Ebook

Sekitar Majlis Pelancaran Public Jewellery dan Public Silver

Ditulis pada 6 March 2010 – 2:27 pm | oleh syukor |


logo_pelancaranAssalamualaikum dan salam sejahtera.

Apa khabar pembaca sekalian? Saya doakan anda sihat, ceria dan bertenaga.

Saya disini Alhamdulillah sihat sahaja ūüôā

Baiklah, kali ini saya ingin membawa anda ke sekitar majlis pelancaran Public Jewellery dan Public Silver yang telah dianjurkan pada 28/2/2010 yang lalu.

Tempatnya ialah di, Dewan Sri Seroja, Jalan Diplomatik 2, Presint 15, Presint Diplomatik, Putrajaya.

Majlis ini memang cukup meriah kerana mendapat sambutan yang menggalakkan daripada orang ramai.

kehadiran

Memang ramai yang datang… mungkin¬†sebab¬†datang nak melihat barang kemas Public Jewellery ataupun jongkong perak Public Silver.

launching_all_vip

Tambahan lagi majlis ini diserikan dengan kehadiran Datuk Danny Ooi, pengasas The Malaysian Book of Records dan Duta Public Jewellery Diana Danielle.

Di dalam majlis ini terdapat beberapa acara yang penting iaitu:

1. Pelancaran koleksi barang-barang kemas Public Jewellery
2. Pelancaran Public Silver
3. Penyampaian sijil The Malaysian Book of Records daripada Datuk Danny Ooi.

Pelancaran koleksi barang kemas Public Jewellery.

Di dalam majlis ini Public Jewellery, anak syarikat Public Gold telah melancarkan koleksi barang-barang kemas mereka.

Design bagi barang-barang  kemas tersebut adalah berdasarkan design Timur Tengah.

Memang cantik ūüôā

Antara kebaikan membeli barang kemas daripada Public Jewellery ialah:

1. Harganya adalah mengikut harga emas antarabangsa
2. Tiada kos upah (workmanship) dikenakan.
3. Susutnilai adalah 20 peratus sahaja (jika anda nak jual balik)
4. Dijamin mutu dan ketulenannya oleh Penang Assay Office Sdn Bhd.

Barang-barang kemas yang dikeluarkan terbahagi kepada beberapa kategori iaitu:

1. Subang dan pendant
2. Rantai leher
3. Rantai tangan

Ini adalah sebahagian daripada gambar barang kemas Public Jewellery ūüôā

design_pendant
pergh.. bersilau mata melihatnyer….

public_jewellery_pendant
Amacam…¬†cantik tak?

rantai_tangan_public_jewellery
Koleksi rantai tangan Public Jewellery

launching_diana_danielle_public_jewellery
Diana Danielle memperagakan barang kemas Public Jewellery

Anda boleh tengok semua design-design ini kat www.publicjewellery.com.my

launching_website_public_jewellery
Laman web Public Jewellery – www.publicjewellery.com.my

Jika hati anda teruja dengan barang-barang kemas ini, anda boleh membuat tempahan dengan menghubungi agen-agen Public Gold yang berhampiran dengan anda dan order kat mereka.

Senarai agen Public Gold di seluruh Malaysia (klik sini)

Pelancaran Public Silver.

Public Silver – anak syarikat Public Gold telah melancarkan produk mereka iaitu jongkong perak 1 kg.

jongkong_perak_1kg_public_silver
Jongkong perak 1 kg keluaran Public Silver.

Bagi mereka yang berminat melabur melalui jongkong perak, ini adalah peluang anda.

Ini kerana jongkong perak keluaran Public Silver ini mempunyai ketulenan 999.9 dan di iktiraf oleh assayer yang bertauliah.

Setiap jongkong perak mempunyai sijil ketulenan.

Buat masa ini spread untuk jongkong perak adalah 20%. 

Namun Public Silver memberi jaminan bahawa spread ini akan dikurangkan dari masa ke semasa berdasarkan sambutan daripada pelabur.

Analisis kenaikan harga perak sepanjang 5 tahun lepas.

Pada 6/3/2006 – harga perak ialah 10.22 UDS/Oz
Pada 5/3/2010 – harga perak ialah 17.25 USD/Oz

Ini adalah kenaikan harga 40.7% dalam 5 tahun ( purata 8.14% setahun)

Harga jongkong perak ini adalah mengikut harga perak dunia. Anda boleh melihat harga jongkong perak ini di laman web www.publicgold.com.my

silver price

Jika anda ingin memiliki jongkong perak ini anda boleh menghubungi agen-agen Public Gold yang berhampiran dengan anda dan order kat mereka.

Senarai agen Public Gold di seluruh Malaysia (klik sini)

Penyampaian sijil The Malaysian Book of  Record kepada Public Gold.

Majlis pelancaran ini dimeriahkan lagi dengan penyampaian rasmi sijil The Malaysian Book of Record daripada pengasasnya, Datuk Danny Ooi, kepada Louis Ng, Pengarah Eksekutif Public Gold.

Ini berikutan kejayaan Public Gold menghasilkan jongkong emas tempatan pertama di Malaysia yang diiktiraf mutu dan ketulenannya oleh assayer yang bertauliah.

launching_malaysia_book_of_record
Penyampaian sijil The Malaysian Book of Record kepada Public Gold

Anda boleh membaca mengenai perkara ini di dalam artikel saya disini (klik)

Duta Public Jewellery – Diana Danielle.

Public Jewellery telah melantik Diana Daniele sebagai duta bagi barang-barang kemas Public Jewellery.

Sebagai seorang artis yang cantik, popular dan meningkat naik, Diana Daniel memang sangat sesuai menjadi duta barang kemas ūüôā

diana_and_louis_ng
Diana Danielle dan Louis Ng ketika melancarkan barang kemas Public Jewellery

Di dalam majlis pelancaran ini, Diana Danieel memperagakan koleksi barang kemas Public Jewellery dan juga membuat persembahan.

Memang best ūüôā

launching_diana_danielle_modelling
Diana Danielle memperagakan barang kemas Public Jewellery

launching_diana_danielle_menyanyi
Diana Danielle membuat persembahan.

Acara-acara lain.

Antara acara lain yang dianjurkan ialah cabutan bertuah.

Tahniah kepada beberapa agen saya sebab memang hadiah besar ūüôā

Khairul sebab dapat 10 dinar, Pok Ya dapat 5 dinar dan Pok Li dapat 1 dinar… hehehehe.. menang rezeki korang nie dengan emas lah..

lucky_draw
Pemenang-pemenang cabutan bertuah

Selepas habis acara nie saya sempat bersembang-sembang dengan beberapa agen dan ambil gambar.

denga_pokli_dan_sebol
saya, pokli dan sebol.

suzie
bersama agen saya dari Bangi – suzie dan suami

Kesimpulannya.

1. Anda kini boleh membuat pelaburan emas dan perak melalui produk-produk
   keluaran Public Gold. Ini kerana Public Gold dan anak-anak syarikatnya telah
   mengeluarkan emas dan perak khusus untuk tujuan pelaburan.
 
   Produk Public Gold kini merangkumi:

   i. Jongkong emas dan Syiling Emas
   ii. Dinar Emas
   iii. Jongkong perak
   iv. Barang kemas

2. Selain membeli, Public Gold menawarkan peluang perniagaan kepada anda
   untuk menjadi agen mereka. Sebagai agen Public Gold, anda boleh menjual
   produk-produk Public Gold dan menjana pendapatan. Sila klik sini untuk
   mendapatkan maklumat mengenai peluang perniagaan emas Public Gold (klik)

3. Jika anda masih baru dengan pelaburan emas, anda boleh mendapat maklumat
   lanjut dengan membaca semua artikel saya (klik sini) atau pun mendapatkan
¬†¬†¬†ebook saya “Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas” (klik sini)¬†

4. Jika anda berminat menghadiri seminar peluang perniagaan emas bersama
   Public Gold, anda boleh dapatkan maklumat terkini di notis board (klik sini).

Ok then, selamat membuat pelaburan emas ūüôā

.

Artikel berkaitan:

Comments

comments

syukorBlog ini bertujuan memberikan anda panduan dan teknik-teknik membuat pelaburan emas yang tepat, selamat dan menguntungkan.

Dengan mengetahui rahsia pelaburan emas, anda akan mempunyai portfolio pelaburan yang selamat dan menguntungkan.(Penulis)

Jika anda pembaca yang baru, sila baca kesemua artikel terdahulu blog ini untuk mengetahui rahsia pelaburan emas (klik sini)

Dari: Syukor Hashim (PG000012)
Public Gold Official Speaker
PG Dealers trainer and Gold consultant.
Anda boleh WhatsApp saya di 013-2126999

**Laporan percuma. Klik gambar untuk download**


Follow FB saya...


Langgan newsletter PERCUMA di sini.

Langgan RSS


Saya@TV9 interview: Pelaburan Emas

Saya@TV1 Interview: Potensi Pelaburan Emas



Public Gold free report Ebook teknikal analisis Peluang berniaga emas