Ebook

Peluang menjadi agen Public Gold di seluruh Malaysia.

Ditulis pada 4 November 2008 – 2:14 am | by syukor |


Salam sejahtera kepada semua pembaca.
Saya doakan anda semua sihat sejahtera.

Saya pasti anda telah mengetahui mengenai peluang pelaburan emas fizikal melalui Public Fine Gold International Sdn Bhd (Public Gold). Betul tak?

Ini kerana saya ada menulis artikel berkenaan pelaburan emas fizikal yang ditawarkan oleh syarikat ini pada 7/10/2008 yang lalu. Anda boleh membaca artikel itu di sini

Sepanjang bulan 10/2008 yang lalu, saya dapati Public Gold telah mula mendapat liputan akhbar mengenai peluang pelaburan emas fizikal yang ditawarkan oleh mereka. Ini kerana artikel akhbar mengenai Public Gold telah muncul di dalam akhbar Harian Metro dan juga Berita Harian.

Anda boleh lihat keratan akhbar mengenainya disini.


Keratan akhbar Harian Metro 25/10/2008
(Klik untuk besarkan)

Ini pula keratan akhbar Berita Harian bulan 10/2008. Saya lupa nak catat tarikhnya :P

 
Keratan akhbar Berita harian mengenai Public Gold
(Klik untuk besarkan)

Tahniah saya ucapkan kepada Public Gold kerana telah mempromosikan peluang membeli emas fizikal untuk tujuan pelaburan kepada kita semua.

Peluang menjadi agen Public Gold di setiap negeri seluruh negara.

Pada 3/11/2008 CEO syarikat Public Gold, Mr. Branson telah menelefon saya. Beliau meminta saya memaklumkan kepada pembaca blog jutawanemas bahawa Public Gold kini membuka peluang kepada individu/syarikat/koperasi yang berminat untuk menjadi agen Public Gold di setiap negeri di seluruh Malaysia.

(update) Modal untuk menjad agen Public Gold hanyalah RM30,000

Maklumat terperinci mengenai peluang menjadi agen Public Gold boleh diperolehi dengan menelefon saya di talian 013-3819901.

Ulasan peribadi saya.

Bagi sesiapa yang mengimpikan perniagaan emas sendiri, inilah peluang anda untuk memiliki perniagaan sendiri. Peluang dah ada di depan mata. Memandangkan bilangan agen untuk setiap negeri ada koutanya, maka siapa cepat dia dapat :)

Lagi satu, tidak lama lagi Public Gold akan melancarkan produk terbaru mereka iaitu Dinar Emas. Saya jangkakan Dinar Emas ini akan menjadi produk hot macam Dinar Emas Kelantan. Terdapat 3 saiz Dinar Emas Public Gold iaitu 1 Dinar, 5 Dinar dan 10 Dinar. Kalau nak tahu details, boleh tanya dengan Mr. Branson.

Bagi mereka yang berminat untuk membeli emas Public Gold pula, doakan agar ada agen Public Gold akan membuka kedai di sebelah opis/rumah anda. Nanti senang nak borong emas :)

Ok, itu sahaja pengumuman dari saya.

Jika ada sebarang komen, letakkan di bahagian komen atau kita bincangkan di forum jutawanemas.

Terima kasih.

Hadiah dari blog Jutawanemas PERCUMA!

Nak hadiah FREE preview ebook "Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas" sebanyak 94 mukasurat untuk anda?

Juga tips-tips pelaburan emas yang menguntungkan terus ke-email anda.

Anda cuma masukkan nama dan email anda ke dalam kotak di bawah.

Nanti hadiah anda akan sampai kat dalam email :)

Artikel berkaitan:

Related Posts

Put your related posts code here
  1. 32 Responses to “Peluang menjadi agen Public Gold di seluruh Malaysia.”

  2. By rizzmerr on Nov 4, 2008 | Reply

    perghhh…250k tu……tak tercapai dompetku..hahhahah…kalau 250 jer bleh la…apakata kita pakat ramai2 bukak agensi ni..huhuuhu

    reply: hehehe.. kalau tak boleh bukak, doakan Public Gold nie kat sebelah rumah ler.. senang nak memborong nanti :D

  3. By Master Zen on Nov 4, 2008 | Reply

    Kalau company buat sistem franchise maybe ramai yg berminat. Nak kuar modal rm250k tu pasti ramai yg tak mampu. Dgn MFA, biasanya derang ada bg soft loan utk tujuan modal.

    reply: Cadangan yang menarik… nanti saya try tanya Branson

  4. By dynn on Nov 4, 2008 | Reply

    cepat la buka kat KL nie..senang sikit nak beli belah.

  5. By raufjaffar on Nov 4, 2008 | Reply

    kat kl dah ada .. kami di bandar baru ampang .. sila tel en othman 016-6619195

  6. By dynn on Nov 4, 2008 | Reply

    bagi la alamat office…

  7. By Sean on Nov 4, 2008 | Reply

    Oh…kedai kat Ampang di mana?

  8. By dian on Nov 5, 2008 | Reply

    sebelah tabung haji, tingkat atas. antara tabung haji dgn affin bank/bank rakyat. tak jadi gi hari ni, tapi taula tampat tu. rasanye rega blh turun lagi. lagi pun x puas hati dengan xtra charge rm 70 bagi 20gm n 145 bagi 50gm

    reply: Memang emas fizikal nie ada extra charges. Biasanya harga minting, transportation dan insurans. kalau kita beli emas kat kedai emas biasa pun kekadang akan ada charge workmanship.

    Ini berbeza dengan emas non-fizikal macam Public bank GIA. So sabar ajer lah yek :)

  9. By Venus on Nov 5, 2008 | Reply

    As for my opinion, i think that the charges is still acceptable because physical gold is a bit different with paper gold, even the minting process will have some gold lost on it. Furthermore, the physical gold price is subject to the availability of the stock in the market, is very difficult to get physical gold when the price decline.

    reply: Yes, it's true :)

  10. By Venus on Nov 5, 2008 | Reply

    Is there any idea to get this public gold in Johor?

  11. By gemuk77 on Nov 5, 2008 | Reply

    harga emas dijangka akan turun ke paras 681 so ambik tindakan yang wajar dan bernas……..dan ianya akan naik dalam 980 dalam mas 2 bulan ………….itu hanya jangkaan saya saja ………….

  12. By gldsnpr on Nov 5, 2008 | Reply

    adeh..name lak takde gambo keratan akhbar tu? tadi ade jerr?

    reply: Diorang minta keluarkan gambar diorang. Paham-paham ajerlah… gambar tokey emas nie tak boleh glamour sangat :)

  13. By limaumanis on Nov 17, 2008 | Reply

    macam menarik jer..beli emas ni.. pb gold takde ker kat pantai timur?

    reply: Buat masa nie, tak ada lagi

  14. By buddygold on Nov 17, 2008 | Reply

    tuan ofis kt bandar baru ampang dh beroperasi ke?

    reply: Dah ada. cuba tengok kat komen diatas tu

  15. By ann on Nov 18, 2008 | Reply

    cik limau manis.. insyallah kat kuantan akan ada agensi untuk PG ni cik roslan nama dia kalau tak silap on december agency dia akan operasi tak gitu cik roslann hehe

  16. By azam on Dec 25, 2008 | Reply

    KAMI SEDIA MEMBELI EMAS TERPAKAI BARU , LAMA , PATAH ,ROSAK DAN KHIDMAT TEBUS PAJAKAN EMAS DI PAJAK GADAI / AR-RAHNU

    999-950-916-90%-835-PAUN-750-585/MC-SUASA DAN EMAS PUTIH…

    EJEN DI PERLU KAN SEGERA DI KAWASAN KUALA LUMPUR DAN SELANGOR

    : KOMISEN 50%

    SEBARANG PERTANYAAN @ URUSNIAGA HUBUNGI :- AZAM

    PJBAT : 03-8737 9327 H/P 016-275 2000 / 019-233 0355 / 017-3076 786

    sila layari http://www.dapat.net/emaskajang / http://www.emaskajang.blogspot.com atau http://www.buygold916.blogspot.com

  17. By azam on Dec 25, 2008 | Reply

    klu der saper2 nk jd ejen saye sila hubungi azam 01`6-2752000

  18. By MR. ASH on Jan 5, 2009 | Reply

    SALAM.., SO KLO NAK JOIN CMNE??? BPE MODAL SUME??? LE DPT DETAIL SUME X CMNE NK RUN THIS BUSINESS???

  19. By gali emas on Feb 15, 2009 | Reply

    aku dh p kt web public gold tapi aku ralat sbb tak dak profile company dan details pasal company yg buat trading ni.cam ne aku nk beli kalau ketelusan company pun tak dak. plz advise, tang mana aku boleh baca profile company.tq

  20. By dynn on Feb 15, 2009 | Reply

    kan no tepon ade kat situ…tepon jer lah

  21. By cGIera on Feb 16, 2009 | Reply

    aslkm..admin sy ucapkan syabas & tahniah atas info yg bmakna..sy bminat utk memiliki PB Gold dan dinar emas PB,sbb sblm ni pun sy dah ada dinar emas kelantan..klu kat area kajang mana leh dpt.ada dealer x..

  22. By cigu on Feb 16, 2009 | Reply

    Tengok senarai agen-agen dlm website Public Gold…

  23. By ahr999.9 on Feb 16, 2009 | Reply

    salammmm…..

    korang nk beli emas carilah francais jual jambu batu segar ahr 999.9 atau hubungi di talian 014-6627 999 azhar.

  24. By ahr999.9 on Feb 16, 2009 | Reply

    ader….cari bro yg jual jambu batu segar ahr 999.9 dia aria kajang dan bangi…

  25. By et3925 on Mar 10, 2009 | Reply

    Peluang Keemasan Untuk Anda Menjadi Agen Public Gold | Jutawanemas.com – Pelaburan emas di Malaysia: beli emas, etika emas, kijang emas, dinar emas, gold saving, gold saving passbook.

    macammana?? modal mesti banyk kan?

  26. By azam pembeli emas tu on Mar 15, 2009 | Reply

    sapa2 nk jual emas bleh la call saya,….

  27. By Norizam on Apr 12, 2009 | Reply

    Ada agen PB Gold kat K Terengganu?

  28. By AZIZ A. HADI on Sep 16, 2009 | Reply

    Di Melaka dah ada agen ke?.

    Bagaimana nak jadi egen, dah ada modal tapi perlu kursus juga kan?

  29. By afham on Nov 25, 2009 | Reply

    bagaimana di labuan..

  30. By yusnita yunos on Dec 17, 2009 | Reply

    modal terbaru skrg b'pa ? di johor bahru specially pasir gudang ade x agen ?

  31. By MOHD. NOOR on Jan 17, 2010 | Reply

    Saya sangat berminat baca mengenai emas,hendak simpan duit

    dengan cara potongan gaji tiap-tiap bulan, bagaimana dan apa

    harus dilakukan?

  32. By Andrew on Jul 2, 2013 | Reply

    bole saya belajar dulu dgn Bandar baru amapang tu, bagi pengalaman kat saya dulu, saya ni minat buka agen PG tu, ni no.hp1035706445 aku

  1. 1 Trackback(s)

  2. Mar 10, 2009: Peluang Keemasan Untuk Anda Menjadi Agen Public Gold | Jutawanemas.com - Pelaburan emas di Malaysia: beli emas, etika emas, kijang emas, dinar emas, gold saving, gold saving passbook.

Post a Comment

*
syukorBlog ini bertujuan memberikan anda panduan dan teknik-teknik membuat pelaburan emas yang tepat, selamat dan menguntungkan.

Dengan mengetahui rahsia pelaburan emas, anda akan mempunyai portfolio pelaburan yang selamat dan menguntungkan.(Penulis)

Jika anda pembaca yang baru, sila baca kesemua artikel terdahulu blog ini untuk mengetahui rahsia pelaburan emas (klik sini)

Dari: Syukor Hashim, Admin Jutawanemas.com
SMS/Whatsapp me@ 013-2126999

Pesanan: Untuk mendapat artikel terbaru, anda boleh melanggan newsletter blog ini. ianya FREE! Masukkan e-mail anda di dalam kotak di bawah:

Langgan Newsletter blog Jutawanemas.com PERCUMA!

Saya@TV9 interview: Pelaburan Emas

Saya@TV1 Interview: Potensi Pelaburan Emas


Public Gold free report Ebook teknikal analisis Peluang berniaga emas


Jutawanemas FB Page

Be MyFriend@Google+




Komen Pembaca