Ebook

Archive for the ‘coretan’ Category

Facebook saya : Banyak perkongsian ilmu emas disini.

Tuesday, April 8th, 2014 |

Assalamulaikum dan salam sejahtera,

Tuan puan pembaca sekalian,

Sekarang zaman facebook. Ramai orang ada facebook.

Saya percaya ramai pembaca saya ada facebook. Facebook dah jadi trend sekarang nie.

Saya sendiri banyak berkongsi ilmu dan update cerita-cerita pelaburan emas di Facebook.

Jadi tuan puan boleh follow saya di facebook saya disini https://www.facebook.com/syukor

Saya mohon maaf kalau tidak dapat accept tuan puan jadi friend saya kat FB sebab limit friends 5000 sahaja. Jadi saya mohon tuan puan untuk follow saya di facebook juga ūüôā

Tuan puan juga boleh PM saya, atau komen post saya di facebook.

Okie, mari berkongsi ilmu emas di blog ini dan juga facebook.

my_fb

sekali lagi, ini link facebook saya  https://www.facebook.com/syukor

Terima kasih atas sokongan anda.

syukor

 

Seminar Bulan Oktober – Peluang Perniagaan Emas Public Gold di Penang, Sungai Petani, Ipoh, KL dan Johor Bahru.

Thursday, September 30th, 2010 |
Nota admin: Dapatkan beberapa topik percuma daripada Ebook saya
"Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas". Anda boleh download topik 5 dan
teknik 5 (menjana keuntungan dengan menggunakan teknik Ar-Rahnu)
di dalam bentuk pdf. Ianya adalah PERCUMA!! Klik sini (download).
---------------------------------------------------------------------

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

First sekali saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada mereka yang hadir ke seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold di sepanjang bulan September.

Saya tak sangka sambutan yang diberikan sangat menggalakkan sehingga penuh bilik seminar.

Mungkin lepas raya semua orang bersemangat – termasuklah saya ūüėÄ

Bagi mereka yang ketinggalan seminar lalu, InsyaAllah saya akan buat seminar lagi di dalam bulan 10 di Sungai Petani, Ipoh, Penang, Kl dan Johor Bahru.

Jadual seminar boleh tengok kat bawah.


Gambar: Seminar di Ipoh


Gambar: Seminar di KL


Gambar: Seminar di Melaka


Seminar di Sungai Petani (selepas seminar)

Ilmu extra di dalam seminar ini – cerita pasal Ar-Rahnu.

Bagi mereka yang hadir, anda semua beruntung kerana terdapat ilmu extra di dalam seminar tersebut.

Ini kerana saya ceritakan teknik manipulasi Ar-Rahnu dan bercerita bagaimana orang yang bijak emas boleh menggunakan kemudahan Ar-Rahnu untuk menjana keuntungan.

Teknik ini jika digunakan dengan betul akan memberikan keuntungan lumayan kepada pelabur emas.

Boleh dikatakan semua orang teruja dengan teknik Ar-Rahnu ini.

Berminat untuk hadir? Silakan datang ūüôā

Jadi bagi mereka yang berminat anda boleh hadir ke seminar ini. Pengetahuan yang anda perolehi bukan sekadar berkisar mengenai peluang perniagaan emas Public Gold tetapi merangkumi perkara-perkara ini penting seperti:

1. Apakah keistimewaan emas?
2. Mengapa anda perlu menyimpan emas?

Jadi, bagi mereka yang baru hendak berjinak-jinak dengan pelaburan emas, seminar ini boleh membantu. Anda juga boleh bersoal jawab terus dengan saya mengenai pelaburan emas. Kalau ada soalan, tanya ajer..

Apa lagi ilmu yang akan dikongsikan selepas ini?

Fikir punya fikir, saya dapat satu ilham.

Untuk seminar yang akan datang saya akan kongsikan dengan anda satu topik special

Bagaimanakah emas boleh menguntungkan saya?

Saya akan memberitahu anda bagaimana emas boleh menguntungkan anda, bukan sekadar pelaburan tetapi lebih daripada itu. Selepas ini pandangan anda terhadap emas akan berubah 100%.

Kalau nak tahu kena datang ke seminar dulu lah…

Apa kata mereka yang hadir ke seminar ini?

Selepas seminar, saya dapat banyak feedback daripada mereka yang hadir ke seminar ini kat dalam facebook.

Terima kasih kepada mereka yang memberikan feedback. Saya amat menghargainya.

Jadi, bagi mereka yang telah memberikan feedback kat dalam facebook, saya ucapkan terima kasih banyak-banyak. Semoga ilmu yang saya kongsikan ini akan memberikan kekayaan dan kejayaan kepada kita semua.

Ok, lepas nie seminar kat mana pula?

Melihat respon daripada peserta seminar kali ini, saya akan buat seminar di negeri/tempat berikut sepanjang bulan 10.

1. Ipoh (Public Gold branch
2. Sungai Petani (Public Gold Branch)
3. Penang (Public Gold Branch)
4. KL (Public Gold Bandar Sunway)
5. Johor Bahru (Public Gold Taman Perling)

Ini jadualnya:

Hari Masa Tajuk Negeri Tempat
Rabu
.
06/10/2010
8.30 malam – 10.30 malam Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold Perak (Ipoh) Public Gold Office (Ipoh, Perak)
No. 45, 45A & 45B,
Jalan Yang Kalsom, 30250 Ipoh, Perak
Khamis
.
07/10/2010
8.30 malam – 10.30 malam Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold Kedah (SP) Public Gold Office
Sungai Petani
86B, First Floor
Jalan Pengkalan, 
08000 Sungai Petani
Jumaat
.
08/10/2010
8.30 malam – 10.30 malam Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold Penang Public Gold Bishop Street Branch No.84, Lebuh Bishop,
10200 Penang, Malaysia.
Sabtu
.
09/10/2010
8.30 malam Р10.30 malam Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold. Bandar Sunway Public Gold Office 
42A, Jalan PJS 8/6 (tingkat 3),
Mentari Business Park,
Bandar Sunway, 
Sabtu
.
16/10/2010
(ada 2 sesi)
Sesi I
.
2.30pm ‚Äď 4.30pm
.
Sesi II
.
8.30pm ‚Äď 10.30pm

p/s: pilih salah satu sesi ajer.

Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold. Johor Bahru Public Gold Taman Perling Branch
45A & B, Jalan Persisiran Perling, Taman Perling, 81200 Johor Bahru, Johor.

Seminar ini adalah PERCUMA dan terbuka kepada semua orang.

Bagaimana cara untuk hadir ke seminar ini:

Untuk hadir, anda perlu sms ke h/p saya: 013-3819901  butiran-butiran berikut:

1. Nama penuh
2. Email
3. Tarikh dan lokasi seminar pilihan anda

Kemudian, saya akan memberikan maklumbalas samada masih ada kekosongan tempat atau tidak.

Ok then, jumpa di sana ūüôā

Syukor Hashim
Admin www.jutawanemas.com

p/s:

1. Kongsikan maklumat ini dengan rakan-rakan Facebook anda.
Klik ikon facebook dibawah. Terima kasih.

2. Ingin mendapat update daripada blog ini dengan pantas? Sila subscribe newsletter blog Jutawanemas.com. FREE sahaja. Anda cuma masukkan emel di dalam kotak di penjuru kanan blog ini.
.

Temui Dato’ Salleh Majid di Seminar Krisis Kewangan dan Peranan Emas – 16 Januari 2010

Tuesday, December 29th, 2009 |
Nota admin: Seminar ini telah selamat dijalankan. Terima kasih kepada
mereka yang hadir.
________________________________________________________________________

tn_seminar_adsAssalamualaikum dan salam sejahtera. Apa khabar pembaca sekalian?

Saya doakan anda semua sihat, ceria dan bahagia adanya.

Saya kat sini, macam biasa lah.. sibuk dengan membaca, research dan aktiviti seminar peluang perniagaan emas Public Gold.

Sambutan orang ramai terhadap seminar dari Putrajaya, Sungai Petani, Butterworth, Kota Bharu dan Kuala Terengganu sangat menggalakkan.

Klik sini kalau nak tengok gambar (klik). So, saya penat sikitlah sekarang nie.. tapi happy ūüôā

Baiklah, untuk pengetahuan anda, salah satu daripada rancangan TV yang berjaya memberikan kesedaran mengenai kepentingan pelaburan emas ialah rancangan Bijak Wang yang ditayangkan di TV3 (tayangan  pada 7 November 2009)

Topiknya ialah pelaburan emas.

Panel istimewa yang diundang¬† bagi¬† menjelaskan topik ini ialah Dato’ Mohd Salleh Abdul Majid (www.sallehmajid.com).

dato_salleh_bijak_wang

Beliau merupakan bekas Presiden Bursa Saham Kuala Lumpur (sekarang dipanggil Bursa Malaysia). Dato’ Salleh Majid telah menjadi presiden BSKL selama 19 tahun ( daripada tahun 1984 sehingga 2003).

Di dalam rancangan tersebut Dato’ Mohd Salleh menyebut harga emas telah mengalami kenaikan harga sebanyak 250% sejak 5 tahun lepas.

harga_emas_5_tahun

Harga emas pada 4/1/2005 = USD426.80/Oz
Harga emas pada 6/11/2009 = USD1095.00/Oz
sumber rujukan: http://www.lbma.org.uk/stats/goldfixg

Jadi, sekiranya pelabur boleh membuat perbandingan antara pulangan amanah saham/fixed deposit dengan emas maka emas dilihat lebih menguntungkan.

Walaupun pulangan daripada pelaburan emas adalah tinggi, namun kesedaran terhadap pelaburan emas di kalangan rakyat Malaysia masih begitu rendah.

Dato’ Salleh turut menceritakan mengenai emas pelaburan yang terbaik iaitu wafer/jongkong 999.9 dan waktu terbaik membeli emas ialah pada bila-bila masa sahaja. Tak perlu tunggu harga emas turun.

Pelabur juga perlu mempunyai ilmu yang betul bagi mengelakkan daripada mengalami kerugian. Ini boleh terjadi jika seseorang menjual emas/barang kemas kepada kedai emas dan akan dipotong sehingga 40% daripada harga emas semasa.

Nak jumpa Dato’ Salleh Majid?

me_and_dato_salleh
Gambar saya dan Dato’ Salleh Majid

Untuk pengetahuan anda saya telah mendapat peluang berjumpa face to face dengan Dato’ Salleh Majid. Jadi saya ambil peluang ini untuk menimba ilmu dan bertukar-tukar pandangan mengenai masa depan emas, situasi ekonomi dunia dan juga pasaran saham.

Memandangkan Dato’ Salleh merupakan pakar di dalam bidang pelaburan dan juga saham, memang best dapat berjumpa beliau ūüôā

Nanti saya akan tulis satu artikel pasal pengalaman saya berjumpa dengan Dato’ Salleh Majid.

Bila anda boleh berjumpa Dato’ Salleh Majid?

Anda berpeluang berjumpa beliau pada 16 Januari 2010 nanti. Ini kerana Dato’ Salleh Majid akan menjadi penceramah di dalam seminar yang dianjurkan oleh Public Gold.

seminar_ads

Tema seminar tersebut adalah: Krisis Kewangan dan Peranan Emas.

Dato’ Salleh Majid akan membuat pembentangan yang bertajuk¬† “Emas Sebagai Satu Alternatif Pelaburan”

Anda akan berpeluang mendengar dan bersoal jawab dengan Dato’ Salleh.

Maklumat lanjut seminar ini adalah seperti berikut:

seminar_emas_ads

 

 

 

 

.

Bagi mereka yang minat mendapatkan ilmu mengenai emas. Saya nasihatkan anda menghadiri seminar ini.

Jika anda berminat menghadiri seminar ini, sila hubungi saya melalui contact form disini (klik sini) atau sms 013-2126999/013-3819901. Untuk maklumat pembayaran, sila rujuk kat cara-cara mendaftar seminar kat bawah.

Memandangkan tempat yang terhad kepada 500 tempat, maka sesiapa yang berminat perlu mengambil tindakan cepat untuk booking tempat.

Senarai penuh penceramah dan topik seminar.

Selain daripada Dato’ Salleh Majid, terdapat ramai lagi pakar-pakar yang akan turut hadir memberikan ceramah di dalam seminar ini.

Antaranya ialah:

dato_salleh
YBhg. Dato’ Mohd Salleh bin Abdul Majid
Bekas Pengerusi Bursa Saham Kuala Lumpur
(sekarang dikenali sebagai Bursa Malaysia)
Tajuk: Emas Sebagai Satu Alternatif Pelaburan

 

dr_kameel
Prof Dr Ahamed Kameel Mydin Meera
Faculti Ekonomi dan Sains Pengurusan
Universiti Islam Antarabangsa Malaysia
Tajuk: Ekonomi Dunia 2010 Dan Emas

 .
.

louis_ng

Louis Ng.
Pengerusi Eksekutif,
Public Fine Gold International Sdn Bhd
Tajuk: Kenapa Anda Patut Memiliki Emas Fizikal?

 
.

nik_mahani
Nik Mahani Mohamed
Pengarah Eksekutif,
Kelantan Golden Trade Sdn Bhd
Tajuk : Emas Dinar Kelantan Sebagai Alternatif Di Abad Ini

 

syukor
Syukor Hashim
Admin www.jutawanemas.com 
Blog yang menyingkap kepentingan emas dan cara-cara membuat pelaburan emas di Malaysia.
Tajuk: Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas

 

 Cara-cara mendaftar seminar ini.

Jika anda berminat menyertai seminar ini, sila ambil langkah-langkah berikut:

1. Bank-in yuran pendaftaran RM50 ke dalam salah satu akaun berikut:

1. Maybank 554110101693 Jutawanemas Trading
2. CIMB 04060067201528 Syukor bin Hashim
3. Public Bank 4500959623 Syukor bin Hashim

2.  E-mailkan bukti pembayaran kepada admin@jutawanemas.com ataupun melalui
     contact form ini (klik sini) . Sertakan nama penuh, nombor telefon/email anda.

3. Selepas menerima bukti pembayaran, saya akan berikan pengesahan
    pendaftaran anda.

4. Selesai. Itu sahaja.

Kesimpulan:

1. Seminar yang julung kalinya dianjurkan ini sangat bermanfaat.
   Anda mesti menghadiri seminar ini jika berminat untuk mengetahui mengenai
   situasi ekonomi dunia dan juga peranan emas.

2. Bayaran RM50 nie memang sangat murah jika dibandingkan dengan jumlah
    ilmu yang anda akan perolehi. Berbaloi sangat.

3. Jika anda terlepas seminar nie… memang rugi sebab susah nak dapatkan
     penceramah-penceramah yang hebat-hebat ini ini dalam satu masa.

Ok then, semoga kita dapat berjumpa di dalam seminar ini ūüôā

p/s: Jangan lupa melanggan newsletter blog jutawanemas.com
Anda akan menjadi orang pertama mendapat update daripada blog ini.
Cuma masukkan emel anda ke dalam kotak di penjuru kanan blog ini.
Ianya adalah FREE.

Pembentangan Kertas Kerja di Seminar Antarabangsa Penjanaan Ekonomi Melalui Transaksi Wang Dinar

Thursday, September 10th, 2009 |

buku_seminar_dinar_2009Assalamualaikum dan salam sejahtera. Apa khabar pembaca sekalian? Saya doakan anda semua sihat, ceria dan bahagia adanya.

Saya disini.. Alhamdulillah sibuk banyak. Maklumlah bulan Ramadan nie.. banyak betul aktiviti yang dibuat sampai tak menang tangan.

Walau apapun, saya berdoa agar keberkatan bulan Ramadan akan memberikan limpah rahmat daripada Allah SWT kepada kita semua. Amin

Untuk pengetahuan anda semua , pada 27 Ogos 2009 lalu saya telah dijemput untuk membuat pembentangan kertas kerja di Seminar Antarabangsa Penjanaan Ekonomi Melalui Transaksi Wang Dinar.

Seminar ini bertempat di Institut Latihan Islam Malaysia (ILIM)

Seminar yang dianjurkan oleh Dinar Research Group – UKM ini bertujuan menyoroti sejarah perkembangan wang dinar sejak awal Islam sehingga zaman Uthmani serta membincangkan banyak aspek-aspek berkaitan kelemahan sistem wang fiat serta menyediakan pelan strategi bagi mengaplikasikan wang dinar bagi negara-negara Islam.

gambar_ilim
Institut Latihan Islam Malaysia – Bangi

Majlis ilmu yang berfaedah.

Seminar seperti ini adalah majlis ilmu yang sangat berfaedah. Banyak ilmu yang boleh diperolehi melalui seminar ini. Jika ada seminar seumpama ini di masa hadapan, saya cadangkan anda mengambil peluang untuk menyertainya. InsyaAllah ilmu yang mencurah-curah datang akan memberikan kesan kepada anda.

Anda takkan tahu apakah ilmu yang akan meresap ke dalam jiwa anda apabila menghadiri majlis ilmu seperti ini.

Saya just nak berkongsi 1 kata-kata bestari:

¬†“Knowledge is never a lialibility, always an asset

Pembentangan kertas kerja saya.

Di dalam seminar ini, saya membentangkan kertas kerja yang bertajuk “Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas”.

Kertas kerja ini boleh dibaca di dalam buku prosiding seminar ini. 

 kertas_kerja
Kertas kerja saya di dalam buku prosiding seminar.

p/s:  Anda boleh beli buku Prosiding Seminar Dinar 2009 dengan menghubungi 012-9332448 (En Safuan), 0193-610096 (Cik Najihah) atau 03-89215558 (Sekretariat SEDINAR 09). Harga termasuk bayaran pos: RM70 senaskhah

Pengalaman menjadi pembentang kertas kerja.

Pengalaman membentangkan kertas kerja dan berkongsi ilmu berkenaan pelaburan emas amat menyeronokkan.

Ini kerana saya telah mendedahkan kepada peserta seminar cara-cara pratikal untuk membuat pelaburan emas di Malaysia.

Ia sedikit sebanyak membantu para peserta memulakan  pelaburan emas mereka dengan cara yang paling tepat.

ebook_pelaburan_emasUntuk pengetahuan anda sekalian, kebanyakan maklumat yang dibentangkan di seminar ini diambil daripada e-book saya iaitu “Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas“.

Saya yakin kualiti maklumat yang terdapat di dalam ebook ini boleh membantu peserta seminar memahami:

1. Mengapa kita perlu menyimpan emas
2. Bagaimanakah cara membuat pelaburan emas di Malaysia
3. Perbezaan diantara pelaburan emas dan menyertai skim-skim pelaburan emas

Jika anda berminat mendapatkan ebook saya, anda boleh mendapatkan maklumat lanjut disini (klik sini)

 Gambar-gambar seminar

Ini adalah sebahagian daripada gambar-gambar ILIM dan seminar berkenaan ūüôā¬†

  seminar_dinar_2009_opening
Gambar ketika sesi perasmian program seminar 

 barisan_pembentang
Gambar saya bersama 2 pembentang kertas kerja yang lain.  

seminar_dinar_2009
Gambar saya membentangkan kertas kerja.

seminar_dinar_2009_1
Semasa menerangkan kenaikan nilai emas dan kejatuhan nilai duit kertas 

peserta_seminar_dinar_2009
Gambar peserta-peserta seminar

seminar_dinar_2009_3
Saya menerima sijil penghargaan dan cenderamata daripada penganjur.

Perancangan selepas ini:

Alhamdulillah, pengalaman membentangkan kertas kerja seminar di ILIM memberikan satu pengalaman baru.

InsyaAllah selepas ini saya akan membuat sesi seminar berkenaan pelaburan emas untuk orang ramai pula. Sekarang nie saya tengah study teknik-teknik memberikan latihan yang berkesan.

Selain itu, saya juga di dalam proses mengeluarkan buku berkenaan pelaburan emas.
Target tahun depan.  Doakan saya ok!

Kesimpulan.

1. Tahniah kepada penganjur kerana berjaya menganjurkan seminar yang penuh ilmu.

2. Kepada pembaca sekalian, cuba luangkan masa untuk menghadiri majlis ilmu
    seperti ini. Banyak manfaatnya.

3. Ilmu itu adalah aset bagi manusia. Menjadi orang yang mengetahui itu jauh
   lebih baik dari menjadi orang yang tidak mengetahui.

4. Selamat berpuasa dan selamat menyambut Hari Raya.

Keistimewaan Emas Sebagai Penyimpan Nilai @ Kekayaan.

Monday, June 29th, 2009 |

only_gold_grow_more_precious1Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Apa khabar semua pembaca sekalian?  Saya doakan agar anda semua sihat, ceria dan bahagia hendaknya.

Saya sekarang sihat ajer.. dan sibuk macam biasa. Kalau anda ada contact saya dan saya terlewat reply, tolong ingatkan saya ek..

Maklumlah saya tengah menanti cahaya mata yang baru. InsyaAllah hujung bulan depan dapat sorang lagi baby,¬†so sibuk banyak lah… kerja office lagi, business, family, reading dan blogging.

Pergh… ūüėÄ

Baiklah, untuk posting kali ini kita akan melihat keistimewaan emas sebagai penyimpan nilai @ kekayaan yang terunggul.

Emas = penyimpan nilai @ kekayaan terunggul.

Untuk pengetahuan pembaca sekalian, salah satu kelebihan emas ialah ianya dipilih manusia sebagai penyimpan nilai @ kekayaan.

Ini kerana emas memiliki ciri-ciri istimewa yang tidak terdapat pada unsur-unsur lain seperti:

1. Cantik pada pandangan mata
2. Mudah dibahagikan tanpa menjejaskan nilainya
3. Tidak boleh dibinasakan
4. Sukar diperolehi

Dengan ciri-ciri yang unik ini emas dianggap berharga dan mendapat tempat di hati manusia.

 Hatta di dalam bentuk debu sekalipun emas tetap berharga.

Gold dust
Emas Рdi dalam bentuk debu pun ia tetap berharga

Dengan kata lain, manusia tahu bahawa emas ini tetap akan berharga dan tidak akan susut nilainya.. makin naik ada la…..

Sebagai penyimpan nilai yang unggul, emas berupaya mengekalkan nilai dalam jangkamasa panjang (baca sini)

Kisah rantai emas emak saya.

rantai_emas_makSaya ingin berkongsi satu cerita menarik berkenaan rantai emas mak saya.

Dalam cerita ini kita akan dapat lihat bagaimana nilai emas semakin meningkat dari masa ke semasa. Jika ditambah dengan kreativiti maka keuntungan yang dijana oleh emas ini sangat berbaloi.

Ceritanya macam nie…

Pada tahun 1980, ayah saya berikan hadiah seutas rantai emas kat mak.

Pada waktu tu nilai rantai emas tersebut ialah RM4000.00

Pada tahun 1990 ketika menunaikan haji di Mekah, emak saya belikan buah rantai (yang bulat tu) dengan harga RM1000.

Jadi, harga rantai emas tersebut ialah RM5000.00

Pada tahun 2005, emak saya memerlukan wang untuk membeli tanah pusaka arwah datuknya kat Langkawi.
Jadi untuk mendapat wang dengan cepat, emak pergi gadaikan rantai emas tersebut kat Ar-Rahn Bank Rakyat.

Mak saya terkejut apabila Ar-Rahn offer RM11,000 untuk rantai tersebut (lebih dari 2 kali ganda harga rantai tersebut).

So, dari tahun 2005 sehingga 2008 mak saya start pajak rantai tersebut. Daripada hasil gadaian tersebut, mak saya membayar kepada adik-beradiknya
(yang berkongsi nama dalam geran tanah pusaka tersebut).

Bila cukup tempoh gadaian maka mak saya pergi tebus balik rantai tersebut.
Lepas tu, gadai semula, dapat duit dan bayar kat adik-beradik yang lain.

Dengan menggunakan teknik pajak dan rolling duit pajakan, emak saya berjaya membeli tanah pusaka seluas 2 relung dengan harga RM50,000

tanah_mak
Inilah tanahnyer…

hehehe.. kreatif kan?

Kenapa emak saya menggunakan teknik gadaian?

me_and_momFirst sekali, emak saya nie suri rumah sepenuh masa. Jadi memang takde income bulanan.
Tak boleh nak buat personal loan lah jawabnya…

Duit kebanyakannya diberi oleh saya dan adik yang telah bekerja. Abah pun kasik juga.

Kedua, mak saya tahu bahawa emas boleh digadai¬†untuk mendapat cash. So, bila¬†Ar-Rahn offer RM11,000.. memang seronoklah mak saya ūüôā

Jadi, memang untung simpan emas fizikal nie. Boleh pakai kalau nak nampak cantik, boleh gadai kalau nak pakai duit. Tak seperti pelaburan emas atas kertas seperti Public Bank GIA dan Maybank GSPA.

Dalam jangkamasa panjang memang boleh nampak kenaikan harganya.
Jika ditambah dengan financial intelligent, maka lebih besar pulangannya.

Kesimpulannya:

1. Emas merupakan penyimpan nilai yang terunggul.
   Jika anda menyimpan kekayaan di dalam bentuk emas anda dijamin untung.

2. Emas adalah aset yang sangat mudah ditunaikan. Samada dijual atau dipajak.

3. Kekadang, ada peluang yang datang kat depan mata dan kita perlukan tunai
    segera. Emas boleh membantu.

4. Bagaimana boleh buat untung dengan pajak emas? hehehe.. cerita diatas
¬†¬† adalah salah satu contoh ajer… yang lain kena fikir sendiri lah ek…

Anda ada kisah menarik yang ingin dikongsi kat sini? Sila berikan komen anda.

Saya pasti ramai lagi pembaca yang mempunyai pengalaman yang menarik untuk dikongsikan.

Jika anda berminat untuk memulakan pelaburan emas, anda boleh membeli gold bar dan dinar emas Public Gold. Anda boleh tengok agen-agen Public Gold yang berhampiran dengan anda (klik sini)

So, apa tunggu lagi..¬†mulakan pelaburan emas anda¬†sekarang ūüôā

p/s: Jangan lupa melanggan newsletter jutawanemas.com
Anda akan menjadi orang pertama mendapat update dari blog ini.
syukorBlog ini bertujuan memberikan anda panduan dan teknik-teknik membuat pelaburan emas yang tepat, selamat dan menguntungkan.

Dengan mengetahui rahsia pelaburan emas, anda akan mempunyai portfolio pelaburan yang selamat dan menguntungkan.(Penulis)

Jika anda pembaca yang baru, sila baca kesemua artikel terdahulu blog ini untuk mengetahui rahsia pelaburan emas (klik sini)

Dari: Syukor Hashim (PG000012)
Public Gold Official Speaker
PG Dealers trainer and Gold consultant.
Anda boleh WhatsApp saya di 013-2126999

**Laporan percuma. Klik gambar untuk download**


Follow FB saya...


Langgan newsletter PERCUMA di sini.

Langgan RSS


Saya@TV9 interview: Pelaburan Emas

Saya@TV1 Interview: Potensi Pelaburan Emas



Public Gold free report Ebook teknikal analisis Peluang berniaga emas