Ebook

Archive for the ‘Public Gold’ Category

Peluang Keemasan Untuk Anda Menjadi Agen Public Gold

Friday, August 12th, 2016 |

jadi_dealer_public_goldApabila membeli emas, anda pasti mahukan keuntungan dengan cepat bukan?

Membeli emas akan menguntungkan anda di dalam jangka masa panjang.

Namun, ada lagi satu cara untuk untung cepat dengan emas, iaitu dengan menjadi agen/dealer Public Gold.

Ini kerana, anda akan mendapat banyak kelebihan.

Antaranya, agen boleh untung walaupun harga emas naik atau turun.

Kelebihan ini tidak akan anda perolehi jika anda sekadar menjadi penyimpan emas.

Saya akan huraikan dengan terperinci tentang kelebihan menjadi seorang dealer@agen Public Gold.

Syarat untuk menjadi dealer adalah seperti berikut:

  1. Anda perlu membuat pembelian emas/perak fizikal sebanyak RM30,000 di dalam satu resit.
  2. Menyertai apa-apa promosi bulanan yang ditawarkan oleh Public Gold (contohnya belian RM10 ribu GAP layak menjadi dealer)
  3. Anda boleh hubungi saya di 013-2126999 untuk bertanya tentang promosi semasa.

Pembelian pertama akan melayakkan anda mendapat status dealer.

Pembelian kali kedua dan seterusnya, anda akan mendapat diskaun antara 1% sehingga 1.5% dari jumlah pembelian.

Apakah kelebihan menjadi agen Public Gold?

Kelebihan pertama: Diskaun 1% sehingga 1.5% untuk pembelian diri sendiri.

Public Gold akan mengira jumlah belian anda sepanjang bulan dan akan masukkan nilai diskaun belian ke dalam akaun bank anda pada 20 hb bulan berikutnya.

Contoh, katakan nilai pembelian anda sepanjang bulan Januari adalah sebanyak RM20,000 maka diskaun 1% (RM200) akan dimasukkan ke dalam akaun bank anda pada 20 hb Februari.

p/s: dah ler harga emas Public Gold lebih murah dari kedai emas. Anda dapat lagi diskaun. pergh!!! laagi untung!

Kelebihan kedua: Rebat 0.3% daripada harga emas, apabila anda menjual semula emas kepada Public Gold.

Agen Public Gold akan mendapat rebat sebanyak 0.3% setiap kali mereka menjual balik emas kepada Public Gold.

0.3

Contohnya, anda telah menjual balik emas 100 gram pada harga RM16,567.00

Public Gold akan memberikan rebat berjumlah 0.3% daripada nilai jualan anda iaitu RM16,567.00 iaitu RM49.70

Rebat ini akan dimasukkan kedalam akaun bank anda pada 20 hb bulan berikutnya.

Kelebihan ketiga: Komisyen jika anda memperkenalkan pelanggan baru kepada Public Gold.

Setiap kali agen MEMPERKENALKAN pelanggan baru kepada public gold, maka agen akan dapat komisyen 1% daripada nilai pembelian customer tersebut.

Setiap kali pelanggan tersebut membuat ulangan belian, maka agen yang memperkenalkan pelanggan tersebut tetap akan mendapat komisyen sebanyak 1%.

Agen tidak perlu menjual emas. Sekadar memperkenalkan pelanggan baru sahaja.

Di sinilah terletaknya kekuatan Public Gold.

Kerana pada tahap ini anda sudah mula menikmati pendapatan pasif (daripada komisyen pembelian customer anda)

Agen akan menikmati pendapatan pasif.

PASSIVE_INCOME

Contoh: Andaikan anda mempunyai 500 orang pelanggan dan mereka membeli emas/perak dengan jumlah RM100,000 pada bulan ini.

Maka anda akan mendapat komisyen 1% (RM1000) pada bulan depan.

Anda sudah menikmati pendapatan pasif dengan hanya memperkenalkan pelanggan baru kepada Public Gold.

Jika pelanggan anda berulang-ulang membeli emas, maka anda tetap akan mendapat komisyen 1% daripada pembelian mereka sehingga bila-bila.

Kelebihan keempat: Boleh membeli balik emas daripada pelanggan pada harga PG BUY.

Sebagai dealer, anda dikira sebagai wakil Public Gold.

Antara kelebihan besar menjadi wakil Public Gold adalah anda boleh beli balik emas pelanggan pada harga PG BUY.

buyback

Sebagai contoh, jika anda pelanggan yang ingin menjual emas 50 gram kepada anda, maka anda boleh membeli emas tersebut pada harga RM8613.00

Bayangkan lepas tu ada customer nak beli sekeping 50 gram. Anda boleh jual pada harga semasa RM9211.00.

Boleh untung RM598.00

Saya telah menjadi agen Public Gold. Ada tak sebarang latihan yang diberikan?

Ya sudah tentu ada.

Agen Public Gold boleh menghadiri beberapa latihan yang disediakan oleh pihak Public Gold.

Latihan ini bertujuan memberikan pendedahan tentang cara membangunkan business Public Gold dengan betul.

Antara latihan yang disediakan adalah:

  1. SIP (Sales Incentive Program)
  2. Jutawanemas Leadership Training (JLT)
  3. PG1System meeting

p/s: Untuk pengetahuan anda, saya adalah salah seorang mentor dan speaker untuk program latihan agen Public Gold 🙂

Jadi, saya mempunyai pengalaman yang luas dalam membantu anda berjaya di dalam business ini.

Gambar-gambar SIP (Sales Incentive Program)

Gambar-gambar Jutawanemas Leadership Training

Gambar-gambar di seminar PG1System

Kesimpulan.

Bagi saya, ini adalah satu peluang yang sangat baik bagi anda memiliki perniagaan emas sendiri.

Jika anda mempunyai modal dan juga keinginan untuk mencari perniagaan yang menguntungkan, maka menjadi agen Public Gold merupakan pilihan yang baik. Bukan sekadar mendapat keuntungan, namun ini adalah peluang bagi anda untuk berkongsi ilmu berkenaan kepentingan emas dengan masyarakat di luar sana.

Anda untung, mereka pun untung.

Jika berminat, hubungi saya.

Jika anda berminat menjadi agen Public Gold, anda boleh hubungi saya dengan menghantar pertanyaan (klik sini) atau sms saya di 013-2126999.

Saya amat gembira sekiranya dapat membantu anda menjadi pelabur + peniaga emas yang berjaya.

 

Untuk memaksimakan keuntungan, belajar berniaga emas!

Saturday, June 25th, 2016 |

jadi_dealer_public_goldApabila membeli emas, anda pasti mahukan keuntungan dengan cepat bukan?

Membeli emas akan menguntungkan anda di dalam jangka masa panjang.

Namun, ada lagi satu cara untuk untung cepat dengan emas, iaitu dengan menjadi agen/dealer Public Gold.

Ini kerana, anda akan mendapat banyak kelebihan.

Antaranya, agen boleh untung walaupun harga emas naik atau turun.

Kelebihan ini tidak akan anda perolehi jika anda sekadar menjadi penyimpan emas.

Saya akan huraikan dengan terperinci tentang kelebihan menjadi seorang dealer@agen Public Gold.

Syarat untuk menjadi dealer adalah seperti berikut:

  1. Anda perlu membuat pembelian emas/perak fizikal sebanyak RM30,000 di dalam satu resit.
  2. Menyertai apa-apa promosi bulanan yang ditawarkan oleh Public Gold (contohnya belian RM10 ribu GAP layak menjadi dealer)
  3. Anda boleh hubungi saya di 013-2126999 untuk bertanya tentang promosi semasa.

Pembelian pertama akan melayakkan anda mendapat status dealer.

Pembelian kali kedua dan seterusnya, anda akan mendapat diskaun antara 1% sehingga 1.5% dari jumlah pembelian.

Apakah kelebihan menjadi agen Public Gold?

Kelebihan pertama: Diskaun 1% sehingga 1.5% untuk pembelian diri sendiri.

Public Gold akan mengira jumlah belian anda sepanjang bulan dan akan masukkan nilai diskaun belian ke dalam akaun bank anda pada 20 hb bulan berikutnya.

Contoh, katakan nilai pembelian anda sepanjang bulan Januari adalah sebanyak RM20,000 maka diskaun 1% (RM200) akan dimasukkan ke dalam akaun bank anda pada 20 hb Februari.

p/s: dah ler harga emas Public Gold lebih murah dari kedai emas. Anda dapat lagi diskaun. pergh!!! laagi untung!

Kelebihan kedua: Rebat 0.3% daripada harga emas, apabila anda menjual semula emas kepada Public Gold.

Agen Public Gold akan mendapat rebat sebanyak 0.3% setiap kali mereka menjual balik emas kepada Public Gold.

0.3

Contohnya, anda telah menjual balik emas 100 gram pada harga RM16,567.00

Public Gold akan memberikan rebat berjumlah 0.3% daripada nilai jualan anda iaitu RM16,567.00 iaitu RM49.70

Rebat ini akan dimasukkan kedalam akaun bank anda pada 20 hb bulan berikutnya.

Kelebihan ketiga: Komisyen jika anda memperkenalkan pelanggan baru kepada Public Gold.

Setiap kali agen MEMPERKENALKAN pelanggan baru kepada public gold, maka agen akan dapat komisyen 1% daripada nilai pembelian customer tersebut.

Setiap kali pelanggan tersebut membuat ulangan belian, maka agen yang memperkenalkan pelanggan tersebut tetap akan mendapat komisyen sebanyak 1%.

Agen tidak perlu menjual emas. Sekadar memperkenalkan pelanggan baru sahaja.

Di sinilah terletaknya kekuatan Public Gold.

Kerana pada tahap ini anda sudah mula menikmati pendapatan pasif (daripada komisyen pembelian customer anda)

Agen akan menikmati pendapatan pasif.

PASSIVE_INCOME

Contoh: Andaikan anda mempunyai 500 orang pelanggan dan mereka membeli emas/perak dengan jumlah RM100,000 pada bulan ini.

Maka anda akan mendapat komisyen 1% (RM1000) pada bulan depan.

Anda sudah menikmati pendapatan pasif dengan hanya memperkenalkan pelanggan baru kepada Public Gold.

Jika pelanggan anda berulang-ulang membeli emas, maka anda tetap akan mendapat komisyen 1% daripada pembelian mereka sehingga bila-bila.

Kelebihan keempat: Boleh membeli balik emas daripada pelanggan pada harga PG BUY.

Sebagai dealer, anda dikira sebagai wakil Public Gold.

Antara kelebihan besar menjadi wakil Public Gold adalah anda boleh beli balik emas pelanggan pada harga PG BUY.

buyback

Sebagai contoh, jika anda pelanggan yang ingin menjual emas 50 gram kepada anda, maka anda boleh membeli emas tersebut pada harga RM8613.00

Bayangkan lepas tu ada customer nak beli sekeping 50 gram. Anda boleh jual pada harga semasa RM9211.00.

Boleh untung RM598.00

Saya telah menjadi agen Public Gold. Ada tak sebarang latihan yang diberikan?

Ya sudah tentu ada.

Agen Public Gold boleh menghadiri beberapa latihan yang disediakan oleh pihak Public Gold.

Latihan ini bertujuan memberikan pendedahan tentang cara membangunkan business Public Gold dengan betul.

Antara latihan yang disediakan adalah:

  1. SIP (Sales Incentive Program)
  2. Jutawanemas Leadership Training (JLT)
  3. PG1System meeting

p/s: Untuk pengetahuan anda, saya adalah salah seorang mentor dan speaker untuk program latihan agen Public Gold 🙂

Jadi, saya mempunyai pengalaman yang luas dalam membantu anda berjaya di dalam business ini.

Gambar-gambar SIP (Sales Incentive Program)

Gambar-gambar Jutawanemas Leadership Training

Gambar-gambar di seminar PG1System

Kesimpulan.

Bagi saya, ini adalah satu peluang yang sangat baik bagi anda memiliki perniagaan emas sendiri.

Jika anda mempunyai modal dan juga keinginan untuk mencari perniagaan yang menguntungkan, maka menjadi agen Public Gold merupakan pilihan yang baik. Bukan sekadar mendapat keuntungan, namun ini adalah peluang bagi anda untuk berkongsi ilmu berkenaan kepentingan emas dengan masyarakat di luar sana.

Anda untung, mereka pun untung.

Jika berminat, hubungi saya.

Jika anda berminat menjadi agen Public Gold, anda boleh hubungi saya dengan menghantar pertanyaan (klik sini) atau sms saya di 013-2126999.

Saya amat gembira sekiranya dapat membantu anda menjadi pelabur + peniaga emas yang berjaya.

 

Latar Belakang Nadir Metal Refinery, pengeluar Emas dan silver Public Gold.

Thursday, July 23rd, 2015 |

Untuk pengetahuan anda, kesemua emas LBMA dan perak LBMA Public Gold dikeluarkan oleh Nadir Metal Refinery.

Saya ingin berkongsi maklumat dengan anda tentang latar belakang Nadir Metal Refinery.

================
Pengasas dan Pemilik
================

Pengasas dan pemilik Nadir Metal Refinery bernama Nadir Tütüncü.

Beliau seorang usahawan Islam di Turki.

Beliau memulakan perniagaan scrap gold sejak tahun 1967. Pada tahun 1993 beliau menubuhkan Nadir Metal Refinery San. Tic. Ltd. Sti.

Nadir tutuncu

Gambar: Nadir Tutuncu – Pengasas Nadir Metal

 

==================
Maksud perkataan Nadir
==================

nadir_name

Nadir bermaksud = Precious & Rare (in Arabic word)
Bahasa Melayu = Berharga dan jarang dijumpai

Pada tahun 1999, beliau menandatangani perjanjian usaha sama dengan Degussa Jerman, sebuah syarikat perdagangan emas dari Jerman dan mewujudkan syarikat kerjasama bernama Nadir-Allgemeine.

Pada tahun 2001, Nadir Tütüncü membeli semua pegangan di dalam syarikat Nadir-Allgemeine dan meneruskan operasi dengan nama Nadir Metal Refinery San. Tic. Ltd. Sti

==========================
Pencapaian Nadir Metal Refinery
==========================

Nadir Metal Refinery merupakan syarikat pertama Turki yang disenaraikan sebagai ahli LBMA – London Bullion Market Association iaitu pada Disember 2011 untuk emas dan Jun 2012 untuk perak.

nadir_cert

Ini membolehkan produk keluaran Nadir Metal Refinery diiktiraf di seluruh dunia.

nadir-tutuncu

================================================
Kerjasama Nadir Metal Refinery & Public Gold International Bhd.
================================================

nadir_sign

Atas sebab-sebab diatas, Public Gold memilih Nadir Metal Refinery sebagai pengeluar emas jenama Public Gold.

1g Goat Year back pic

Harga emas Nadir Metal Refinery yang murah, kualitinya yang tinggi serta pengiktirafan antarabangsa dilihat mampu memberikan keuntungan yang maksima kepada pelanggan Public Gold.

 

Anda nak beli jongkong emas tanpa GST? Baca kat sini

Sunday, December 7th, 2014 |

gstAssalamualikum dan salam sejahtera,

Pembaca blog yang budiman, apa khabar?

Saya doakan anda semua sihat, ceria dan bahagia adanya 🙂

Baiklah, sekarang saya nak cerita pasal kesan GST terhadap pelaburan emas.

Saya pasti anda semua tahu, mulai bulan April 2015, kerajaan akan melaksanakan GST.

Banyak barangan dan perkhidmatan yang tertakluk di bawah GST.

Jadi, kita rakyat Malaysia kena bayar 6% extra untuk barangan dan perkhidmatan yang tertakluk kepada GST.

Bagaimana dengan pembelian emas?

Jawapannya, ada emas yang anda kena bayar GST6% dan ada pula emas tak perlu bayar GST.

Untuk emas, ada berita baik dan berita buruk.

Untuk emas, ada yang kena GST dan ada yang dikecualikan daripada GST.

Contoh emas kena GST –> Barang kemas, dinar emas 916 dan apa-apa jenis jongkong emas keluaran tempatan, numismatic coin.

barang_kemas
Gambar: Barang kemas kena GST 6%

Emas yang dikecualikan GST

Namun begitu, pengecualian GST diberikan kepada produk emas yang termasuk di dalam kategori Logam Berharga Pelaburan (Precious Investment Metals)

Definisi dan produk Precious Investment Metals ini agak panjang,

Anda boleh baca definisi di dalam PERINTAH CUKAI BARANG DAN PERKHIDMATAN
(PEMBEKALAN DIKECUALIKAN) 2014

Download dokumen berikut kat sini www.treasury.gov.my/pdf/gst/gst_kecuali.pdf

 Petikan daripada PERINTAH CUKAI BARANG DAN PERKHIDMATAN
(PEMBEKALAN DIKECUALIKAN) 2014

4. (1) Tertakluk kepada subbutiran (2), logam berharga pelaburan adalah
seperti yang berikut:

(a) emas yang—

(i) dalam bentuk bar, jongkong atau wafer;
3

P.U. (A) 271
(ii) mempunyai ketulenan sekurang-kurangnya 99.5%; dan
(iii) memiliki ciri-ciri pelaburan;

(b) perak yang—

(i) dalam bentuk bar, jongkong atau wafer;
(ii) mempunyai ketulenan sekurang-kurangnya 99.9%; dan
(iii) memiliki ciri-ciri pelaburan;

(c) platinum yang—

(i) dalam bentuk bar, jongkong atau wafer;
(ii) mempunyai ketulenan sekurang-kurangnya 99%; dan
(iii) memiliki ciri-ciri pelaburan;

(d) mana-mana syiling emas yang berikut yang atau telah sah
diperlakukan di negara asalnya, dan mempunyai ketulenan
sekurang-kurangnya 99.5%:

(i) syiling America Buffalo;
(ii) syiling Australia Kangaroo Nugget;
(iii) syiling Australia Lunar;
(iv) syiling Austria Philharmoniker;
(v) syiling Canada Maple Leaf;
(vi) syiling China Panda;
(vii) syiling Malaysia Kijang Emas;
(viii) syiling Mexico Libertad;
(ix) syiling Singapore Lion;
(x) syiling United Kingdom Britannia;

Untuk maklumat penuh, saya sarankan anda download dokumen kat website Kastam DiRaja Malaysia.

Download kat sini www.treasury.gov.my/pdf/gst/gst_kecuali.pdf

Bagaimana cara membeli emas bebas GST?

Salah sebuah syarikat penjual emas terbesar di Malaysia yang bersedia menghadapi GST ialah Public Gold (klik sini)

opis pg

 

Untuk tahun 2015, Public Gold telah bersiap sedia dengan jongkong emas yang TIDAK perlu bayar GST.

Ini kerana, Public Gold telah melantik Nadir Metal Refinery dari Turki untuk mencetak semua jongkong emas Public Gold mulai Disember 2014.

Siapakah Nadir Metal Refinery?

Nadir Metal Refinery merupakan ahli LBMA (London Bullion Market Association).

nadir

Ini membolehkan produk yang dikeluarkan oleh Nadir Metal Refinery diiktiraf di seluruh dunia.

Ini adalah website Nadir Metal Refinery http://www.nadirmetal.com.tr/kalite_e.htm

Kelebihan:

1. Jongkong Emas Public Gold yang dicetak oleh Nadir Metal kini di iktiraf di seluruh dunia.

2. Jongkong Emas Public Gold ini TIDAK DIKENAKAN GST.

3. Walaupun bersarung, jongkong ini boleh digadaikan di Arrahnu Pos Malaysia. Mereka terima!

Jadi, pelabur emas Public Gold tidak perlu risaukan kesan GST.

Gambar sebenar gold bar LBMA accredited Public Gold.

Ini adalah gambar sebenar jongkong emas Public Gold yang dikeluarkan oleh Nadir Metal Refinery.

Jongkong emas yang dikeluarkan adalah 1 gram, 5 gram, 10 gram, 20 gram, 50 gram, 100 gram, 250 gram dan 500 gram.

1_gram_LBMAGambar: Jongkong Emas 1 gram

10_gram_LBMA_Public_Gold
Gambar: Jongkong Emas 10 gram

50gram_LBMA
Gambar: Jongkong Emas 50 gram

Berminat mendapatkan jongkong emas LBMA Public Gold?

Anda boleh membeli jongkong emas Public Gold serendah 1 gram sahaja.

Baca maklumat lanjut disini:

http://bit.ly/beliemas1gram

atau jika anda nak beli yang besar seperti 10 gram, baca caranya disini:

http://jutawanemas.com/v1/saya-nak-beli-emas/

 

Sekian, terima kasih.

Public Gold GAP. Kini Anda Boleh Mulakan Simpanan Emas Dengan Modal Serendah RM100 atau 1 Gram Sahaja!

Thursday, October 2nd, 2014 |

public_gold_GAP_poster

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Tuan puan pembaca sekalian.

Saya nak tanya anda beberapa soalan.

1. Adakah anda mencari-cari peluang untuk membeli emas dengan modal yang paling rendah?

2. Adakah anda berhasrat mengumpulkan emas dengan gram yang kecil seperti 1 gram?

3. Adakah anda mahu emas anda disimpan dengan selamat secara PERCUMA sehinggalah anda berhasrat mengambilnya nanti?

4. Adakah anda ingin membeli emas dengan harga yang jauh lebih rendah berbanding harga di kedai emas?.

5. Adakah anda ingin membeli emas dengan kaedah yang paling mudah tanpa perlu bergegas ke bank?

6. Adakah anda ingin kemudahan membeli dan menjual emas 24 jam sehari, 365 hari setahun?

7. Adakah anda ingin menukarkan simpanan wang anak-anak kesayangan anda ke dalam bentuk emas fizikal?

JIKA JAWAPAN ANDA ADALAH YA. TERUSKAN BACAAN.

Jawapan kepada semua soalan anda semuanya terjawab di dalam artikel ini 🙂

Anda pasti inginkan pelaburan emas terbaik bukan?

Seterusnya, Sebagai pelabur emas anda tentu inginkan emas yang terbaik bukan?

Contohnya:

1. Anda mahu emas paling tulen. Berkualiti 999.9 (24 karat)

2. Mudah dibeli dan dijual tanpa perlu bersusah-susah seperti beli kat bank?

3. Harga pula murah berbanding harga di kedai emas?

4. Stok yang sentiasa ada. Tidak seperti kat bank. Bila call selalu tak ada stok 🙁

5. Modal yang sangat rendah. Hanya 1 gram sahaja. Kalau nak lebih pun boleh. Sangat fleksibel.

6. Boleh menukarkan wang simpanan anak-anak kesayangan anda ke dalam bentuk emas fizikal.

Jika jawapan anda ialah YA untuk kesemua soalan-soalan diatas, ada berita baik untuk anda.

Syarikat pengeluar emas terkemuka di Malaysia, Public Gold menawarkan peluang kepada anda untuk menyertai program simpanan emas fizikal.

Program ini dinamakan Gold Accumulation Program @ GAP

gap_poster

GAP bertujuan memudahkan anda menyimpan@membeli emas dengan modal kecil.

Dengan menyertai program GAP ini, anda boleh:

1. Mengumpulkan emas fizikal dengan modal yang sangat rendah.
2. Mengeluarkan emas fizikal
3. Boleh buat simpanan emas untuk diri sendiri ayau untuk anak-anak anda.

Anda bertanya “Berapa rendah modalnya?”

Jawapannya: RM100 atau 1 gram emas sahaja.

Perbandingan diantara GAP dan Akaun Simpanan Emas (Kuwait Finance House)

Saya lihat program GAP ini lebih kurang seperti akaun simpanan emas yang ditawarkan oleh KFH. Saya pernah menulis pengalaman membeli emas KFH disini (klik sini). 

Jika untuk akaun simpanan emas KFH, konsepnya ialah anda beli emas, kemudian KFH akan simpankan emas anda secara percuma. Jika anda rasa nak keluarkan emas tersebut, maka bila-bila masa anda boleh ke cawangan KFH dan keluarkan emas fizikal. Jadi anda tak perlu risau aspek penyimpanan.

Untuk membuka akaun KFH ini, anda perlu membeli 10 gram emas. Kemudian anda boleh keluarkan emas fizikal dari dalam akaun KFH ini tertakluk kepada baki minimum 2 gram di dalam akaun.

Bagaimana dengan Public Gold GAP?

Untuk Public Gold GAP pula,  konsepnya ialah anda beli emas, kemudian Public Gold akan simpankan emas anda secara percuma.

Anda boleh tambah emas ini bila-bila masa sahaja. Akaun ini tiada tarikh luput.

Anda boleh keluarkan emas fizikal daripada akaun GAP ini bila-bila masa di mana-mana cawangan Public Gold di seluruh Malaysia (klik sini) tertakluk kepada baki minima 1 gram di dalam akaun GAP.

Perbezaan antara GAP dan KFH adalah:

public_gold_vs_kfh

1. Kualiti emas: KFH menggunakan jongkong emas dengan ketulenan 995 manakala
Public Gold GAP mengunakan emas 999.9   (lihat gambar dibawah)

kfh_1gram

PG_1gram_9999

2. Modal buka akaun KFH  = 10 gram manakala modal buka GAP = RM100 atau 1 gram.

3. Baki minima KFH adalah 2 gram manakala baki minima GAP adalah 1 gram sahaja

4. Untuk akaun KFH anda perlu hadir ke cawangan KFH untuk membeli emas.
….Untuk GAP pula, anda boleh terus bank in RM ke akaun Public Gold secara online
….dan memaklumkan kepada Public Gold terus tanpa perlu ke cawangan Public Gold.
….Anda akan jimat masa.

 

public_gold_gap_patuh_syariah

Rakan-rakan saya yang mahir di dalam bidang Muamalat memaklumkan bahawa urusniaga GAP adalah patuh syariah jika anda berurusniaga beli dan jual berdasarkan berat gram.

Ini kerana Public Gold mempunyai emas 1 gram yang boleh diakad beli dan jual. Kalau simpan dalam nilai RM100, maka dikhuatiri tidak patuh syariah.

Jika anda mahukan urusniaga patuh syariah 100% maka saya cadangkan anda membuka, top-up dan menjual GAP dalam unit gram.

Wallahu”alam.

Ok! Bagaimana anda boleh menyertai GAP?

1. Anda boleh membuka akaun GAP dengan modal RM100 atau 1 gram emas.

2. Anda top-up emas ke dalam akaun GAP mengikut kemampuan anda.

3. Kemudian, anda boleh mengeluarkan emas fizikal daripada akaun GAP ke dalam bentuk jongkong emas Public Gold.

Maklumat lengkap tentang program GAP boleh anda download dibawah sekali.

Kat mana anda nak tengok harga emas GAP?

Anda boleh lihat harga emas GAP di www.publicgold.com.my

Public_Gold_GAP_price

Gambar: Harga emas GAP

Kelebihan  Gold Accumulation Program:

1. Anda boleh mengumpul emas fizikal dengan ketulenan 999.9 (24k)
2. Anda boleh buat pembelian minimum RM100 ataupun 1 gram emas
3. Pembelian ini akan ditukarkan kepada berat emas
4. sehingga 4 titik perpuluhan (eg. 0.0001gm).
5. Disokong 100% oleh emas fizikal
6. Tiada yuran simpanan
7. Pegangan baki minima di dalam akaun 1 gram sahaja
8. Diaudit oleh juruaudit bebas
9. Urusniaga bila-bila masa. 24 jam sehari, 365 hari setahun

Pengalaman saya menyertai program GAP.

Saya sendiri telah membuka akaun GAP sebagai kaedah menyimpan emas.

Kemudian saya top-up akaun GAP ini mengikut kemampuan.

Akhirnya, saya telah mengeluarkan emas fizikal daripada akaun GAP.

Sebagai pemegang akaun GAP, saya boleh mengeluarkan emas fizikal anda di mana-mana cawangan Public Gold (17 cawangan di seluruh Malaysia)

Memang mudah.

++++++++++++++++++++++++++++++++

Untuk membuka akaun GAP, klik sini

++++++++++++++++++++++++++++++++

Siapa yang sesuai membuka akaun GAP ini?

1. GAP sesuai dibuka untuk mereka yang ingin membuat simpanan emas secara konsisten.
2. Ia juga sesuai untuk mereka yang ingin menyimpan emas dengan modal yang rendah
3. Ia sesuai bagi mereka yang ingin mendapatkan emas fizikal.
4. Mereka yang ingin menabung emas bagi anak-anak (secara joint account)

Pengeluaran emas fizikal daripada GAP.

Sebagai pemengang akaun GAP, anda boleh keluarkan emas fizikal bila-bila masa sahaja (dengan syarat anda tinggalkan baki minimum 1 gram di dalam akaun GAP anda).

Anda boleh memilih samada ingin mengeluarkan:

1. Jongkong emas 999.9
2. Dinar emas 999.9

Caranya, anda hanya perlu telefon mana-mana cawangan Public Gold dan meminta untuk mengeluarkan emas fizikal.

Sungguh mudah.

Sebagai contoh, untuk mengeluarkan sekeping emas 1 gram, anda hanya perlu ada 2 gram emas di dalam akaun GAP anda.

Jika anda ingin mengeluarkan 20 gram emas fizikal, maka anda perlu ada 21 gram emas di dalam akaun GAP anda.

Banyak pilihan emas fizikal.

Anda mempunyai banyak pilihan.

Anda boleh mengeluarkan emas  jongkong emas di dalam berat berikut:

a. 1 gram
b. 5 gram
c. 10 gram
d. 20 gram
e. 50 gram
f. 100 gram,
g. 250 gram
h. 500 gram
i. 1 kilogram

Atau anda boleh memilih Dinar Emas Public Gold 999.9 di dalam bentuk berikut:

a. 1/2 dinar (2.125 gram)
b. 1 dinar (4.25 gram)
c. 5 dinar (21.25 gram)
d. 10 dinar (42.50 gram)

Anda boleh simpan banyak emas di dalam akaun GAP anda dan mengeluarkan jongkong emas yang lebih besar.

Contoh, anda target nak beli emas 100 gram. Jadi anda simpanlah sedikit-demi sedikit emas di dalam akaun GAP anda sehingga mencecah 101 gram.

Lepas tu anda terus keluarkan 100 gram jongkong 🙂

Ini adalah sebahagian daripada jongkong emas yang anda boleh keluarkan daripada akaun GAP.

public_dinar
Gambar: 1 dinar, 5 dinar dan 10 dinar 

Transaksi jual beli boleh dipantau melalui GAP online account.

Setiap pemegang akaun GAP akan diberikan satu online account bagi memantau urusniaga belian dan jualan GAP anda.

Public Gold akan memberikan anda username dan password untuk akaun GAP anda.

Ia memudahkan anda melihat urusniaga belian dan jualan GAP anda secara online di www.publicgold.com.my

Penyata urusniaga akaun GAP ini lengkap dengan data pembelian dan pengeluaran emas fizikal anda (klik gambar untuk besarkan)

Public_Gold_GAP_statement
Gambar: Statement GAP anda boleh dilihat melalui online account.

Dengan adanya rekod urusniaga secara online, ia akan meudahkan anda memantau dan membuat strategi simpanan emas dengan lebih berkesan.

Sedikit-sedikit, lama-lama jadi bukit.

Pepatah Melayu ada menyebut, sedikit-sedikit lama-lama jadi bukit.

Walaupun GAP ini adalah tabungan sedikit-sedikit mengikut kemampuan anda, tapi lama-lama emas anda akan banyak juga.

Apa yang penting adalah konsistensi anda menyimpan emas.

banyak_emas
Gambar: Walaupun kumpul 1 gram. Lama-lama banyak juga emas anda.

Ingin maklumat lengkap pasal GAP?

Untuk maklumat lengkap berkenaan GAP, anda boleh download Panduan Lengkap GAP di bawah.

Di dalam panduan ini, saya telah menulis perkara-perkara berikut:

  1. Pengenalan kepada GAP
  2. Ciri-ciri dan kelebihan GAP
  3. Reputasi Public Gold
  4. Cara-cara membuka akaun GAP
  5. Bagaimana menyemak penyata GAP secara online
  6. Bagaimana membeli/menambah emas GAP
  7. Bagaimana mengeluarkan emas fizikal daripada akaun GAP
  8. Tips penting pelaburan emas.

Sila download panduan GAP melalui link dibawah:

http://bit.ly/PanduanGAP_full   <=Klik sini
http://bit.ly/PanduanGAP_full   <=Klik sini

Jika anda perlukan bantuan tentang akaun GAP, sila call/sms/whatsapp saya di talian 013-2126999

Terima kasih

Syukor Hashim

.

syukorBlog ini bertujuan memberikan anda panduan dan teknik-teknik membuat pelaburan emas yang tepat, selamat dan menguntungkan.

Dengan mengetahui rahsia pelaburan emas, anda akan mempunyai portfolio pelaburan yang selamat dan menguntungkan.(Penulis)

Jika anda pembaca yang baru, sila baca kesemua artikel terdahulu blog ini untuk mengetahui rahsia pelaburan emas (klik sini)

Dari: Syukor Hashim (PG000012)
Public Gold Official Speaker
PG Dealers trainer and Gold consultant.
Anda boleh WhatsApp saya di 013-2126999

**Laporan percuma. Klik gambar untuk download**


Follow FB saya...


Langgan newsletter PERCUMA di sini.

Langgan RSS


Saya@TV9 interview: Pelaburan Emas

Saya@TV1 Interview: Potensi Pelaburan Emas



Public Gold free report Ebook teknikal analisis Peluang berniaga emas