014 -1/4/2014)
2. Syukor Hashim sms/whatsapp 013-2126999 (bermula 2/4/2014 – 25/4/2014)
Yuran Penyertaan: RM250 seorang
Status tempat: 40 seat, Masih available.

Peta lokasi Jaya 33

 jaya33

jaya33

Gambar: Bangunan Jaya33

Apakah topik yang akan diajar semasa seminar ini?

Seminar ini akan mengajar anda mengenai 2 topik penting di dalam pelaburan emas.

Topik pertama: Pelaburan emas di malaysia, Bagaimanakah cara memaksimakan keuntungan anda?

a. Kenapa anda perlu membuat pelaburan emas?
b. Jenis-jenis pelaburan emas yang terdapat di Malaysia
c. Bagaimana cara membuat pelaburan emas yang betul, tepat dan selamat?
d. Apakah soalan-soalan yang perlu ditanya sebelum membuat pelaburan emas.
e. Bagaimanakah cara memaksimakan keuntungan di dalam pelaburan emas.

Topik kedua: Analisis Teknikal harga Emas.

a. Pengenalan kepada analisis teknikal.
b. Pengenalan kepada MetaTrader4 sebagai tool analisis teknikal.
c. Cara untuk untuk Download dan setup program MetaTrader 4
d. Mencipta akaun demo
e. Bereksperimen dengan tools, menu dan ikon
f. Pengenalan kepada bar dan line chart
g. Mengenalpasti paras Support dan Resistance berdasarkan:

i.Historical price:
ii. Psycho level
iii.Fibonacci retracement

i. Menggunakan RSI sebagai petunjuk momentum.

art2
Gambar: Support dan resistance untuk gold

Menggunakan MetaTrader sebagai panduan.
a. Menggunakan Meta Trader sebagai panduan untuk membeli dan menjual emas fizikal pada harga terbaik.
b.  Bagaimana mendapatkan harga terbaik untuk membeli emas.
c. Bagaimana mendapatkan harga terbaik menjual emas fizikal.
d. Kaedah mudah mengira potensi keuntungan belian dan jualan emas anda.

Tips mengira keuntungan pelaburan emas fizikal.
 
Bagi pelabur emas Public Gold, Shufaad akan berkongsi dengan anda kaedah mengira untung rugi menggunakan teknik ART.
Amat berguna jika anda nak buat keuntungan dengan emas yang spreadnya rendah seperti 250 gram dan 500 gram.
Teknik ART membantu anda mengenalpasti harga terbaik untuk membeli emas fizikal Public Gold.
Anda boleh mengira potensi keuntungan emas anda pada beberapa level resistance.
Calculator ART – akan diberikan secara percuma pada peserta seminar.
Lihat gambar di bawah.
 
art

Gambar-gambar di sepanjang seminar pelaburan emas dan analisis teknikal harga emas yang lalu.

seminar_analisis_teknikal
Gambar: Seminar pelaburan emas dan analisis teknikal 5/10/2013 di KL.

seminar_analisis_teknikal2
Gambar: Peserta seminar di Cititel Midvalley KL 5/10/2013.

Seminar di Kota Kinabalu Sabah 9/2/2014

teknikal_sabah

Seminar di Malaysia Institut of Management 15/2/2014

photo 2

Seminar di Ipoh, Perak 15/3/2014

ipoh teknikal

Maklumbalas peserta.

Selepas seminar ini, kami mengedarkan borang maklumbalas bagi mendapatkan respon peserta.

Ini adalah sebahagian dari respon yang diberikan peserta selepas seminar:

Soalan: Adakah seminar ini membantu anda menjadi pelabur emas yang lebih baik?

Ini jawapan mereka:

1. Zawiyah Osman (zawiyahosman(@)gmail.com)
“Sudah tentu. Menyedarkan dan membuka mata kepada bagaimana dan bila masa untuk menjual dan membeli emas”

2. Mohamad Fadillah (mohdfadillah(@)gmail.com)
“Ya. Memahami graf, fundamental analysis. Understanding technical skills”

3. Faziah @ azie (faza341(2)yahoo.com)
“Ya. Untuk saya yang baru bermula, pembelajaran hari ini sebagai satu permulaan”

4. Abdul Hadi b. Ismail (hadiismail278(@)yahoo.com)
“Ya, sebab pengisiannya tepat seperti mana yang telah ditetapkan melalui objektif program”

5. Mohd Rashid bin Omar (goldenterritory24k(@)gmail.com)
“Ya. Kerana di seminar ini saya diajar tentang cara melabur yang betul”

6. Mohammad Effendy b. Illias (fendy_cang(@)yahoo.com.my)
“Sangat membantu saya kerana memberi ilmu emas yang baru. Mendidik/buka minda saya”

7. Nurul Yaqin Yaacob (qisya_qisrina(@)yahoo.com)
“Ya, sangat membantu untuk saya yang baru memulakan langkah dalam pelaburan emas. Penyampaian yang jelas dan padat”

8. Mohd Ridhwan bin Illias (ridhwan916(@)gmail.com)
“Memang sangat membantu saya dalam segi teknikal analisis emas. Membantu saya dalam menggunakan MT4”

9. Mohamed Helmi bin Mansor (mohamed_helmi84(@)yahoo.com)
“Ya, kerana ilmu analisis teknikal amat penting dalam pelaburan emas”

10. Hasril Hassan (arilputra(@)gmail.com)
“Ya, sebab analisis teknikal pasaran emas merupakan senjata utama dalam memaksimakan keuntungan dalam pelaburan emas”

11. Aishah bt. Daud (intura_mahligai(@)yahoo.com)
“Ya, sangat membantu sebab penjelasan pembelajaran setiap topik amat jelas”

12. Rosida bt. Hussin (rosidahussin(2)gmail.com)
“Ya. Saya pelajari asas sebelum memulakan pelaburan, cara memaksimumkan keuntungan sebenar”

13. Nur Hafizah bt. Ahmad (nur_hafizah05(2)yahoo.com)
“Ya. Ilmu yang saya dapat teras untuk pelaburan emas. Apabila mempelajari analisis tentang emas lebih banyak yang dapat kami tahu bila masa sesuai untuk membeli dan menjual emas”

14. Abdul Hadi bin Abdul Rahman (hadi.rahman54(@)yahoo.com)
“Ya, kerana mengajar saya masa yang sesuai untuk menjual dan membeli emas”

15. Kamarul Azhar bin Arifin (arul5682(@)hotmail.com)
“Alhamdulillah, yesss!!! Boleh nampak perjalanan market dengan lebih mudah faham”

Testimoni peserta (video) En. Mohd Zulkifli.

Testimoni peserta (video) En. Kamarul Azhar.

Testimoni peserta (video) En. Aryzz Rizahan


 Bagaimana cara menyertai seminar ini?

1. Mula-mula sekali, sila berhubung dengan En. Shufaad atau saya untuk mengetahui status kekosongan tempat
2. Jika ada kekosongan, anda bank-in RM250 kedalam akaun maybank : 554110105387 Candlestick consulting
3. E-mailkan bukti pembayaran kepada shufaad@gmail.com
4. Itu sahaja.

Nota persediaan sebelum seminar.

Setiap peserta diminta untuk download dan baca Nota Persediaan Sebelum Seminar, kemudian anda boleh download dan install perisian MetaTrader 4 ke dalam notebook/laptop anda.

Download nota anda disini (klik )

nota_persediaan

 

Apakah peralatan yang perlu dibawa ke seminar ini?

1. First sekali anda perlu membawa notebook + tetikus

notebook_dan_mouse

 

2. Extension cord
powercord
3. Broadband sendiri (jika ada) Kalau takde pun tak apa.

broadband

Baiklah, itu sahaja update kali ini.

Jumpa anda di seminar! Mari kita sama-sama jadi bijak emas!

Terima kasih!

 

Sertai Seminar Pelaburan Emas dan Analisis Teknikal Harga Emas pada 15 Februari 2014.

Wednesday, January 22nd, 2014 |

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Pertama sekali saya dan Shufaad ingin mengucapkan selamat tahun baru 2014 kepada anda semua.

syukor_shufaad

Semoga saudara dan saudari pembaca mendapat lebih banyak kejayaan, kekayaan dan keuntungan. Amin.

Untuk pengetahuan anda, pada 15/2/2014 (Sabtu), saya dan Shufaad akan menganjurkan “Seminar Pelaburan Emas dan Analisis Teknikal Harga Emas” yang pertama untuk tahun 2014.

Jika anda ingin menjadi pelabur emas yang bijak maka ini adalah ilmu yang anda perlu miliki.

Baca artikel ini sampai habis.

Seminar ini akan mengajar anda mengenai 2 topik penting di dalam pelaburan emas.

Topik pertama: Pelaburan emas di malaysia, Bagaimanakah cara memaksimakan keuntungan anda?

a. Kenapa anda perlu membuat pelaburan emas?
b. Jenis-jenis pelaburan emas yang terdapat di Malaysia
c. Bagaimana cara membuat pelaburan emas yang betul, tepat dan selamat?
d. Apakah soalan-soalan yang perlu ditanya sebelum membuat pelaburan emas.
e. Bagaimanakah cara memaksimakan keuntungan di dalam pelaburan emas.

Topik kedua: Analisis Teknikal harga Emas.

a. Pengenalan kepada analisis teknikal.
b. Pengenalan kepada MetaTrader4 sebagai tool analisis teknikal.
c. Cara untuk untuk Download dan setup program MetaTrader 4
d. Mencipta akaun demo
e. Bereksperimen dengan tools, menu dan ikon
f. Pengenalan kepada bar dan line chart
g. Mengenalpasti paras Support dan Resistance berdasarkan:

i.Historical price:
ii. Psycho level
iii.Fibonacci retracement

i. Memahami dan melukis garisan trend.
j. Menggunakan RSI sebagai petunjuk momentum.

art2
Gambar: Support dan resistance untuk gold

Menggunakan MetaTrader sebagai panduan.
a. Menggunakan Meta Trader sebagai panduan untuk membeli dan menjual emas fizikal pada harga terbaik.
b.  Bagaimana mendapatkan harga terbaik untuk membeli emas.
c. Bagaimana mendapatkan harga terbaik menjual emas fizikal.
d. Kaedah mudah mengira potensi keuntungan belian dan jualan emas anda.

Tips mengira keuntungan pelaburan emas fizikal.
 
Bagi pelabur emas Public Gold, Shufaad akan berkongsi dengan anda kaedah mengira untung rugi menggunakan teknik ART.

Amat berguna jika anda nak buat keuntungan dengan emas yang spreadnya rendah seperti 250 gram dan 500 gram.

 
art

Bagaimana cara mendapat ilmu-ilmu ini?

Anda boleh mendapatkan 2 ilmu ini dengan menghadiri seminar ini. Maklumatnya adalah seperti berikut:

Tarikh: 15/2/2014 (Sabtu)
Tempat: Malaysian Institute of Management, Jaya33 Sdn Bhd, 3 Jalan Semangat, 46100 Petaling Jaya, Selangor di Kuala Lumpur
Jam: 9.00 pagi – 5.30 petang.
Perhubungan: Shufaad  hp/whatsapp: 012-9965946
Yuran Penyertaan: RM250 seorang

mim

Berapa banyak ilmu yang anda boleh timba di seminar ini?

Seminar ini bertujuan mengajar ilmu pelaburan emas yang betul + kemahiran analisis teknikal harga emas.

Cuba lihat testimoni-testimoni peserta yang hadir seminar ini. Mereka banyak belajar ilmu pelaburan emas dan kemahiran analisis teknikal.

Mereka berpuas hati dan memberikan feedback yang sangat memberansangkan.

JAMINAN KAMI.

Kami yakin anda akan belajar ilmu yang sangat berguna. Anda boleh menggunakan ilmu ini untuk memantapkan keuntungan pelaburan emas anda.

Sebab itu kami berani membuat jaminan kepada setiap peserta.

jaminan_wang

Baca jaminan kami dibawah.

SETIAP PESERTA yang menyertai seminar Pelaburan Emas dan Analisis Teknikal Harga Emas ini diberikan JAMINAN-JAMINAN berikut:

1. Setiap peserta seminar ini dijamin akan mempelajari kaedah-kaedah membuat pelaburan emas yang betul, tepat dan selamat.

2. Setiap peserta dijamin akan mempelajari teknik-teknik memaksimakan keuntungan di dalam pelaburan emas.

3. Setiap peserta dijamin boleh mengenalpasti harga belian dan jualan terbaik menggunakan kemahiran analisis teknikal yang boleh memaksimakan keuntungan pembelian emas anda.

Kami ajarkan ilmu yang hebat dan kami berikan JAMINAN wang anda DIKEMBALIKAN 100% jika anda tidak belajar 3 perkara diatas atau jika anda tidak berpuas hati.

Lagi berita baik!

Tahun 2014 menyaksikan isu-isu kenaikan harga barang, itu naik, ini naik. Tapi kami membuat keputusan untuk mengurangkan kos seminar ini. Kami mahu anda mempelajari ilmu yang hebat ini dgn kos ‘semua orang mampu’

Dahulu, yuran seminar ini adalah RM400 seorang. Kini, kami mengenakan yuran seminar sekitar RM250 sahaja untuk seorang peserta.

Ada 30 40 tempat dibuka. Ambil peluang sekarang. Untuk booking tempat seminar, sila letak di ruangan komen atau PM saya

A lot of gold knowledge to learn, 100% risk free.

gold

Gambar-gambar di sepanjang seminar pelaburan emas dan analisis teknikal harga emas yang lalu.

seminar_analisis_teknikal
Gambar: Seminar pelaburan emas dan analisis teknikal 5/10/2013 di KL.

seminar_analisis_teknikal2
Gambar: Peserta seminar di Cititel Midvalley KL 5/10/2013.

seminar_analisis_teknikal3
Gambar: Sesi kedua: Analisis teknikal harga emas.

seminar_analisis_teknikal4

Gambar: Sesi bergambar selepas seminar.

Maklumbalas peserta.

Selepas seminar ini, kami mengedarkan borang maklumbalas bagi mendapatkan respon peserta.

Ini adalah sebahagian dari respon yang diberikan peserta selepas seminar:

Soalan: Adakah seminar ini membantu anda menjadi pelabur emas yang lebih baik?

Ini jawapan mereka:

1. Zawiyah Osman (zawiyahosman(@)gmail.com)
“Sudah tentu. Menyedarkan dan membuka mata kepada bagaimana dan bila masa untuk menjual dan membeli emas”

2. Mohamad Fadillah (mohdfadillah(@)gmail.com)
“Ya. Memahami graf, fundamental analysis. Understanding technical skills”

3. Faziah @ azie (faza341(2)yahoo.com)
“Ya. Untuk saya yang baru bermula, pembelajaran hari ini sebagai satu permulaan”

4. Abdul Hadi b. Ismail (hadiismail278(@)yahoo.com)
“Ya, sebab pengisiannya tepat seperti mana yang telah ditetapkan melalui objektif program”

5. Mohd Rashid bin Omar (goldenterritory24k(@)gmail.com)
“Ya. Kerana di seminar ini saya diajar tentang cara melabur yang betul”

6. Mohammad Effendy b. Illias (fendy_cang(@)yahoo.com.my)
“Sangat membantu saya kerana memberi ilmu emas yang baru. Mendidik/buka minda saya”

7. Nurul Yaqin Yaacob (qisya_qisrina(@)yahoo.com)
“Ya, sangat membantu untuk saya yang baru memulakan langkah dalam pelaburan emas. Penyampaian yang jelas dan padat”

8. Mohd Ridhwan bin Illias (ridhwan916(@)gmail.com)
“Memang sangat membantu saya dalam segi teknikal analisis emas. Membantu saya dalam menggunakan MT4”

9. Mohamed Helmi bin Mansor (mohamed_helmi84(@)yahoo.com)
“Ya, kerana ilmu analisis teknikal amat penting dalam pelaburan emas”

10. Hasril Hassan (arilputra(@)gmail.com)
“Ya, sebab analisis teknikal pasaran emas merupakan senjata utama dalam memaksimakan keuntungan dalam pelaburan emas”

11. Aishah bt. Daud (intura_mahligai(@)yahoo.com)
“Ya, sangat membantu sebab penjelasan pembelajaran setiap topik amat jelas”

12. Rosida bt. Hussin (rosidahussin(2)gmail.com)
“Ya. Saya pelajari asas sebelum memulakan pelaburan, cara memaksimumkan keuntungan sebenar”

13. Nur Hafizah bt. Ahmad (nur_hafizah05(2)yahoo.com)
“Ya. Ilmu yang saya dapat teras untuk pelaburan emas. Apabila mempelajari analisis tentang emas lebih banyak yang dapat kami tahu bila masa sesuai untuk membeli dan menjual emas”

14. Abdul Hadi bin Abdul Rahman (hadi.rahman54(@)yahoo.com)
“Ya, kerana mengajar saya masa yang sesuai untuk menjual dan membeli emas”

15. Kamarul Azhar bin Arifin (arul5682(@)hotmail.com)
“Alhamdulillah, yesss!!! Boleh nampak perjalanan market dengan lebih mudah faham”

Testimoni peserta (video) En. Mohd Zulkifli.

Testimoni peserta (video) En. Kamarul Azhar.

Testimoni peserta (video) En. Aryzz Rizahan


 Bagaimana cara menyertai seminar ini?

1. Mula-mula sekali, sila berhubung dengan En. Shufaad untuk mengetahui status kekosongan tempat
2. Jika ada kekosongan, anda bank-in RM250 kedalam akaun maybank : 554110105387 Candlestick consulting
3. E-mailkan bukti pembayaran kepada shufaad@gmail.com
4. Itu sahaja.

Nota persediaan sebelum seminar.

Setiap peserta diminta untuk download dan baca Nota Persediaan Sebelum Seminar, kemudian anda boleh download dan install perisian MetaTrader 4 ke dalam notebook/laptop anda.

Download nota anda disini (klik )

nota_persediaan

 

Apakah peralatan yang perlu dibawa ke seminar ini?

1. First sekali anda perlu membawa notebook + tetikus

notebook_dan_mouse

 

2. Extension cord
powercord
3. Broadband sendiri (jika ada)

broadband

Baiklah, itu sahaja update kali ini.

Jumpa anda di seminar! Mari kita sama-sama jadi bijak emas!

p.s : Jadilah orang pertama mendapat update dari blog ini. Ianya PERCUMA. Cuma masukkan email anda di dalam kotak Langgan Newsletter di penjuru kanan blog ini.

 

Mari Sertai Seminar Pelaburan Emas dan Analisis Teknikal Harga Emas Pada 28 Disember 2013 di KL

Wednesday, November 13th, 2013 |
Nota admin: Seminar ini telah selamat diadakan.
terima kasih kepada peserta yang hadir :)
 -------------------------------------------------------------------
 logo_technicalAssalamualaikum dan salam sejahtera.

Anda bercita-cita untuk menjadi seorang pelabur emas berjaya?

Adakah anda ingin mengetahui selok belok pelaburan emas?

Adakah anda ingin belajar ilmu pelaburan emas yang lebih dari “beli emas sekadar nak simpan?”

Untuk menjadi seorang pelabur emas yang berjaya, anda perlu menguasai 4 ilmu pelaburan emas iaitu:

1. Mengetahui pelaburan emas yang betul, tepat dan selamat.
2. Mempelajari ilmu analisis teknikal harga emas – ilmu ini membolehkan anda
memaksimakan keuntungan dengan cara mengkaji pergerakan harga emas.
3. Ilmu Ar-Rahnu – Bagaimana menggunakan emas sebagai pusingan modal.
Jika anda businessman, ilmu ini amat berguna.
4. Ilmu pelabur + berniaga emas. Ini adalah posisi terbaik untuk
memaksimakan keuntungan pelaburan emas.

Bagaimana cara mendapat ilmu-ilmu ini?

Berita baik untuk anda, ilmu 1 dan 2 akan diajar dengan mendalam di seminar “Pelaburan Emas dan Analisis Teknikal Harga Emas”

Seminar yang terakhir tahun ini akan diadakan pada 28/12/2013 (Sabtu) di Cititel Midvalley KL dari jam 9.00 pagi sehinggan 5.30 petang.

Berapa banyak ilmu yang anda boleh timba di seminar ini?

Seminar ini bertujuan mengajar ilmu pelaburan emas yang betul + kemahiran analisis teknikal harga emas.

Cuba lihat testimoni-testimoni peserta yang hadir seminar ini. Mereka banyak belajar ilmu pelaburan emas dan kemahiran analisis teknikal.

Mereka berpuas hati dan memberikan feedback yang sangat memberansangkan.

Gambar-gambar di sepanjang seminar pelaburan emas dan analisis teknikal harga emas yang lalu.

seminar_analisis_teknikal
Gambar: Seminar pelaburan emas dan analisis teknikal 5/10/2013 di KL.

seminar_analisis_teknikal2
Gambar: Peserta seminar di Cititel Midvalley KL 5/10/2013.

seminar_analisis_teknikal3
Gambar: Sesi kedua: Analisis teknikal harga emas.

seminar_analisis_teknikal4

Gambar: Sesi bergambar selepas seminar.

Maklumbalas peserta.

Selepas seminar ini, kami mengedarkan borang maklumbalas bagi mendapatkan respon peserta.

Ini adalah sebahagian dari respon yang diberikan peserta selepas seminar:

Soalan: Adakah seminar ini membantu anda menjadi pelabur emas yang lebih baik?

Ini jawapan mereka:

1. Zawiyah Osman (zawiyahosman(@)gmail.com)
“Sudah tentu. Menyedarkan dan membuka mata kepada bagaimana dan bila masa untuk menjual dan membeli emas”

2. Mohamad Fadillah (mohdfadillah(@)gmail.com)
“Ya. Memahami graf, fundamental analysis. Understanding technical skills”

3. Faziah @ azie (faza341(2)yahoo.com)
“Ya. Untuk saya yang baru bermula, pembelajaran hari ini sebagai satu permulaan”

4. Abdul Hadi b. Ismail (hadiismail278(@)yahoo.com)
“Ya, sebab pengisiannya tepat seperti mana yang telah ditetapkan melalui objektif program”

5. Mohd Rashid bin Omar (goldenterritory24k(@)gmail.com)
“Ya. Kerana di seminar ini saya diajar tentang cara melabur yang betul”

6. Mohammad Effendy b. Illias (fendy_cang(@)yahoo.com.my)
“Sangat membantu saya kerana memberi ilmu emas yang baru. Mendidik/buka minda saya”

7. Nurul Yaqin Yaacob (qisya_qisrina(@)yahoo.com)
“Ya, sangat membantu untuk saya yang baru memulakan langkah dalam pelaburan emas. Penyampaian yang jelas dan padat”

8. Mohd Ridhwan bin Illias (ridhwan916(@)gmail.com)
“Memang sangat membantu saya dalam segi teknikal analisis emas. Membantu saya dalam menggunakan MT4”

9. Mohamed Helmi bin Mansor (mohamed_helmi84(@)yahoo.com)
“Ya, kerana ilmu analisis teknikal amat penting dalam pelaburan emas”

10. Hasril Hassan (arilputra(@)gmail.com)
“Ya, sebab analisis teknikal pasaran emas merupakan senjata utama dalam memaksimakan keuntungan dalam pelaburan emas”

11. Aishah bt. Daud (intura_mahligai(@)yahoo.com)
“Ya, sangat membantu sebab penjelasan pembelajaran setiap topik amat jelas”

12. Rosida bt. Hussin (rosidahussin(2)gmail.com)
“Ya. Saya pelajari asas sebelum memulakan pelaburan, cara memaksimumkan keuntungan sebenar”

13. Nur Hafizah bt. Ahmad (nur_hafizah05(2)yahoo.com)
“Ya. Ilmu yang saya dapat teras untuk pelaburan emas. Apabila mempelajari analisis tentang emas lebih banyak yang dapat kami tahu bila masa sesuai untuk membeli dan menjual emas”

14. Abdul Hadi bin Abdul Rahman (hadi.rahman54(@)yahoo.com)
“Ya, kerana mengajar saya masa yang sesuai untuk menjual dan membeli emas”

15. Kamarul Azhar bin Arifin (arul5682(@)hotmail.com)
“Alhamdulillah, yesss!!! Boleh nampak perjalanan market dengan lebih mudah faham”

 

Testimoni peserta (video) En. Mohd Zulkifli.

Testimoni peserta (video) En. Kamarul Azhar.

Testimoni peserta (video) En. Aryzz Rizahan


 

Bayangkan betapa bermanfaatnya seminar ini kepada anda yang ingin mempelajari kaedah pelaburan emas yang betul dan skill membuat analisis harga emas.

Siapa yang sesuai hadir ke seminar ini?

Seminar ini sangat sesuai untuk mereka yang:

1. Baru hendak berjinak-jinak dengan pelaburan emas.
2. Ingin memaksimakan keuntungan dengan menjadi pelabur aktif membeli/menjual emas
3. Mereka yang ingin mengetahui bagaimana market emas berfungsi.
4. Mereka yang ingin mengetahui harga yang sesuai untuk membeli dan menjual emas

Isi kandungan kursus:

picthumb

Pelaburan Emas di Malaysia oleh Syukor Hashim

Isi Kandungan:

1. Kenapa anda perlu menyimpan emas
2. Memahami personaliti pelaburan emas anda
3. Memilih emas pelaburan yang sesuai dengan anda
4. Faktor-faktor yang perlu dilihat sebelum memilih emas
5. Strategi memaksimakan keuntungan pelaburan emas anda
6. Ar-Rahnu pajak gadai Islam
7. Bagaimana mengelakkan diri dari terjebak dengan skim cepat kaya yang bertopengkan emas


Kursus Analisis Teknikal Harga Emas oleh Noor Shufaad

Isi kandungan:

1. Pengenalan kepada MetaTrader 4
a. Download dan setup program MetaTrader 4
b. Mencipta akaun demo
c. Bereksperimen dengan tools, menu dan ikon
2. Analisis Teknikal tools
a. Pengenalan kepada bar dan line chart
b. Mengenalpasti paras Support dan Resistance berdasarkan:
i. Historical price
          ii. Psycho level iii.Fibonacci retracement
c. Memahami dan melukis garisan trend.
d. Menggunakan RSI sebagai petunjuk momentum.
e. Menggunakan ilmu analisis teknikal untuk membeli dan menjual emas fizikal.
3. Menggunakan kitco.com sebagai sumber Analisis Teknikal
a. PM roundup
b. Wyckoff technical analysis
c. Wyckoff Market Rating system

 Ingin menyertai seminar ini?

Seminar pelaburan emas dan analisis teknikal harga emas akan diadakan pada tempat, tarikh dan masa berikut:

cititel_midvalley

Tempat: Hotel Cititel Midvalley Kuala Lumpur
Tarikh: 28/12/2013 (hari Sabtu)
Masa: 9.00 pagi – 5.30 petang
Alamat: Seminar room, Tingkat 5, Mid Valley City,
Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur,
Bayaran: RM400 seorang
Makan dan minum: Disediakan
Bilangan tempat: 30 seat  27 seat sahaja yang tinggal
Perhubungan: Shufaad 012-9965946  (sms, @ WhatsApp)
Tarikh tutup penyertaan: 21/12/2013

Bagaimana cara menyertai seminar ini?

1. Mula-mula sekali, sila berhubung dengan En. Shufaad untuk mengetahui status kekosongan tempat
2. Jika ada kekosongan, anda bank-in RM400 kedalam akaun maybank : 554110105387 Candlestick consulting
3. E-mailkan bukti pembayaran kepada shufaad@gmail.com
4. Itu sahaja.

Nota persediaan sebelum seminar.

Setiap peserta diminta untuk download dan baca Nota Persediaan Sebelum Seminar, kemudian anda boleh download dan install perisian MetaTrader 4 ke dalam notebook/laptop anda.

Download nota anda disini (klik )

nota_persediaan

 

Apakah peralatan yang perlu dibawa ke seminar ini?

1. First sekali anda perlu membawa notebook + tetikus

notebook_dan_mouse

 

2. Extension cord
powercord
3. Broadband sendiri (jika ada)

broadband

Baiklah, itu sahaja update kali ini.

Jumpa anda di seminar! Mari kita sama-sama jadi bijak emas!

p.s : Jadilah orang pertama mendapat update dari blog ini. Ianya PERCUMA. Cuma masukkan email anda di dalam kotak Langgan Newsletter di penjuru kanan blog ini.

 

syukorBlog ini bertujuan memberikan anda panduan dan teknik-teknik membuat pelaburan emas yang tepat, selamat dan menguntungkan.

Dengan mengetahui rahsia pelaburan emas, anda akan mempunyai portfolio pelaburan yang selamat dan menguntungkan.(Penulis)

Jika anda pembaca yang baru, sila baca kesemua artikel terdahulu blog ini untuk mengetahui rahsia pelaburan emas (klik sini)

Dari: Syukor Hashim (PG000012)
Public Gold Official Speaker
PG Dealers trainer and Gold consultant.
Anda boleh WhatsApp saya di 013-2126999

**Laporan percuma. Klik gambar untuk download**


Follow FB saya...


Langgan newsletter PERCUMA di sini.

Langgan RSS


Saya@TV9 interview: Pelaburan Emas

Saya@TV1 Interview: Potensi Pelaburan Emas



Public Gold free report Ebook teknikal analisis Peluang berniaga emas