Ebook

Keistimewaan Emas: Ia Adalah Lambang Kejayaan di Dunia dan Akhirat.

Ditulis pada 2 August 2010 – 5:42 am | oleh syukor |


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Apa khabar semua pembaca? Saya doakan anda semua sihat, ceria dan bertenaga semuanya ūüėÄ . Saya disini Alhamdulillah..sihat.

Baiklah, sekarang saya ingin berkongsi satu fakta yang menarik mengenai emas.

InsyaAllah, setelah memahami keistimewaan ini anda akan melihat emas dari perspektif yang lebih menarik.

Emas sebagai simbol kejayaan.

Untuk pengetahuan anda, salah satu daripada keistimewaan emas adalah ianya dikaitkan sebagai simbol kejayaan dan kemenangan.

Dengan kata lain, manusia memilih emas bagi meraikan kejayaan, pencapaian tertinggi dan terbaik.

gold_medal
Gambar – Kejayaan diraikan dengan pingat emas.

Olympic-gold-medals-001
Mari tengok gambar dekat – pingat emas sukan Olimpik.

Jika anda mendapat tempat pertama atau pencapaian terbaik, biasanya anda akan dapat pingat atau piala emas.

Tak kiralah emas betul ke atau plastik celup warna emas ke (ala..macam pingat sukan zaman sekolah dulu-dulu)

Orang tetap panggil pingat emas ūüėõ

Piala Dunia 2010 – Piala emas yang hebat.

Kita semua sedia maklum, pertandingan bolasepak Piala Dunia 2010 telah berakhir.

Sepanyol telah menjadi juara dunia dan menjulang Piala Dunia buat kali pertama.

Tahniah untuk Sepanyol. U all memang best.

spain_menang_world_cup
Semua pemain Sepanyol gembira meraikan kemenangan mereka.

Kemenangan hebat mereka diserikan dengan menjulang Piala Dunia yang diperbuat daripada emas.

Apa kata kita jengok kejap fakta Piala Dunia yang istimewa ini (klik sini)

Fakta Piala Dunia FIFA.

1. Ia diperbuat daripada emas 18 Karat
2. Beratnya ialah 5 kilogram
3. Ketinggiannya 14.4 inci (36.5 sentimeter).

Pergh!!! memang best.

world-cup-trophy
Gambar – Piala Dunia FIFA.

Cuba bayangkan diri anda menjulang emas seberat 5 kilo. Memang sah anda akan teruja dan rasa sangat luar biasa.

Ini kerana emas mempunyai auranya yang tersendiri.

APTOPIX South Africa Soccer WCup Final Netherlands Spain
Bestnyer menjulang piala emas (emas betul pulak tu)

Emas lambang kejayaan di akhirat.

Selain menjadi simbol kejayaan di dunia, emas juga merupakan simbol kejayaan di akhirat.

Ini kerana, setiap orang yang berjaya masuk ke dalam syurga, maka Allah SWT akan menghadiahkan kepadanya gelang-gelang yang diperbuat daripada emas.

Ini dijelaskan oleh Allah SWT di dalam Al-Quran, surah Al-Hajj ayat 23:


Maksud ayat: Sesungguhnya Allah akan memasukkan orang-orang yang beriman dan beramal soleh ke dalam syurga yang mengalir padanya beberapa sungai; mereka dihiaskan di situ dengan gelang-gelang emas dan mutiara, dan pakaian mereka di situ dari sutera (Surah Al-Hajj:23)

Menjadi penghuni syurga adalah tanda kemenangan bagi kita yang hidup di dunia.

Sudah pasti kita inginkan syurga bukan?

gelang_emas
Ini gambar gelang emas kat dunia. Gelang emas kat akhirat kita tak tahu cammana rupanya. Yang pasti.. ia semestinya sangat cantik kerana ia adalah hadiah dari Allah yang Maha Kaya kepada hamba-hambanya yang berjaya.

Jadi, disini kita dapat melihat keistimewaan emas.

Ia merupakan simbolik kejayaan di dunia mahu pun di akhirat.

Jika anda berjaya di dunia – anda akan dapat hadiah pingat atau piala emas
Jika anda berjaya masuk ke syurga – anda mendapat hadiah gelang emas.

Sebab itulah saya sukakan emas.

Ia menyebabkan saya rasa kaya dan berjaya ūüôā

Public_gold_100g
Emas menyebabkan pemiliknya berasa kaya dan berjaya.

Kesimpulan.

1. Emas sangat istimewa. Ia adalah simbol kejayaan.

2. Orang yang menang dan hebat akan diraikan dengan pingat atau piala emas.

3. Bukan setakat di dunia, emas turut menjadi hadiah kepada penghuni syurga. Wow!

4. Kalau nak simpan emas, disarankan anda menyimpan emas betul, bukan emas
atas kertas tu (Maybank GSPA atau Public Bank GIA).
Ini kerana aura emas fizikal jauh lebih hebat dari emas dalam buku.

Pesanan saya:

1.¬†Jika anda berminat mengetahui rahsia Pelaburan Emas. Dapatkan ebook saya yang bertajuk “Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas”. Anda akan didedahkan dengan pelaburan emas yang betul, jenis-jenis emas yang betul serta teknik-teknik membuat keuntungan dengan emas. Jadi anda boleh jimatkan banyak masa dan cepat faham¬†(klik sini)

2. Jika anda berminat untuk membeli jongkong emas Public Gold, anda boleh dapatkannya daripada agen-agen sah Public Gold di seluruh Malaysia yang berhampiran tempat anda. (Klik sini)

3. Anda ingin mengetahui rahsia perniagaan emas? Anda boleh datang ke seminar peluang perniagaan emas Public Gold yang saya adakan dari masa ke semasa. Anda perlu subscribe newsletter blog jutawanemas.com untuk mendapat update mengenai tarikh, tempat dan masa seminar ini. Newsletter ini adalah PERCUMA. Masukkan email anda di dalam kotak di penjuru atas kanan blog ini.

4. Jika anda merupakan pembaca baru, anda boleh baca semua artikel terdahulu mengenai emas disini (klik sini)

5. Kongsikan ilmu emas ini dengan rakan-rakan anda. Jika anda rasa artikel dan blog ini bagus, klik icon Facebook recommend kat bawah sana. Terima kasih banyak-banyak.

6. Ada komen, pendapat? Sila letakkannya di ruangan komen ūüôā Terima kasih.

Ok then, selamat menyimpan emas ūüôā

.

Artikel berkaitan:

Comments

comments

syukorBlog ini bertujuan memberikan anda panduan dan teknik-teknik membuat pelaburan emas yang tepat, selamat dan menguntungkan.

Dengan mengetahui rahsia pelaburan emas, anda akan mempunyai portfolio pelaburan yang selamat dan menguntungkan.(Penulis)

Jika anda pembaca yang baru, sila baca kesemua artikel terdahulu blog ini untuk mengetahui rahsia pelaburan emas (klik sini)

Dari: Syukor Hashim (PG000012)
Public Gold Official Speaker
PG Dealers trainer and Gold consultant.
Anda boleh WhatsApp saya di 013-2126999

**Laporan percuma. Klik gambar untuk download**


Follow FB saya...


Langgan newsletter PERCUMA di sini.

Langgan RSS


Saya@TV9 interview: Pelaburan Emas

Saya@TV1 Interview: Potensi Pelaburan Emas



Public Gold free report Ebook teknikal analisis Peluang berniaga emas