Ebook

Bagaimana Menjana Keuntungan Menggunakan Teknik Ar-Rahnu.

Ditulis pada 27 August 2010 – 11:09 am | by syukor |


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Apa khabar semua pembaca? Saya doakan anda semua sihat dan ceria dan bahagia selalu.

Setelah saya menyiarkan artikel: Mengumumkan: Ar-Rahnu yang terbaik untuk emas pelaburan ialah Ar-Rahnu Agrobank (klik sini) saya dapat banyak soalan mengenai teknik pajak gadai Ar-Rahnu.

Ramai orang bertanya kepada saya mengenai cara-cara menjana keuntungan dengan teknik Ar-Rahnu.

Betul ke boleh untung? hehehe… sudah tentu boleh untung. Kalau rugi buat apa saya nak share kat sini betul tak? :)

Masalah akan berlaku jika orang yang tanya tu:

1. Tak pernah beli emas
2. Tak pernah pergi gadaikan emas di Ar-Rahnu dan beli emas lagi.
3. Tak pernah memerhatikan kenaikan harga emas dalam masa setahun keatas.

Memang confirm tak akan faham. Jadi, kalau anda hendak faham teknik ini maka anda perlu buat sendiri teknik ini. You need to experience it. Bagi pelabur-pelabur emas yang lama memulakan pelaburan emas… memang ini adalah peluang menjana keuntungan lebih terutamanya bila harga emas jatuh.

Sebagai orang berpengalaman (sebab hari-hari tengok harga emas nie :) ) mereka tahu bila akan berlakunya buying opportunity. Buying opportunity merujuk kepada penurunan harga emas yang banyak menyebabkan kita boleh mengambil peluang menambahkan stok ketika harga emas sedang rendah.

Huraian: Sebagai komoditi, harga emas boleh turun dan naik. Memandangkan trend jangkamasa panjang ialah menaik, jadi setiap penurunan harga membolehkan kita membuat keuntungan dengan membeli lebih banyak stok emas dengan cara menggunakan teknik Ar-Rahnu (gadai emas yang sedia ada di tangan dan beli emas dengan hasil gadaian tersebut)

Anda akan mendapat untung apabila harga emas melantun semula. Sebagai contoh, perhatikan graf dibawah. Kita dapati harga emas boleh jatuh 26.8% dalam masa 2 minggu. Namun selepas itu ia melonjak naik sebanyak 47.6% dalam tempoh 4 bulan.

Ini contoh buying opportunity. Harga emas turun banyak.
p/s: Buying opportunity bukan datang setiap masa. Setahun 2-3 kali ajer.
.

.

Baiklah… sekarang saya akan terangkan teknik-teknik ini dengan lebih mendalam.

Untuk pengetahuan anda teknik ini adalah salah satu teknik di dalam ebook saya “Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas” (klik sini) .

Saya tambah beberapa gambar baru bagi memudahkan anda bayangkan proses ini secara visual.

Bagi yang berminat mengetahui cara-cara membuat pelaburan emas dan teknik-teknik menjana keuntungan dengan emas maka anda perlu membaca ebook ini (klik sini)
.

——————————-copy paste e-book start here—————————————–

Teknik 5: Membuat keuntungan dengan emas fizikal (menggunakan teknik manipulasi Ar-Rahnu)

Baiklah, sekarang saya ingin berkongsi teknik menjana keuntungan dengan menggunakan emas fizikal dan kemudahan Ar-Rahnu.

Sesiapa yang dah beli emas fizikal, tahniah! teknik ini untuk anda.


Gold Bar Public Gold 100 Gram sesuai digunakan sebab spread 5% sahaja.

Bagi mereka yang membuat pelaburan emas dengan akaun GIA atau Maybank Gold Saving passbook, teknik ini anda tak boleh buat.


.

Terdapat 2 teknik manipulasi pajak gadai Ar-Rahnu.

Teknik 1: Pajak emas fizikal dan masukkan kedalam akaun GIA/GSPA.
Teknik 2: Pajak emas dan beli lagi emas fizikal.

TEKNIK 1: PAJAK EMAS FIZIKAL DAN MASUK GIA/GSPA

1. Ketika harga emas rendah, pajakkan emas anda di Ar-Rahnu. Hasil duit pajakan
    semuanya digunakan untuk membeli emas GIA Public Bank atau Maybank GSPA.

2. Bila harga emas naik, anda jual emas GIA dan tebus balik emas di Ar-Rahnu

p/s: Kelemahan teknik ini ialah anda cuma boleh pajakkan emas anda sekali sahaja. Bila hasil pajakan tersebut anda masukkan kedalam GIA/GSPA maka anda tidak boleh memajak lagi. Anda cuma boleh tunggu harga emas naik. Jika anda hendak untung lebih anda kena buat teknik 2 (diterangkan di bawah)

TEKNIK 2 : PAJAK EMAS DAN BELI LAGI EMAS FIZIKAL.

Teknik ini lagi best :)

1. Ketika harga emas rendah, pajakkan emas anda di Ar-Rahnu. 
    Beli lagi emas fizikal dengan hasil pajakan tersebut tersebut, contohnya 
    Kijang Emas, UOB atau jongkong emas Public Gold (emas yang spreadnya kecil)

2. Pajak semula emas fizikal tersebut di Ar-Rahnu. Gunakan hasil pajakan kali
    kedua tersebut untuk membeli lagi emas fizikal.
    Anda boleh ulang-ulang proses ini sehingga 2-3 kali (kalau modal besar seperti
    RM100,000, maka anda boleh ulangi proses pajak ini banyak kali)

3. Di hujung proses ini, pastikan anda ada emas fizikal ditangan. Apabila harga emas
    naik, anda jual emas fizikal di tangan anda. Kemudian hasil jualan itu anda tebus
    emas di dalam Ar-Rahnu.
    Ulangi proses ini sehingga kesemua emas anda habis ditebus.

4. Di akhir proses, anda akan mendapat semula emas anda yang pertama.
    Anda akan mendapat untung kerana jualan emas hasil gadaian pada harga tinggi
    boleh menampung upah simpan di Ar-Rahnu bagi emas-emas yang digadaikan.
.


Gambar: Ilustrasi teknik pajak dan beli emas fizikal.
.

Disclaimer:

1. Teknik ini adalah panduan semata-mata berdasarkan pengalaman saya.
    Setiap orang akan mendapat hasil yang berbeza-beza bergantung kepada
    entry point anda, keadaan harga pasaran emas, tempoh masa anda
    membuat teknik ini, exit point dan pengalaman anda sendiri.

2. Semakin banyak pengalaman anda, semakin mudah anda membuat
     teknik ini. So apa tunggu lagi, beli emas sekarang.

3. Teknik ini adalah petikan daripada ebook saya. Banyak lagi maklumat
     tentang pelaburan emas dan cara-cara menjana keuntungan di dalamnya.
     Jika anda berminat mempelajari cara-cara membuat pelaburan emas
     dan teknik-teknik menjana keuntungan dengan emas, anda boleh
     mendapatkan ebook saya
“Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas.
     Lepas tu praktikkan ilmu tersebut secepat mungkin
(klik sini)

4. Jangan lupa melanggan newsletter blog jutawanemas.com
     Anda akan menjadi orang pertama mendapat update daripada
     blog ini. Ianya FREE

5. Ada komen? kongsikan komen anda di ruangan komen.

6. Kongsikan artikel ini dengan rakan-rakan Facebook anda
    Klik FB icon syorkan/recommend kat bawah sana. Mereka
    akan berterima kasih kepada anda :)

.

Hadiah dari blog Jutawanemas PERCUMA!

Nak hadiah FREE preview ebook "Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas" sebanyak 94 mukasurat untuk anda?

Juga tips-tips pelaburan emas yang menguntungkan terus ke-email anda.

Anda cuma masukkan nama dan email anda ke dalam kotak di bawah.

Nanti hadiah anda akan sampai kat dalam email :)

Artikel berkaitan:

Related Posts

Put your related posts code here
  1. 3 Responses to “Bagaimana Menjana Keuntungan Menggunakan Teknik Ar-Rahnu.”

  2. By 916crazy on Dec 31, 2011 | Reply

    Saya ada buat teknik beli emas, pajak, beli emas, pajak. Nak menunggu naik harga tu yg kekadang tak tau nak tgk. Kat kitco.com tu, yg nama spot gold (apa ke namanya tu…) kat bahagian mana nak tengok? Buying? Selling? Nasib le kalau pegi pajak tu, harga turun. Menebus kembali pun dah pernah cuba. Menjadi jugak buat bisnes ni cuma saya tak buat kerap sbb modal tu kekadang nak digunakan byr loan asb :) Untung, sememangnya ada untung. Lagi untung kalau tau nak tgk harga pasaran di kitco tu… :D

    reply: Untuk teknik pajak dan beli emas. Satu perkara penting yang perlu diambil kira ialah harga emas mesti sedang rendah (menurun), sebab tu saya tulis:

    TEKNIK 1: PAJAK EMAS FIZIKAL DAN MASUK GIA/GSPA

    1. Ketika harga emas rendah, pajakkan emas anda di Ar-Rahnu.

    Kalau saudara tak tahu nak tengok harga naik atau turun, maka kena belajar tengok graf kitco atau Meta Trader 4.

  3. By Shahazli on Jul 21, 2013 | Reply

    Nak tahu bagaimana nak gunakan teknik ar-rahnu untuk bayar ansuran kereta?

  1. 1 Trackback(s)

  2. Dec 11, 2013: Harga Emas Jatuh, Apa Nak Buat? | MohdZulkifli.Com

Post a Comment

*
syukorBlog ini bertujuan memberikan anda panduan dan teknik-teknik membuat pelaburan emas yang tepat, selamat dan menguntungkan.

Dengan mengetahui rahsia pelaburan emas, anda akan mempunyai portfolio pelaburan yang selamat dan menguntungkan.(Penulis)

Jika anda pembaca yang baru, sila baca kesemua artikel terdahulu blog ini untuk mengetahui rahsia pelaburan emas (klik sini)

Dari: Syukor Hashim, Admin Jutawanemas.com
SMS/Whatsapp me@ 013-2126999

Pesanan: Untuk mendapat artikel terbaru, anda boleh melanggan newsletter blog ini. ianya FREE! Masukkan e-mail anda di dalam kotak di bawah:

Langgan Newsletter blog Jutawanemas.com PERCUMA!

Saya@TV9 interview: Pelaburan Emas

Saya@TV1 Interview: Potensi Pelaburan Emas


Public Gold free report Ebook teknikal analisis Peluang berniaga emas


Jutawanemas FB Page

Be MyFriend@Google+




Komen Pembaca